Γιατί δεν πρέπει να σπας ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ τα σπυράκια στο πρόσωπό σου;

Μαρία Ροδίτη
Γιατί δεν πρέπει να σπας ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ τα σπυράκια στο πρόσωπό σου;

Όσο δελεαστικό κι αν μοιάζει όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.

Κι εκεί που ξυπνάς το πρωί και πηγαίνεις στο μπάνιο σου για να πλύνεις το πρόσωπό σου και να ακολουθήσεις την πρωινή beauty routine σου, ξαφνικά αντικρίζεις στον καθρέφτη ένα φρικτό και πολύ ενοχλητικό σπυράκι. Εκείνη τη στιγμή σκέφτεσαι αμέσως να το σπάσεις. Είναι πολύ δελεαστικό, σίγουρα. Πιστεύεις ότι έτσι θα εξαφανιστεί και θα σε ανακουφίσει. Και μετά σκέφτεσαι ότι αυτό που ετοιμάζεσαι να κάνεις είναι εντελώς λάθος...

Ναι, δεν πρέπει με τίποτα να σπάσεις το σπυράκι στο πρόσωπό σου. Είτε προέρχεται από την ακμή, ή την περίοδο, ή από κάτι που σε έχει αγχώσει αυτό το διάστημα, δεν είναι η κατάλληλη λύση να το πιέσεις για να εξαφανιστεί, όπως νομίζεις. Όταν σπας ένα σπυράκι είναι πολύ εύκολο να προσελκύσει το δέρμα σου μεγάλο αριθμό βακτηρίων και να πάθεις οποιαδήποτε δερματική μόλυνση, που είναι πολύ πιθανό να σε οδηγήσει στον δερματολόγο.

photo of woman holding lips 1204505

Εκτός από αυτό, όμως, υπάρχουν κι άλλα «κακά» που μπορεί να προκληθούν την ώρα που σπας ένα σπυράκι. Και μόλις τα μάθεις, σίγουρα θα αναθεωρήσεις τις πράξεις σου. Μάθε τα πάντα στην παρακάτω gallery.

Διάβασε ακόμα: Κάνει να σπάσεις το σπυράκι; Ναι ή όχι;