Βοηθητικές πληροφορίες για την υποστήριξη του πρόωρου μωρού σας

Βοηθητικές πληροφορίες για την υποστήριξη του πρόωρου μωρού σας

Προσφέρετέ του ένα χαλαρωτικό περιβάλλον.

Το παιδί σας μπορεί να έχει ευαισθησία στο φως, τον ήχο ή τις νέες εμπειρίες, οπότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν είναι κουρασμένο ή προσπαθεί να συγκεντρωθεί σε δύσκολα πράγματα όπως να φάει ή να ακούσει τον ήχο της φωνής σας. Να γνωρίζετε τα μέρη και τις καταστάσεις που δημιουργούν υπερφόρτωση στο μωρό και να τα αποφεύγετε.
Το να πάρετε ένα ευαίσθητο μωρό στο σούπερ μάρκετ μπορεί να αποτελέσει πηγή υπερβολικά πολλών αισθητηριακών πληροφοριών· μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο και ωριμότητα ώστε να είναι σε θέση να χειριστεί όλα τα ερεθίσματα ενός τέτοιου ταξιδιού. Να έχετε επίγνωση του ρυθμού και του συγχρονισμού. Να δείχνετε ευαισθησία στην ανάγκη του παιδιού σας να ξυπνά μόνο του.

Τα πρόωρα μωρά εργάζονται σκληρά για να αντεπεξέλθουν στα προγράμματα ύπνου και ξυπνήματος, καθώς και να χειριστούν τη φύλαξη και τη φροντίδα από διαφορετικά άτομα. Ψάξτε για ενδείξεις ότι είναι έτοιμο να παίξει αλλά να φροντίζετε να του εξασφαλίζετε παύσεις όταν θέλει να συνέλθει ή να πάρει έναν υπνάκο. Προσφέρετέ του ρουτίνα και σταθερότητα. Όπως οι περισσότεροι ενήλικες, έτσι και τα μωρά θέλουν να γνωρίζουν τι να περιμένουν μετά.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr