Κι όμως! Αυτές οι 7 τροφές μπορούν να επιταχύνουν την πρόωρη γήρανση

Μαρία Ροδίτη
Κι όμως! Αυτές οι 7 τροφές μπορούν να επιταχύνουν την πρόωρη γήρανση

Απόφυγέ τις και το δέρμα σου θα σε ανταμείψει!

Είναι αλήθεια ότι με την πρώτη ρυτίδα που θα συναντήσουμε στον καθρέφτη πανικοβαλλόμαστε. Δεν είναι βλέπεις και το πιο ωραίο πράγμα στον κόσμο να καταλαβαίνεις ότι μεγαλώνεις και αυτό φαίνεται στο πρόσωπό σου. Γι’ αυτό και οι περισσότερες από εμάς ξεκινάμε την περιποίηση της επιδερμίδας μας από νεαρή ηλικία.

Η skincare routine, άλλωστε, είναι μεγάλο όπλο κατά της πρόωρης γήρανσης. Οι μάσκες ομορφιάς, οι οροί και οι κρέμες που επιλέγουμε να απλώνουμε κάθε μέρα στην επιδερμίδα μας – εκτός από όμορφη αίσθηση και ανανέωση της διάθεσης που μας προσφέρουν- έχουν την ικανότητα να παρατείνουν τη νεότητα και να μας χαρίζουν μια υπέροχη λάμψη και όψη στο δέρμα μας.

Δυστυχώς, όμως, το αν θα εμφανίσουμε ρυτίδες δεν εξαρτάται μόνο από την ηλικία, ούτε από την έκθεσή μας στον ήλιο, αλλά ούτε από το πόσο σωστά περιποιούμαστε το πρόσωπό μας. Παίζει σημαντικό ρόλο και η διατροφή. Ναι, κι όμως! Υπάρχουν τροφές και ροφήματα που είναι ικανά να βλάψουν το δέρμα μας τόσο, ώστε να εμφανίσει λεπτές γραμμές και ρυτίδες πριν την ώρα του.

Όπως θα δεις στην παρακάτω gallery, οι τροφές που ευθύνονται για την… ταλαιπωρία του δέρματός μας είναι αγαπημένες και λαχταριστές για τις περισσότερες από εμάς. Έχουν, όμως, ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και της κυτταρικής δραστηριότητας, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούν σε εμφάνιση ρυτίδων, κηλίδων και χαλάρωσης του δέρματος. Καλύτερα, λοιπόν, να τις αποφεύγεις…

Διάβασε ακόμα: DIY Time! Φτιάξε δύο τέλεια eye gels για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων