Πέπα παντού.. και στα αγαπημένα μας γαλακτοκομικά!

Πέπα παντού.. και στα αγαπημένα μας γαλακτοκομικά!

Είμαι σίγουρη ότι δεν είμαι η μόνη μαμά που το παιδί της έχει τεράστια αδυναμία στην Πέπα. 

Μάλλον για να ακριβολογώ πρέπει να είμαι μία από τις χιλιάδες μαμάδες που έχουν δει σχεδόν όλα τα επεισόδια της Πέπας στο Youtube αγκαλιά με το βλαστάρι της: «Η Πέπα στο σχολείο», «Η Πέπα στην εξοχή», «Η Πέπα στο πάρτι γενεθλίων της». Και φυσικά σε κάθε περίσταση: Όταν το μωρό κλαίει, όταν χτυπήσει, όταν δεν τρώει όλο του το φαγητό, όταν ταξιδεύουμε κτλ κτλ κτλ…

Όπως καταλαβαίνετε, πολλές οικογενειακές στιγμές μας έχουν ως σημείο αναφοράς την πιο διάσημη γουρουνίτσα μετά την Piggy.

Κι εκεί που το κεφάλαιο «Πέπα» ξεκινούσε και τελείωνε στο ipad και την τηλεόραση, ήρθε ένα νέο κύμα –οικογενειακού- ενθουσιασμού να μας συνεπάρει!
Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα που πήγαμε στο σούπερ μάρκετ με την μικρή μου κόρη. Η Χριστίνα στρογγυλοκάθισε στο καρότσι και παρατηρούσε τα ράφια καθώς διασχίζαμε τους διαδρόμους με τα τρόφιμα. Λίγο πιο κάτω βρεθήκαμε μπροστά από τα ψυγεία. Βούτυρα, γιαούρτια, χυμοί, και φυσικά γάλατα και παιδικά ροφήματα.

Ξαφνικά κάτι συμβαίνει που δεν μπορώ να το κατανοήσω πλήρως. Η σχεδόν υπερκινητική Χριστίνα, κοκαλώνει. Το βλέμμα της μένει σταθερό προς μία μόνο κατεύθυνση. Δεν μιλάει. Μόνο κοιτάζει. Μέχρι που αποφασίζει να προφέρει δύο λέξεις: «Μαμά! Πέπα!». «Ποια Πέπα αγαπούλα μου; Δεν είμαστε στα παιχνίδια!», της απαντώ χαμηλόφωνα. Εκείνη θυμώνει που την αμφισβητώ και επιμένει αλλά αυτή τη φορά πιο δυνατά: «Μαμάααααααα! Πέπαααααααααααα!». Παρατηρώ το ψυγείο. Ψάχνω να βρω κάποια ξεχασμένη Πέπα από άλλο παιδάκι. Όμως όχι. Η Πέπα βρίσκεται μέσα στο ψυγείο και στολίζει με τα ζωηρά της χρώματα χάρτινες συσκευασίες ΜΕΒΓΑΛ.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr