1 στις 5 γυναίκες νιώθουν πίεση να χάσουν βάρος αμέσως μετά τη γέννα

1 στις 5 γυναίκες νιώθουν πίεση να χάσουν βάρος αμέσως μετά τη γέννα

Το βλέμμα των συντρόφων τους τις… τσακίζει

Σύμφωνα με έρευνα, μια στις πέντε γυναίκες αισθάνονται μεγάλη πίεση να ανακτήσουν και πάλι το σώμα που είχαν πριν μείνουν έγκυος, επειδή ο σύζυγος ή οι φίλοι τους δεν είναι ευχαριστημένοι με την εμφάνισή τους.

Μια δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των νέων μητέρων αισθάνονται ανασφάλεια για το σώμα τους, αμέσως μετά την εγκυμοσύνη, ενώ πολλές παραδέχονται ότι είναι συναισθηματικά ασταθείς και πιέζονται για να δείχνουν ότι είναι καλά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 793 μέλλουσες μητέρες που ήταν τριών μηνών έγκυοι. Οι ερευνητές τις ρώτησαν για το πώς ένιωθαν για το σώματος του εκείνη την περίοδο και στη συνέχεια η ερώτηση αυτή επαναλήφθηκε έξι μήνες αργότερα, δηλαδή όταν γέννησαν.

Το 20% των μητέρων αισθάνθηκε πίεση για να ανακτήσει το σώμα που είχε πριν την εγκυμοσύνη, λόγω της πίεσης που δεχόντουσαν από τον σύντροφό τους. Επίσης άλλη μορφή πίεση προήλθε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους.

Το 12% παραδέχθηκε ότι έμειναν έκπληκτες όταν δεν εξαφανίστηκε αμέσως μετά την γέννα η κοιλιά τους. Επίσης, το 20% των γυναικών παραδέχθηκε ότι χρειάστηκε δυο εβδομάδες για να πάνε παρακάτω, το 17% μήνες, το 15%τρεις μήνες και το 27% ότι τους πήρε περισσότερο από τρεις μήνες.

Περίπου το 40% παραδέχθηκε ότι συχνά ανησυχούν για το σώμα τους ενώ από τις κορυφαίες ανησυχίες είναι οι ραγάδες που μπορεί να αφήσει η εγκυμοσύνη από την αυξομείωση του βάρους αλλά και η χαλάρωση της μήτρας.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι διαρκεί περισσότερο από έξι μήνες για τις περισσότερες γυναίκες να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης και να χωρέσουν και πάλι στα παλιά τους ρούχα.

Διαβάστε επίσης:

Αποβολή: Τι μπορεί να την προκαλέσει;

Εγκυμοσύνη και ραγάδες: Πώς να σώσω το κακό;