Pablo: Ο πρώτος παιδικός ήρωας με αυτισμό «ζωντάνεψε» στη μαρίνα Φλοίσβου!

Pablo: Ο πρώτος παιδικός ήρωας με αυτισμό «ζωντάνεψε» στη μαρίνα Φλοίσβου!

Pablo. Τους τελευταίους μήνες -και για την ακρίβεια από τον περασμένο Απρίλιο- έχει μπει στις ζωές μας και μαζί του, έχει φέρει πολύτιμη γνώση για μία από τις πιο κοινές αναπτυξιακές διαταραχές στον κόσμο από την οποία πάσχουν εκατομμύρια άνθρωποι: Τον αυτισμό.

Όπως αποδείχθηκε, μία σειρά κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή ένα παιδί με αυτισμό, ήταν αρκετή για να βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να ευαισθητοποιηθούν. Κυρίως όμως, έδωσε στα παιδιά με αυτισμό, σε αυτούς τους μικρούς καθημερινούς ήρωες, την ευκαιρία να εκφραστούν και να νιώσουν πως υπάρχει δίπλα τους κάποιος ο οποίος καταλαβαίνει πώς αισθάνονται και μπορεί να «δει» πώς αντιλαμβάνονται τον κόσμο και τη ζωή γύρω τους.

Με την ξεχωριστή αυτή σειρά, που αναδεικνύει τη διαφορετικότητα, να βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα μέσω του Vodafone TV και έπειτα και από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας αναζήτησης του Έλληνα Pablo, οι Έλληνες φίλοι της σειράς, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο του Pablo, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Ιουνίου στη μαρίνα Φλοίσβου.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr