Your Instagram-questions: Μπορώ να αφαιρέσω το gel μανικιούρ με ασετόν χωρίς… ασετόν;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Your Instagram-questions: Μπορώ να αφαιρέσω το gel μανικιούρ με ασετόν χωρίς… ασετόν;

Τώρα που πέρασε ο καιρός πρέπει να το βγάλεις και έχεις απορίες! Θα βοηθήσουμε…

H ημέρα που ανακοινώθηκε ότι θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα nail bars ήταν μία μέρα γιορτής! Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά για ραντεβού και πέρασες τις ημέρες των γιορτών με φρέσκο χρώμα στα μαλλιά και τέλειο gel μανικιούρ μετά από καιρό. Ο καιρός όμως πέρασε, τα nail bars και τα κομμωτήρια έκλεισαν και εσύ έχεις μείνει με ωραίο χρώμα στα μαλλιά αλλά gel μανικιούρ που δεν θέλεις πλέον να βλέπεις. Αναρωτιέσαι λοιπόν αν μπορείς να αφαιρέσεις το gel μόνη σου με ασετόν… χωρίς ασετόν.

Εύλογη απορία. Ξέρουμε ότι με καθαρό ασετόν, η αφαίρεση του gel στο σπίτι είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Τι γίνεται όμως όταν δεν έχεις καθαρό ασετόν αλλά απλό και ακόμα χειρότερα, αν έχεις ασετόν χωρίς ασετόν; Μπορείς να κάνεις αφαίρεση και με αυτό αλλά πρέπει να ξέρεις ότι θα πάρει περισσότερο χρόνο. Το καθαρό ασετόν διασπά το gel και έτσι δεν χρειάζεται να μουλιάσεις τα δάχτυλά σου για ώρα. Όσο λιγότερο ασετόν έχει το προϊόν σου, τόσο περισσότερο θα περιμένεις και αν δεν έχει καθόλου θα περιμένεις αρκετά και θα κάνεις κάποια τρικ.

tripsimo

Έστω ότι έχεις ασετόν χωρίς καθόλου ασετόν. Πρώτα πρέπει να λιμάρεις την επιφάνεια των νυχιών σου (όπως θα έκανε και η μανικιουρίστ σου) για να αφαιρέσεις τη δυνατή, προστατευτική στρώση. Μην το παρακάνεις, λίγο τρίψιμο αρκεί. Έπειτα, βάλε βαζελίνη στις παρανυχίδες σου για να τις προστατεύσεις και ετοιμάσου για το κόλπο που λέγαμε. Βάλε ένα μικρό μπολ μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και γέμισε το μεγάλο μπολ με ζεστό (όχι καυτό) νερό. Στόχος είναι να ζεστάνει το νερό το περιεχόμενο του μικρού μπολ. Στο μικρό μπολ βάλε το ασετόν σου και στη συνέχεια βάλε μέσα τα δάχτυλά σου.

Τώρα περίμενε… Περίμενε πολύ. Βάλε ένα επεισόδιο Brigerton, τόσο πολύ. Τσέκαρε αν το βερνίκι μαλακώνει και συνέχισε να περιμένεις. Είναι η μέθοδος της υπομονής αλλά δεν έχεις άλλη επιλογή. Το να ξεφλουδίσεις το gel θα τραυματίσει τα νύχια σου. Αφού περάσει ώρα και δεις ότι το gel έχει αρχίσει να αποσυντίθεται, πάρε ένα ξυλάκι και ξύσε τα υπολείμματα. Λίμαρε από πάνω μία τελευταία φορά και βάλε άφθονο λαδάκι για ενυδάτωση. Οι παρανυχίδες σου λογικά είναι ok αν έβαλες βαζελίνη αλλά πρέπει να ενυδατώσεις και το υπόλοιπο δάχτυλο.

mouliasma nixia

Σύμφωνα με το ίντερνετ, μπορείς να ακολουθήσεις την κλασική μέθοδο με τα αλουμινόχαρτα αλλά δεν θα εξοικονομήσεις χρόνο. Οι μανικιουρίστ μας είπαν ότι είναι καλύτερα το μούλιασμα γιατί βλέπεις τι συμβαίνει στο gel και μπορείς να υπολογίσεις έστω τον χρόνο. Επίσης, μας είπαν ότι αν μουλιάσεις τα δάχτυλά σου σε ζεστό νερό, λεμόνι και αλάτι θα μπορέσεις να αφαιρέσεις το gel αλλά δεν το δοκιμάσαμε οπότε δεν μπορούμε να σου το προτείνουμε. Θα το κάνουμε όμως και θα επανέλθουμε με review του hack.

Για τώρα κάνε τη μέθοδο «μούλιασμα με δύο μπολ» και ρώτα μας ό, τι άλλο θέλεις, είμαστε εδώ για εσένα, το ίδιο και οι expert φίλοι μας!

Διάβασε ακόμα: Your insta-questions: Help! Πώς θα βγάλω το glitter από τα νύχια μου;