How to: Τέλεια κόκκινα χείλη

Στο video η makeup artist Charlotte Tilbury δείχνει step by step τον τρόπο

«Σήμερα θα κάνουμε ένα κλασικό Hollywood Look, με λίγη σκιά στα μάτια, καλοχηματισμένα φρύδια, λίγο contouring και εκτυφλωτικά κόκκινα χείλη» λέει στο video που ανέβασε στο blog της, η διάσημη makeup artist.


«Έχουμε απλώσει φον ντε τεν στο πρόσωπο, έχουμε τονίσει τα φρύδια και πάμε στα μάτια: βάζουμε λίγη πούδρα στο κινητό βλέφαρο ώστε όταν βάλουμε τη σκιά να μείνει σταθερή και στη συνέχεια γυρίζουμε τις βλεφαρίδες με το ψαλιδάκι ώστε να "ανοίξουμε" το βλέμμα. Στη συνέχεια κάνουμε μια κλασική μαύρη γραμμή στις πάνω βλεφαρίδες, από την εσωτερική γωνία των ματιών προς τα έξω, με μικρή κλίση προς τα πάνω. Μετά απλώνουμε κατά μήκος της κόγχης των ματιών μια γήινη σκιά, ώστε να δώσουμε βάθος στο βλέμμα. Αναμειγνύουμε λίγη χρυσή με άσπρη σκιά και την απλώνουμε στο κέντρο του άνω βλεφάρου για λάμψη.


Δεν κάνω ποτέ κόκκινα χείλη χωρίς μολύβι χειλιών γιατί α) σε βοηθάει να διορθώσεις το σχήμα των χειλιών και β) συγκρατεί το gloss για να μην "τρέξει". Οπότε, σχηματίζουμε το περίγραμμα με το μολύβι και στη συνέχεια γεμίζουμε τα χείλη απλώνοντας το κραγιον με ένα πινέλο. Να έχετε στο νου σας πως πρέπει το μολύβι να ταιριάζει απόλυτα με το κραγιόν σας. Και στο τέλος απλώστε λιγο κόκκινο gloss στο κέντρο για έξτρα λάμψη».



Διαβάστε ακόμα

Backstage Beauty: το look στο show του Michael Kors

Backstage beauty: Το look του οίκου Lanvin

Backstage Beauty: το look του οίκου Missoni