DIY Time! Το πιο ενυδατικό και θρεπτικό lip balm τριαντάφυλλο θα το φτιάξεις μόνη σου

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Το πιο ενυδατικό και θρεπτικό lip balm τριαντάφυλλο θα το φτιάξεις μόνη σου
Filippo Fortis/IMAXTREE.COM

Φρόντισε τα χείλη σου με την απόλυτη σπιτική συνταγή και σε χρόνο dt θα τα δεις πιο απαλά, ζουμερά κι ενυδατωμένα από ποτέ.

Η θερμοκρασία τις τελευταίες μέρες έχει πέσει αισθητά, ο καιρός είναι πιο δροσερός και μαζί με τη ζακέτα που σου λέει η μαμά να πάρεις, είναι ώρα να κάνεις μερικές μετατροπές και στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Ναι, πέρα από την πιο πλούσια ενυδατική κρέμα προσώπου που θα αρχίσεις από εδώ και στο εξής να φοράς, θα πρέπει να χρησιμοποιείς πιο εντατικά lip balm.

Βλέπεις, το lip balm περιέχει πληθώρα ενυδατικών ελαίων, που έχουν την ικανότητα να θρέφουν την επιδερμίδα των χειλιών, να την προστατεύουν από τις εξωτερικές «επιθέσεις» του περιβάλλοντος και να την αναδομούν. Και αυτό σίγουρα ισχύει για τα lip balm της αγοράς, αλλά ακόμα περισσότερο για αυτό που έχω να σου προτείνω και το οποίο μοσχοβολάει τριαντάφυλλο. Είσαι έτοιμη για… beauty αλχημείες και skincare;

10 lip balm που θα ενυδατώσουν τα χείλη σου εδώ και τώρα

Η συνταγή για το DIY lip balm τριαντάφυλλο

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

lip_balm_rose.jpg

2 κουταλιές ελαιόλαδο

¼ κουταλιάς έλαιο βιταμίνης Ε

2 κουταλιές λιωμένο κερί μέλισσας

10 σταγόνες έλαιο τριαντάφυλλο

Η εκτέλεση της συνταγής

Ανακάτεψε τα έλαια σε ένα μπολ και μετά πρόσθεσε το κερί μέλισσας. Βάλε το μείγμα στη φωτιά μέχρι το κερί μέλισσας να λιώσει, να διαλυθεί και να γίνει ένα το μείγμα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το μείγμα σε βαζάκια και… χρησιμοποίησέ το μόλις κρυώσει στα χείλη σου.

rose_oil.jpg

Το υπέροχο άρωμα τριαντάφυλλου σε συνδυασμό με τη βελούδινη υφή του lip balm θα σε ενθουσιάσουν και θα σου χαρίσουν χείλη για φίλημα.

Ps: Αποθήκευσε σε δροσερό μέρος το lip balm και χρησιμοποίησέ το αρκετές φορές μέσα στη μέρα για να δίνεις στα χείλη σου την απαραίτητη υγρασία, αλλά και μια υπέροχη μυρωδιά από... χιλιόμετρα.