Sliced bob λέγεται το πιο κομψό καρέ που κάνουν τα It girls φέτος τον χειμώνα

Μαρία Ροδίτη
Sliced bob λέγεται το πιο κομψό καρέ που κάνουν τα It girls φέτος τον χειμώνα

Το καρέ ήρθε για να μείνει, με τις εκδοχές του να διαδέχονται η μία την άλλη. Το 2023 ετοιμάσου για sliced bob.

Το καρέ κούρεμα τα τελευταία χρόνια υπάρχει παντού. Το βλέπουμε σε περιοδικά μόδας, σε οδηγούς με προτεινόμενα κουρέματα στο κομμωτήριο, σε πασαρέλες αλλά και σε influencers στα social media.

Φέτος, μάλιστα, παίζει πολύ σε TikTok και Instagram, ενώ και οι celebrities που ήδη το έχουν δοκιμάσει είναι πολλές. Ανάμεσά τους βρίσκονται η Kourtney Kardashian, η Kerry Washington και η Addison Rae. Και δεν έχουν τολμήσει όποιο κι όποιο καρέ, αλλά το sliced bob συγκεκριμένα. Αλήθεια, εσύ ξέρεις τι το κάνει τόσο ξεχωριστό;

Bob fever: Η Zendaya είπε «αντίο» στα μακριά μαλλιά με το πιο κομψό καρέ κούρεμα

Τι ακριβώς είναι το sliced bob

Το sliced bob είναι ιδανικό για λεπτά μαλλιά – αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απευθύνεται σε όλες-, καθώς τους δίνει όγκο και σχήμα, χωρίς όμως να φαίνονται υπερβολικά στιλιζαρισμένα.

https://www.instagram.com/p/Cj5UhiyL5yL

Επιπλέον, έχει ένα μήκος, δηλαδή δεν έχει layers (aka φιλάρισμα), ενώ οι μπροστινές τούφες των μαλλιών που πλαισιώνουν το πρόσωπο είναι συνήθως πιο μακριές.

Τι πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις sliced bob

Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις πριν βρεθείς στην καρέκλα του κομμωτηρίου και κάνεις sliced bob είναι ότι το συγκεκριμένο κούρεμα απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες με λεπτά και ίσια μαλλιά. Αν έχεις αυτές τις προϋποθέσεις, κόβοντας σε sliced bob τα μαλλιά σου δεν θα χρειαστείς σχεδόν ποτέ styling. Δεν θα χαλάς τον χρόνο σου σε αυτό.

Αντιθέτως, αν επιλέξεις το sliced bob εσύ που έχεις πιο σπαστά μαλλιά, τότε ναι, σίγουρα θα χρειάζεσαι καθημερινά λίγο χρόνο για να φροντίζεις το χτένισμά σου. Αυτό είναι το μόνο μειονέκτημα. Δες τώρα στην gallery παραδείγματα του sliced bob για να σκεφτείς αν… σε ψήνει να δοκιμάσεις αυτό το τόσο hot κούρεμα το 2023.