Ακμή και make up: Πώς να καλύψεις και να εξουδετερώσεις τα σπυράκια!

Ακμή και make up: Πώς να καλύψεις και να εξουδετερώσεις τα σπυράκια!

Ακμή. Το άκουσμά της και μόνο μπορεί να σου προκαλέσει πανικό και όχι άδικα αφού πρόκειται για μια ασθένεια του δέρματος που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη ψυχολογία μιας γυναίκας και ακόμη περισσότερο, μιας έφηβης. Τα μεγαλύτερα ποσοστά εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εφηβείας, ωστόσο, εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο υποφέρουν από το δερματολογικό αυτό πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται κοντά στην ηλικία των 30!

Ναι, δεν είναι μια πάθηση που απειλεί τη ζωή σου, αλλά αν την έχεις περάσει -ή την περνάς- ξέρεις καλά πόσο μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου. Η εξωτερική εμφάνιση διαδραματίζει (δυστυχώς ή ευτυχώς) έναν σημαντικό ρόλο στις μέρες μας και ένα πρόσωπο γεμάτο σπυράκια και μαύρα στίγματα μπορεί να ρίξει την αυτοπεποίθησή σου στα… πατώματα και να σε κάνει να μη θέλεις να βγεις από το σπίτι σου.

akmi 1

Ακμή και make up

Ψυχραιμία! Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της ακμής. Το δεύτερο είναι να βρεις έναν γιατρό (ειδικότερα αν αντιμετωπίζεις μεγάλο πρόβλημα) και το τρίτο, να δεις τι θα κάνεις με το make up σου. Μπορεί να μην το γνώριζες αλλά η κρέμα που χρησιμοποιείς για να καλύψεις τα σπυράκια σου, μπορεί να επιδεινώνει την κατάστασή σου για αυτό είναι σημαντικό να προμηθευτείς με τα κατάλληλα προϊόντα ASAP, δηλαδή, το συντομότερο δυνατόν!

Μην ανησυχείς. Δεν σου προτείνουμε να αφήσεις το δέρμα σου «γυμνό», διότι το πιο πιθανό είναι ότι δεν μπορείς να διανοηθείς ότι θα πας στο γραφείο ή τη σχολή χωρίς ίχνος make up. Ωστόσο, καλό είναι να αφήσεις τις υπερβολές και να σταματήσεις να επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου.

Ξέχνα (για λίγο) το contouring!

Αλήθεια, ήξερες ότι υπάρχει ένα είδος ακμής που προκαλείται από τη χρήση βλαβερού μακιγιάζ; Ναι, οι πολλές στρώσεις make up και τα πολλά και διαφορετικά προϊόντα, θα χειροτερέψουν την κατάσταση, αν το δέρμα σου έχει τάση ακμής, οπότε μάλλον ήρθε η ώρα να πεις «αντίο» στο contouring! Αν απογοητεύεσαι, μάθε απλά πως το nude είναι φέτος μια από τις πιο «hot» τάσεις στο μακιγιάζ!

Το πιο σημαντικό βήμα, όμως, που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις μια εξιδεικευμένη κρέμα υψηλής κάλυψης με χρώμα που δρα κατά της ακμής! Έχοντας αντιμετωπίσει κι εμείς το κεφάλαιο ακμή (άλλες σε περισσότερο και άλλες σε μικρότερο βαθμό), δοκιμάσαμε πολλά προϊόντα που δεν λειτούργησαν πάντα προς όφελός μας, ωστόσο, όλες συμφωνούμε τώρα στο ότι η Sébium Global Cover της Bioderma*, έχει αποτέλεσμα για αυτό και στην προτείνουμε.

Sebium Global Cover ferme

Χάρη στην τεχνολογία Fluidactiv που περιέχει, η συγκεκριμένη κρέμα δρα ενάντια στις αιτίες των σημαδιών ακμής και εξισορροπεί τη σύνθεση του σμήγματος, αποκαθιστώντας έτσι τις φυσικές ενυδατικές λειτουργίες και αποτρέποντας την επανεμφάνιση ατελειών.

Για την ακρίβεια, καθαρίζει τους πόρους και εξομαλύνει την υφή του δέρματος, καταπραΰνει το δέρμα και μειώνει την ερυθρότητα, καθαρίζει την επιδερμίδα και ρυθμίζει τη λάμψη και τέλος, ενυδατώνει το δέρμα για εγγυημένη άνεση. Το καλύτερο, όμως, για εσένα που έχεις περάσει την ακμή, είναι ότι καταπολεμά τα υπάρχοντα σημάδια και τα μαύρα στίγματα, μειώνοντάς τα αισθητά, ενώ σου προσφέρει και το ματ αποτέλεσμα που θέλεις.

Ξέχνα, λοιπόν, τις υπερβολές και φρόντισε την επιδερμίδα σου, έχοντας κατά νου πως το «μυστικό» για όμορφο και κυρίως υγιές δέρμα βρίσκεται στην απλότητα. Άφησε το contouring (έστω και για ένα διάστημα) στις αγαπημένες σου celebrities και πρόσεξε να μην αναλωθείς σε… γιατροσόφια. Αν υποφέρεις από ακμή ή έχεις δέρμα με τάση για ακμή, δοκίμασε τη Sébium Global Cover και δεν θα απογοητευτείς.

66666

*Θα τη βρεις στα φαρμακεία και σε επιλεγμένα καταστήματα ομορφιάς