«Αυτό δεν είναι τριαντάφυλλο»: Η Lancôme γιορτάζει 80 χρόνια ομορφιάς!

Με ένα υπέροχα σουρεαλιστικό video

Αυτό δεν είναι η ταινία της μάρκας... Ούτε μια ιστορία. Είναι μια υπενθύμιση, μία σύγκλιση συμβόλων και εμβληματικών εικόνων που δημιουργούν τη συλλογική μνήμη της Lancôme , μια καθαρή εμπειρία αισθήσεων. Ένα δημιουργικό βίντεο ανέλπιστα χαρούμενο, που στόχο έχει να προκαλέσει ευχάριστα.

«Αυτό δεν είναι τριαντάφυλλο»: είναι η έμπνευση του οίκου Lancôme με τη βοήθεια του σκηνοθέτη Thomas Tyman, προς τιμήν των 80 ετών Γαλλικής φινέτσας. «Αποκαλύφθηκε» στο διαδίκτυο μία μέρα πριν τα γενέθλια του αγαπημένου brand και σηματοδοτεί την έναρξη των εορτασμών διάρκειας ενός έτους, ενός έτους που θα επιβεβαιώσει ότι πράγματι η ζωή είναι ωραία με τη Lancôme!

Είναι η ιδέα της Γαλλική ομορφιάς που ενέπνευσε μια Σουρεαλιστική, υποθετική τοποθέτηση. Στο ίδιο πνεύμα με το καλλιτεχνικό κίνημα που γεννήθηκε στο Παρίσι λίγα χρόνια πριν την ίδρυση της Lancôme, μια σειρά από σκηνές που παραθέτουν τα στοιχεία που συνθέτουν τον «Οίκο με το τριαντάφυλλο», όπως θα συνέβαινε σε ένα όμορφο όνειρο. Μία σειρά από πρωτοφανείς συνδυασμούς που δεν λαμβάνουν υπόψη τους χρονολογική σειρά ή ύφος: εικόνες από το παρελθόν και το παρόν, πρέσβειρες με λαχταριστά κόκκινα χαμόγελα δίπλα στις ασπρόμαυρες φιγούρες του ιδρυτή της Lancôme, Armand Petitjean, τριαντάφυλλα και αρχιτεκτονικά στοιχεία, μπουκάλια και κοσμηματοθήκες δανεισμένα από την καταπληκτική κληρονομιά του Οίκου, καθώς και τα εμβληματικά προϊόντα του σήμερα και του αύριο.

Πράγματι η ταινία «Αυτό δεν είναι ένα τριαντάφυλλο», είναι προσανατολισμένη στο αύριο, στο μέλλον, που στηρίζεται σε 80 χρόνια υπεροχής, σε 80 χρόνια που η Lancôme αφουγκράζεται τις γυναίκες και εμπνέεται από αυτές. Έτσι η Isabella Rossellini, η επιτομή της θηλυκότητας για τη Lancôme, στέκεται δίπλα στη Lupita Nyong'o, την πιο πρόσφατη μούσα στο πάνθεον της μάρκας: τόσες πολλές καλλονές που έχουν ενεργό ρόλο στον τομέα τους και που γνωρίζουν πώς να καλλιεργούν αυτό το κάτι που τις κάνει ξεχωριστές. Την ίδια στιγμή, το μπουκάλι του Flèches, ένα από τα πρώτα αρώματα της Lancôme, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με το σύγχρονο La vie est belle, κληρονόμο της γνώσης του Master Perfumer, που καλλιεργείται από το 1935, και που αποτελεί σήμερα το σύμβολο της ευτυχισμένης ομορφιάς. Όλα βρίσκουν τη θέση τους σε ένα ονειρεμένο σκηνικό που δημιουργούν οι υπέροχοι κήποι σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική φαντασία.

Η κληρονομιά συναντά το avant-garde: η ξεχωριστή αυτή ταινία, εκφράζει επίσης το παράδοξο της καινοτομίας της Lancôme,χρησιμοποιεί παραδοσιακές τεχνικές animation για να αναπτύξει ένα πρωτοποριακό στυλ. Κάθε σκηνή «ξεδιπλώνει» ένα χάρτινο θέατρο, και κάθε στοιχείο παίρνει τη θέση του. Χρειάστηκαν 200 ώρες δουλειάς για να κοπούν με το χέρι τα 50 στοιχεία που συνθέτουν τις διαφορετικές σκηνές. Συγκεντρώθηκαν σε ένα σκηνικό 800 τετραγωνικών μέτρων, τα γυρίσματα έγιναν με κίνηση των στοιχείων σε πραγματικό χρόνο, σαν ένα έξυπνο μπαλέτο, σε κλίμακα μιλιμετρέ, ενώ τα γυρίσματα διήρκεσαν 30 ώρες.

Περισσότερο από ένα φιλμ μάρκας, πρόκειται για μια ευχάριστη ταινία που ενθαρρύνει τις γυναίκες να αγαπήσουν τη ζωή με τηLancôme... εδώ, τώρα και για πολύ ακόμα- απολαύστε το με όλες τις αισθήσεις σας!

Tags