Πώς το έλαιο μέντας θα σε βοηθήσει να δροσιστείς στον καύσωνα

Μαρία Ροδίτη
Πώς το έλαιο μέντας θα σε βοηθήσει να δροσιστείς στον καύσωνα

Χαλάρωσε στον καναπέ σου και κάνε τα μαγικά σου με το έλαιο μέντας για να δροσιστείς από τον ανοιξιάτικο καύσωνα.

Ποιος το περίμενε να έχουμε καύσωνες από τον Μάιο; Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διήμερο η θερμοκρασία έχει σκαρφαλώσει αρκετά ψηλά με την ατμόσφαιρα ώρες-ώρες να είναι ανυπόφορη. Ξέρεις… Λέω για αυτές τις στιγμές που «λιώνεις» από τη ζέστη, που ούτε το air condition σε ικανοποιεί και θέλεις και κάτι ακόμα για να δώσεις boost στη δροσιά σου. Αυτό το «κάτι ακόμα» είναι το έλαιο μέντας.

Η αλόη δεν είναι μόνο για τα εγκαύματα – 3 beauty χρήσεις της που δεν ήξερες

Πώς θα χρησιμοποιήσεις το έλαιο μέντας για να δροσιστείς από τον καύσωνα

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να δροσιστείς από την αποπνικτική ζέστη είναι πολύ απλή. Ρίξε μια σταγόνα ελαίου μέντας στον αυχένα σου και με τα δάχτυλά σου απαλά κάνε μασάζ στην περιοχή.

https://www.instagram.com/p/CcDakuIsmEk

Αυτό το beauty treatment θα σε ανακουφίσει από τη δυσφορία που πολλές φορές δημιουργεί η ζέστη και θα σε κάνει αμέσως να νιώσεις πιο δροσερή, αλλά… όχι μόνο.

Τα οφέλη του ελαίου μέντας

Το έλαιο μέντας- εκτός από τη δροσιά που θα σου παράσχει- θα σε ωφελήσει και σε άλλους τομείς. Αν, για παράδειγμα, έχεις έλλειψη συγκέντρωσης ή αισθάνεσαι πνευματική κόπωση, η μέντα θα σου προσφέρει πνευματική διαύγεια μιας και αναζωογονεί το πνεύμα.

Επιπλέον, σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις στομαχικά ζητήματα ή έχεις πονοκέφαλο, το έλαιο μέντας θα σε ανακουφίσει μιας και έχει άμεση ανακουφιστική δράση. Η μέντα και το έλαιό της, όπως καταλαβαίνεις, είναι θαυματουργή για πάρα πολλούς λόγους! Απόλαυσε κι εσύ, λοιπόν, τις ευεργετικές ιδιότητές της, ειδικά αυτές τις μέρες του καύσωνα.