Πώς αντιδρά το δέρμα και τα μαλλιά σου στο πολύ κρύο

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Πώς αντιδρά το δέρμα και τα μαλλιά σου στο πολύ κρύο

Και τι να κάνεις για να προστατευτείς από τη χαμηλή θερμοκρασία!

Το κρύο είναι τσουχτερό και λίγο ασυνήθιστο για την δική μας χώρα, συνεπώς ο οργανισμός μας αντιδρά όταν η θερμοκρασία είναι τόσο χαμηλή και επηρεάζεται κατ’ επέκταση η επιδερμίδα μας και τα μαλλιά μας. Δες αναλυτικά πως να προστατευτείς με τα κατάλληλα προϊόντα και tips.

Πρόσωπο :

Υπό τέτοιες συνθήκες, κάθε τύπος δέρματος έχει ήδη αρχίσει να εκπέμπει SOS! Σκέψου μόνο ότι, σε αυτήν την περίπτωση, η επιδερμίδα χάνει το 25% της υγρασίας της. Επιβάλλεται να χρησιμοποιείς για το πρόσωπο δύο φορές την εβδομάδα μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης ή ένα αντίστοιχο σέρουμ για πιο άμεσο και δραστικό αποτέλεσμα.

Crème Fraîche® de Beauté Mask Μάσκα 48ωρης ενυδάτωσης με καταπραϋντική δράση.

1492610170 NUX CF Masque

Vichy Mineral 89 Serum

vichy mineral 89 serum 50ml with box 1

Χείλη:

Είναι το σημείο του προσώπου που προσβάλλεται περισσότερο από το κρύο. Ασυναίσθητα η πρώτη μας κίνηση μόλις τα αισθανθούμε ξηρά είναι ακουμπήσουμε τη γλώσσα μας επάνω τους. Όμως αυτό είναι λάθος γιατί το σάλιο τα ξηραίνει πολύ πιο γρήγορα. Απλώνοντας όμως ένα λιπ μπαλμ που περιέχει φυσικά έλαια, βιταμίνη Ε, γλυκερίνη, βούτυρο καριτέ ή βαζελίνη, θα νιώσεις άμεσα ανακούφιση.

Μπαλμ για τα χείλη Baume Levres της Nuxe (στα φαρμακεία)

1501601563 NUX RDM BaumeLevres

Μαλλιά :

Ο κρύος αέρας μπορεί να τα αφυδατώσει ακόμα περισσότερο. Για το λόγο αυτό πρέπει η φροντίδα τους να είναι στοχευμένη και συστηματική. Για παράδειγμα, το χειμώνα δεν χρειάζεται να λούζεσαι κάθε μέρα ή να εφαρμόζεις υπερβολική ποσότητα σαμπουάν, γιατί έτσι αποβάλλεται η λιπαρότητα που είναι απαραίτητη για την προστασία του τριχωτού της κεφαλής από εξωτερικούς παράγοντες. Αν παρ’ όλα αυτά οι συνθήκες της καθημερινότητάς σου απαιτούν τακτικό λούσιμο, επένδυσε οπωσδήποτε, σε μια μάσκα επανόρθωσης, που θα τους χαρίσει λάμψη και ενυδάτωση.

Μάσκα εντατικής αναδόμησης Fusion Intense Repair Mask της Wella Professionals

queen slider home 05

Restorative Hair Mask της Moroccanoil (στα κομμωτήρια)

USA Restorative Hair Mask

Best Tip:
Μόλις εφαρμόσεις τη μάσκα σε όλο το μήκος των μαλλιών, τυλίξτε τα σε μια ζεστή πετσέτα και αφήστε την 10-15’, ώστε να απορροφηθούν τα θρεπτικά συστατικά του προϊόντος. Έτσι, τα λέπια της τρίχας θα μαλακώσουν και θα κλείσουν άμεσα.

Σώμα :

Όσο και αν σας προστατεύουν τα ζεστά ρούχα, το σώμα σου μπορεί να εμφανίσει ξηρότητα. Αυτό συμβαίνει γιατί το πολύ ζεστό νερό στο ντους απομακρύνει τα λιπίδια που του χαρίζουν την απαιτούμενη ελαστικότητα και κατ’ επέκταση την απαλότητα που ζητάς. Πρόσεξε το νερό που χρησιμοποιείς να είναι χλιαρό και μετά το μπάνιο αφιέρωσε λίγο χρόνο για να απλώσεις ένα γαλάκτωμα με πλούσια, παχύρρευστη υφή. Φυσικά, τα ευεργετικά συστατικά του δεν θα δράσουν αν δεν φροντίζεις μία φορά την εβδομάδα να αποβάλλεις τα νεκρά κύτταρα με ένα προϊόν scrub ήπιας απολέπισης.

Body Butter Frosted Berries, The Body Shop

Y BUTTER FROSTED BERRIES 200ML A0X SILV ANG