Πέντε πράγματα που μπορούν να ταράξουν τις οικογενειακές διακοπές

Πέντε πράγματα που μπορούν να ταράξουν τις οικογενειακές διακοπές

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πως ενώ κάθε καλοκαίρι ξεκινάτε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τις οικογενειακές διακοπές, πάντα κάτι μικρό, σχεδόν αμελητέο προκύπτει και απειλεί να ταράξει την ηρεμία που μοιράζεστε και χαίρεστε μεταξύ σας.

Παραμονή της μεγάλης αναχώρησης, ονειρεύεσαι σκηνικά που θυμίζουν… αμερικάνικη κομεντί. Μία πολυμελή οικογένεια σε ένα καταγάλανο φόντο, γονείς και παιδιά να χαλαρώνουν ξέγνοιαστοι, παίζοντας παιχνίδια στην άμμο, επιτραπέζια και απολαμβάνοντας ανά διαστήματα δροσιστικές βουτιές και παγωτά. Επιστρέφοντας βέβαια, καταλήγεις να αναρωτιέσαι τι πήγε λάθος και οι δικές σας διακοπές δεν θα μεταφερθούν ποτέ στη μεγάλη οθόνη…

Κακά τα ψέματα, ας είμαστε λίγο ρεαλιστές. Όσο καλή και αν είναι η προετοιμασία που έχει προηγηθεί πριν το ταξίδι, πάντα θα υπάρχει μία απίθανη κατάσταση που δεν μπόρεσες να προβλέψεις. Ακριβώς για αυτό, το σημείο που πρέπει να εστιάσεις, είναι όχι τόσο η πρόληψη αλλά η αντιμετώπιση, εξοπλίζοντας τις αποσκευές σας με ένα «μαγικό» kit περιποίησης πληγών που μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και στις πιο ζόρικες περιπτώσεις. Με άλλα λόγια, σημασία έχει πώς θα καταφέρεις να περιορίσεις ένα γεγονός πριν αυτό πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και καταστρέψει ολοσχερώς την καλοκαιρινή οικογενειακή ευτυχία.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχω μαζέψει πέντε πολύ πιθανά σενάρια… καταστροφολογίας, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρεις το απόλυτο plot twist στην κάθε μία, σώζοντας σαν άλλη σούπερ… μαμά τις φετινές σας διακοπές.

hansaplast 2

Όταν μία απροσεξία μπορεί να σας χαλάσει τη διάθεση

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr