Τελικά το ρυζόνερο βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα;

Μαρία Ροδίτη
Τελικά το ρυζόνερο βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα;

Το μυστικό ομορφιάς των Γιαπωνέζων κρύβει... θησαυρούς!

Κάνοντας μια αναζήτηση και αναδρομή στο παρελθόν θα ανακαλύψεις ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν πολλά υλικά της φύσης για beauty σκοπούς. Βλέπεις, τότε δεν είχαν ούτε εξειδικευμένο conditioner για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, ούτε σαμπουάν που χαρίζει απαλότητα στην τρίχα.

Ένα από αυτά τα μυστικά ομορφιάς αιώνων, που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα, είναι το ρυζόνερο. Η ιστορία του ξεκινά στην αρχαία Ιαπωνία, όταν οι κυρίες το χρησιμοποιούσαν για να δυναμώσουν τα μαλλιά τους και να χαρίσουν λάμψη στην τρίχα τους. Και ήδη στη σημερινή εποχή το νερό από ρύζι χρησιμοποιείται από πανάκριβα brands σε φόρμουλες μαλλιών. Απίστευτο; Κι όμως, αληθινό.

Η αλήθεια είναι ότι το ρυζόνερο περιέχει πλήθος πρωτεϊνών, υδατανθράκων, μετάλλων και βιταμινών και ακριβώς για αυτό ακούγεται κατά καιρούς ότι βοηθά την ανάπτυξη της τρίχας και κατ’ επέκταση τα μαλλιά μας να μακρύνουν. Είναι αλήθεια, όμως, αυτό;

Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Το ρυζόνερο ΔΕ βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν, ούτε κάτι τέτοιο έχει αποδειχθεί στις έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, το μαγικό αυτό νερό παρέχει θρεπτικά στοιχεία στα μαλλιά. Ειδικότερα, βοηθά τα μαλλιά να αποκτήσουν υγιή και λαμπερή όψη και την τρίχα να έχει ελαστικότητα και να μη σπάει. Μπορεί, λοιπόν, το ρυζόνερο να μη σου χαρίσει το μάκρος που ονειρευόσουν στα μαλλιά σου, αλλά μπορεί να δώσει υγιή και λαμπερή όψη στην τρίχα με απόλυτα φυσικό τρόπο. Αν, λοιπόν, θέλεις κι εσύ να αρχίσεις να το χρησιμοποιείς, δες στην παρακάτω gallery την απόλυτη συνταγή για να φτιάξεις μόνη σου ρυζόνερο και να το εντάξεις στη hair routine σου.

Cover photo: @hairby.brittany

Διάβασε ακόμα: Έβγαλες εξανθήματα από τον ήλιο; Έτσι θα τα αντιμετωπίσεις