Fluo, pastel και wedding vibes: Η Κατερίνα Νικολινάκου αναλύει τα nail trends της σεζόν

Μαρία Ροδίτη
Fluo, pastel και wedding vibes: Η Κατερίνα Νικολινάκου αναλύει τα nail trends της σεζόν

Η nail artist, Κατερίνα Νικολινάκου, μιλά στο Queen.gr για τις πιο «δυνατές» τάσεις της σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 στα νύχια όχι μόνο για τα απλά κορίτσια, αλλά και για εκείνες που πρόκειται να φορέσουν νυφικό.

Αν παρακολουθείς το Instagram της Μαίρης Συνατσάκη και της Ντορέττας Παπαδημητρίου, σίγουρα θα έχει πάρει το μάτι σου τα κομψά nail art που επιλέγουν να κάνουν, τα οποία αποτελούν Inspo για όλες μας. Πίσω, λοιπόν, από αυτά τα μανικιούρ βρίσκεται η nail artist, Κατερίνα Νικολινάκου, η δουλειά της οποίας διακρίνεται για τη λεπτομέρεια και την κομψότητά της.

Η Κατερίνα Νικολινάκου, λοιπόν, μιλά στο Queen.gr για όλα τα nail trends που θα κυριαρχήσουν τη σεζόν Spring/Summer 2022, για τα σχήματα που θα έχουν την τιμητική τους, αλλά δίνει ιδέες και σε όλες τις γυναίκες που θα ντυθούν νύφες τους επόμενους μήνες. Γιατί αν ετοιμάζεσαι να παντρευτείς και νόμιζες πως η μοναδική επιλογή σου είναι το γαλλικό μανικιούρ, κάνεις μεγάλο λάθος.

Lemon sorbet nails: Το fresh μανικιούρ που θα σε φέρει πιο κοντά στο καλοκαίρι

Οι πιο hot αποχρώσεις νυχιών για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022

«Όλα τα fluo είναι πάρα πολύ μεγάλη τάση αυτήν τη σεζόν. Δηλαδή, neon φούξια, κίτρινο, πορτοκαλί, πράσινο και μπλε θα πρωταγωνιστήσουν στα μανικιούρ. Πολύ hot είναι, επίσης, αυτές οι αποχρώσεις στη γραμμή του γαλλικού μανικιούρ. Το french mani έχει επιστρέψει δυναμικά, αλλά όχι στην κλασική εκδοχή του. Είναι τάση με χρωματιστή γραμμή», λέει στο Queen.gr η nail artist, Κατερίνα Νικολινάκου.

Κι εγώ αναρωτιέμαι αν τα pastels, που είναι all-time classic επιλογές της άνοιξης, επιστρέφουν ξανά. «Μα φυσικά και θα δούμε πολλά pastels», μου λέει η Κατερίνα. Και συνεχίζει: «Οι αποχρώσεις της μέντας, το μπανανί, το λιλά και το γαλάζιο θα πρωταγωνιστήσουν, όπως επίσης στη μόδα είναι τα πολύ clean μανικιούρ, οι διαφάνειες και οτιδήποτε nude».

nikolinakou.jpg

Η nail artist, Κατερίνα Νικολινάκου

Οι τάσεις, ωστόσο, στα nail art δεν τελειώνουν εδώ. Σύμφωνα με την Κατερίνα Νικολινάκου, τα floral νύχια και τα animal print nail art – κυρίως ο συνδυασμός γήινων αποχρώσεων με μαύρο- βρίσκονται ανάμεσα στις τάσεις.

«Δεν θέλω να ξεχάσεις να αναφέρεις τα strass. Συνδυασμένα με απαλό ροζ ή nude μανικιούρ, τα strass είναι μεγάλη μόδα. Μπορούμε, δηλαδή, να βάλουμε strass σε όλα τα νύχια, αν επιλέξουμε ροζ ή nude βερνίκι, κι έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ elegant», εξηγεί η Κατερίνα Νικολινάκου.

pastel_vasi_neon_details.jpg

Οι τάσεις στα σχήματα νυχιών

«Οι ίδιες τάσεις που ίσχυαν πέρσι ισχύουν και φέτος γενικότερα, αλλά αυτό αφορά περισσότερο τα σχήματα νυχιών», λέει στο Queen.gr η Κατερίνα Νικολινάκου.

Τα σχήματα που θα δούμε πολύ, σύμφωνα με τη nail artist, είναι κοντά και μακριά νύχια, στιλέτο και αμυγδαλωτά, τετράγωνα κοντά και γλυκά οβάλ. Τα «καθαρά» σχήματα, αλλά και τα έντονα είναι μεγάλη τάση.

xrwmatisto_galliko_me_neon_detail.jpg

Τα wedding nail trends

Οι περισσότερες νύφες νομίζουν πως η μοναδική επιλογή που έχουν για το νυφικό μανικιούρ τους είναι το french mani. Δεν είναι απόλυτο αυτό, όμως. «Μεγάλη τάση- εκτός από το κλασικό γαλλικό -είναι το baby boomer. Είναι, στην ουσία, το ombre γαλλικό μανικιούρ. Δηλαδή, στην άκρη του νυχιού βάζουμε έντονο άσπρο βερνίκι και ντεγκραντάρουμε μέχρι το πετσάκι με απαλό ροζ. Γίνεται, λοιπόν, ντεγκραντάρισμα στο ένα χρώμα πάνω στο άλλο», εξηγεί η Κατερίνα Νικολινάκου.

babyboomer_ombrefrench.jpg

Baby boomer

Και δίνει κι άλλες πολύ chic επιλογές στις νύφες: «Οι νύφες έχουν και την επιλογή του pastel. Μπορούν, δηλαδή, να κάνουν μανικιούρ γαλακτερό, απαλό ροζ ή απαλό κρεμ με μια σκόνη glammer που κρυσταλλοποιεί το χρώμα. Έτσι, γίνεται ελαφρώς μεταλλικό το χρώμα, χωρίς υπερβολή. Έχουμε αυτό το ελαφρύ glam που αρμόζει στη μέρα».