DIY Time! Μάσκα με γιαούρτι για να ανακουφιστείς αν κάηκες στην πλάτη από τον ήλιο

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Μάσκα με γιαούρτι για να ανακουφιστείς αν κάηκες στην πλάτη από τον ήλιο

Ξεκίνησες τις πρώτες βουτιές και κάηκες από τον ήλιο; Υπάρχει λύση και την έχεις στην κουζίνα σου.

Συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή! Ξεκινάς τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα, είσαι χαλαρή με το αντηλιακό, γιατί θεωρείς πως ο ήλιος ακόμα δεν καίει, και κάθεσαι μπρούμυτα στην ξαπλώστρα με τις ώρες απολαμβάνοντας την ηλιοθεραπεία. Το αποτέλεσμα; Να έχεις καεί στην πλάτη και να μην μπορείς να καθίσεις ούτε σε καρέκλα.

Αν αυτό το Σαββατιάτικο απόγευμα σού έχει συμβεί κάτι τέτοιο, μη σκας και μην τρέξεις προς το παρόν στο φαρμακείο. Η λύση υπάρχει στην κουζίνα και στο ψυγείο σου και δεν είναι άλλη από το γιαούρτι με μέλι. Ναι, θα φτιάξεις μια άκρως ανακουφιστική μάσκα με αυτά τα δύο υλικά και θα νιώσεις αμέσως καλύτερα.

DIY Time! Μάσκα ενυδάτωσης για το σώμα και τα μαλλιά μόνο με 2 υλικά

Η συνταγή για την DIY μάσκα με γιαούρτι και μέλι

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την ανακουφιστική μάσκα είναι τα εξής:

2 κουταλιές μέλι

6 κουταλιές γιαούρτι πρόβειο

https://www.instagram.com/p/9J58BwSJPY

Ανακάτεψε καλά τα υλικά σε ένα μπολ και άπλωσε τη μάσκα στην πλάτη σου. Ναι, προφανώς θα χρειαστείς κάποιο άλλο άτομο για να σου απλώσει τη μάσκα στην πλάτη και να ανακουφιστείς από το έγκαυμα. Άσε τη σπιτική συνταγή να δράσει για 15-20 λεπτά, μείνε μπρούμυτα να περάσει η ώρα, κι έπειτα κάνε μπάνιο με χλιαρό προς δροσερό νερό. Το ζεστό νερό ούτε να το σκέφτεσαι μιας και θα κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση της επιδερμίδας σου.

Τα οφέλη του μελιού και του πρόβειου γιαουρτιού

Το μέλι περιέχει πάνω από 300 θρεπτικά στοιχεία, όπως η βιταμίνη B, o σίδηρος, το ασβέστιο και τα αντιοξειδωτικά που κάνουν την επιδερμίδα να ακτινοβολεί. Επίσης, έχει αντιβακτηριακές και θεραπευτικές ιδιότητες, είναι εξαιρετικά θρεπτικό και ενυδατικό, κι ενδείκνυται για παθήσεις δέρματος, όπως η ακμή. Εννοείται πως έχει επουλωτικές ιδιότητες και βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας!

Από την πλευρά του, το πρόβειο γιαούρτι είναι πλούσιο σε προβιοτικά και λιπαρά, τα οποία θρέφουν την αφυδατωμένη επιδερμίδα, τη μαλακώνουν και τη βοηθούν να διατηρήσει την υγρασία της. Άντε, ακόμα να φτιάξεις την DIY μάσκα για το έγκαυμα στην πλάτη σου;