DIY: Φτιάξε τo δικό σου σπρέι για beach waves!

Μαρία Ροδίτη
DIY: Φτιάξε τo δικό σου σπρέι για beach waves!

Με τα πιο απλά υλικά θα φτιάξεις το τέλειο χτένισμα για το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι αγαπάμε τα ανάλαφρα χτενίσματα, εκείνα που δε χρειάζονται θερμαντικά εργαλεία για να γίνουν, ούτε πολλά προϊόντα και ώρες ατέλειωτες μπροστά στον καθρέφτη. Όλες οι γυναίκες αναζητάμε εύκολα, γρήγορα και κυρίως χτενίσματα που δεν ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο stylish και εύκολο από τα beach waves. Αυτά τα κυματιστά μαλλιά που γίνονται μόνα τους όταν τα βρέξουμε στη θάλασσα και στεγνώσουν κάτω από τον καυτό ήλιο. Πόσο υπέροχη εικόνα και αίσθηση!

Δυστυχώς, όμως, οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπουν να είμαστε διαρκώς πάνω σε μια ξαπλώστρα και μέσα στη θάλασσα για να πετύχουμε αυτό το hairstyle. Μπορούμε, όμως, με απλά υλικά να φτιάξουμε το πιο εύκολο μείγμα, να ψεκάσουμε τα μαλλιά μας και να έχουμε τέλεια beach waves για να πάμε στη δουλειά ή να βγούμε τη βραδινή βόλτα μας στην πόλη. Το μυστικό, λοιπόν, για τέλεια κυματιστά μαλλιά είναι το spray αλατόνερου.

beach waves

Photo credit: @hairby.brittany

Για να φτιάξεις το δικό σου spray θα χρειαστείς:

1 φλυτζάνι χλιαρό νερό

1 με 1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι

1 κουταλιά της σούπας conditioner (θα εξισορροπήσει την ξηρότητα που προκαλεί το αλάτι)

Λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου

1 κουταλάκι του γλυκού gel μαλλιών (διατηρεί περισσότερο το χτένισμα)

waves

Photo credit: @nikkilee901

Πάρε ένα μπουκαλάκι με spray, ρίξε μέσα όλα τα υλικά και ανακίνησε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα ψέκασε αρκετές φορές σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά και άρχισε να πειράζεις τα μαλλιά σου μέχρι να δημιουργηθεί αυτό το κυματιστό, messy hairlook. Μπορείς να διατηρήσεις το μείγμα για περίπου τρεις μήνες στο ψυγείο και κάθε φορά που θέλεις να δημιουργήσεις boho, beach waves απλά θα ψεκάζεις!

Καλή επιτυχία!

Cover photo:@nikkilee901

Διάβασε ακόμα: Πώς πρέπει να πλένεις σωστά το δέρμα σου μετά την παραλία;