3 tips για να ανακουφίσεις τα σκασμένα από το κρύο χέρια σου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
3 tips για να ανακουφίσεις τα σκασμένα από το κρύο χέρια σου

Έπαιξες στα χιόνια; Έσκασαν τα χέρια σου; Διάβασε πώς μπορείς να τα ανακουφίσεις άμεσα με 3 απλά βήματα.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει εκεί που βρίσκεσαι, αλλά στη δική μου γειτονιά, έχει βγει -δειλά- ο ήλιος και έχει σταματήσει να χιονίζει. Ο πειρασμός να ξεχυθούμε στους δρόμους για παιχνίδι στο χιόνι είναι μεγάλος, το κάναμε άλλωστε και χθες. Πολλές φίλες μου μου έστειλαν μήνυμα ρωτώντας τι να κάνουν για τα σκασμένα (ναι, σκασμένα) από το χιόνι χέρια τους. Σκέφτηκα λοιπόν να τους απαντήσω με ένα άρθρο για να το διαβάσεις και εσύ που μπορεί να κάνεις scroll με πονεμένα χέρια.

xeria krio

Τα χέρια μας στο κρύο δεν περνούν καθόλου καλά. Αυτό ασφαλώς το έχουμε ξαναπεί και το γνωρίζεις καλά. Τι σε έπιασε λοιπόν και έπαιξες χωρίς γάντια με το χιόνι, δεν το καταλαβαίνω. Γιατί, αν τα χέρια σου έσκασαν, αυτό σημαίνει ότι δεν φορούσες γάντια και δεν έκανες τίποτα για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου όταν πλέον γύρισες στο σπίτι.

Δεν θα παίξουμε όμως το παιχνίδι του «ποιος φταίει», θα δώσουμε ευθύς αμέσως λύσεις. Τα χέρια σου μπορούν να ανακουφιστούν ακόμα και αν τσούζουν, αν έχεις κνησμό και αν έχεις «σκασίματα» που σε πονούν σε κάθε κίνηση. Τα βήματα είναι απλά.

Κρύο VS Επιδερμίδα 1-0: Πριν βγεις να παίξεις στο χιόνι «ντύσε» και την επιδερμίδα σου

#1 Καθαρισμός

Οι πληγές πρέπει να καθαρίζονται αλλά θέλω να αφήσεις κάτω το οινόπνευμα και το οξυζενέ for the love of God. Αν υποθέσουμε ότι δεν έβαλες τα χέρια σου μέσα στα σκουπίδια, τότε δεν έχεις ανάγκη από απολύμανση αλλά από καθαρισμό. Το οινόπνευμα και το οξυζενέ θα αφυδατώσουν περισσότερο την επιδερμίδα σου και δεν το θέλουμε.

plisimo xerion

Για να καθαρίσεις καλά τα χέρια σου και να απομακρύνεις μικρόβια και βακτήρια, απλά χρησιμοποίησε το σαπούνι με το οποίο πλένεις συνήθως τα χέρια σου. Αν είναι σαπούνι Dettol για τα χέρια, ακόμα καλύτερα, αλλά οποιοδήποτε σαπούνι κάνει. Επίσης, χρησιμοποίησε ΧΛΙΑΡΟ νερό. Το πολύ κρύο και το πολύ ζεστό… ναι, καλά κατάλαβες αφυδατώνουν την επιδερμίδα.

#2 SOS

Αν τα χέρια σου έχουν «ανοίξει» τότε κάθε κίνηση θα σε τσούζει ή θα σε πονά. Αυτό που πρέπει να κάνεις λοιπόν, είναι να περάσεις πάνω από τα σκασίματα ένα προϊόν σαν αυτό…

hansaplast

Είναι επίθεμα σε μορφή σπρέι από την hansaplast και -πραγματικά- δεν έχω πιο σωτήριο προϊόν στο φαρμακείο του σπιτιού μου. Με ένα ψέκασμα, δημιουργεί ένα εύκαμπτο φιλμ άρα μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε περίεργα ή δύσκολα σημεία. Ακόμα, το φιλμ που δημιουργείται είναι αδιάβροχο και παρέχει προστασία για πολλές ημέρες.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα σε τσούζουν τα χέρια σου κάθε φορά που τα κουνάς, ότι θα μπορείς να τα βάλεις στο νερό χωρίς να τα επιβαρύνεις και το κυριότερο, ότι οι πληγές σου δεν θα μολυνθούν.

Κρύο, κρύο… καιρός να βάλεις ευκάλυπτο στο μπάνιο σου! Γιατί να δοκιμάσεις αυτή την εμπειρία spa

#3 Ενυδάτωση

Και τώρα στο… «ψητό». Τα χέρια σου έσκασαν γιατί αφυδατώθηκαν και όπως είναι λογικό, πρέπει να επαναφέρεις την υγρασία που έχασαν. Αυτό δεν θα το πετύχεις με απλές κρέμες. Χρειάζεσαι μία πλούσια κρέμα χεριών και πρέπει να την εφαρμόζεις κάθε φορά που τα νιώθεις να ξεραίνονται.

krema xerion

Κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα μάλιστα, όταν θα έχεις χρόνο για λίγη ξεκούραση (ή και το βράδυ πριν κοιμηθείς), βάλε άφθονη ποσότητα κρέμας και φόρα γάντια. Κάθισε αναπαυτικά και άσε τα χέρια σου να απορροφήσουν όλα τα συστατικά και τη θρέψη που έχουν τόσο ανάγκη.

Αυτά τα 3 βήματα θα σε ανακουφίσουν στα σίγουρα και σε παρακαλώ, μην διανοηθείς να παίξεις και σήμερα στο χιόνι χωρίς γάντια… have fun Queen!