Νυφικό μακιγιάζ: Τα 5 SOS που πρέπει να προσέξετε!

Βιβή Αγγελάκη
Νυφικό μακιγιάζ: Τα 5 SOS που πρέπει να προσέξετε!

Μην αφήσετε τίποτα να χαλάσει την ωραιότερη μέρα της ζωής σας...

Μπορεί ακόμη να μην έχω ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, αλλά το τελευταίο διάστημα είμαι καλεσμένη κάθε σαββατοκύριακο σχεδόν, σε ένα γάμο ή λαμβάνω προσκλητήρια για γάμους φίλων μέσα στους επόμενους μήνες. Και φυσικά, οι συζητήσεις για τo νυφικό, τo μακιγιάζ εκείνης της ημέρας, το hairstyling είναι τα πιο hot θέματα στις συζητήσεις της παρέας κάθε μέλλουσας νυφούλας, μιας και τα φώτα θα είναι στραμμένα σε εκείνη. Τι πιο επίκαιρο, λοιπόν, από το να αφιερώσω αυτό το άρθρο σε όλες εσάς που πρόκειται να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας αλλά και σε όλες εσάς που κάποια στιγμή θα κάνετε αυτό το μεγάλο βήμα! Συγκεντρώσαμε για εσάς τα 5 πιο sos σημεία που θα πρέπει να προσέξετε αυτή την ημέρα στο νυφικό μακιγιάζ σας και σας τα παρουσιάζουμε:

1. Αφεθείτε στα χέρια των ειδικών!

Φροντίστε να έχετε κάνει δοκιμαστικό και να επιλέξτε τη makeup artist που σας ενέπνευσε περισσότερο! Μην το αφήσετε τελευταία στιγμή! Καμία δεν θέλει να κάνει το μελλοντικό σύζυγό της και φυσικά όλους τους καλεσμένους να πιστεύουν ότι το έσκασε από ταινία τρόμου και απλά είδε φως και μπήκε στην εκκλησία. Εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες στο χώρο της ομορφιάς, κλείστε από νωρίς ραντεβού με make up artists και επιλέξτε το μακιγιάζ (και φυσικά το make up artist) που σας ταιριάζει και πλησιάζει σε αυτό που από καιρό ονειρεύεστε για αυτή την ημέρα. Μπορείτε ακόμη, να δείτε φωτογραφίες από τη δουλειά τους για πιο εύκολη και γρήγορη επιλογή.

1f38fe509c61e5c5cd7397697307e883

2. Ξέρετε τι ζητάτε...;

Ναι το ξέρω... έχετε να τρέξετε για χίλια δύο πράγματα που εμφανίζονται την τελευταία στιγμή αλλά πα-ντρεύ-ε-στε και εσείς θα είστε η βασίλισσα εκείνης της ημέρας! Κάντε την έρευνά σας, ψάξτε σε περιοδικά, στο internet και βρείτε τα αγαπημένα σας νυφικά make up looks. Αποθηκεύστε τα και συζητήστε τα ή ακόμη και δοκιμάστε τα με τον make up artist. Βοηθήστε τον να καταλάβει πιο στυλ σας αρέσει και ταιριάζει με το όλο concept του γάμου σας.

f312d633c5b4399079b741b196430199

3. Αφήστε τα beauty trends για τις υπόλοιπες, 364 μέρες το χρόνο!

Λέμε ναι στο κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο αλλά όχι στο υπερβολικά trendy.Ναι μπορεί να ακολουθείτε κάθε τάση της μόδας και της ομορφιάς στην καθημερινότητά σας, αλλά συγκρατηθείτε λίγο γι αυτή τουλάχιστον, την ημέρα. Τα beauty trends έρχονται και φεύγουν, όμως οι φωτογραφίες του γάμου σας θα κοσμούν το σπίτι σας όλες τις εποχές! Προσοχή, λοιπόν, προτιμήστε κάτι κλασσικό και διαχρονικό, που θα σας βγάλει από τη διαδικασία αφενός να κρύβετε εντέχνως τις φωτογραφίες σας μελλοντικά και αφετέρου να σας κάνει να δικαιολογείτε την εν λόγω τάση στα παιδιά και στα εγγόνια σας.

cd681523090ecfd68f863aa51f53c5e9

4. Πείτε όχι σε ο,τι είναι έξω από τα νερά σας!

Τα πράγματα είναι απλά! Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ να βάψετε τα χείλη σας με έντονο κόκκινο κραγιόν και ο καλός σας ή οι συγγενείς σας δεν σας έχουν συνηθίσει μες κάτι τέτοιο, μην το κάνετε την ωραιότερη μέρα της ζωής σας! Ναι στο glam μακιγιάζ αλλά όχι στο ολοκληρωτικό makeover που θα κάνει να δείχνετε σαν κάποια άλλη! Επιπλέον, κάτι τέτοιο θα φαίνεται ξένο πάνω σας και μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε άβολα! Κι αν νομίζετε πως η απλότητα δεν συνάδει με το chic δείτε την Kate Middleton ή πιο πρόσφατα την Amal Alamuddin νυφούλες!

c0070d576c5233b94949f3e0a9f0ff7b

5. Αφήστε στο παρελθόν τη θαμπή και άτονη επιδερμίδα!

Μπορεί να βρήκατε τον καλύτερο make up artist, να αποφάσισατε τι σας αρέσει, να βρήκατε το ιδανικό make up look, αλλά αν δεν φροντίσετε την επιδερμίδα σας, όλα αυτά θα δείχνουν άτονα και μάλλον θαμπά πάνω σας! Η λαμπερή επιδερμίδα αποτελεί αφενός αποτέλεσμα ισορροπημένης διατροφής αφετέρου συστηματικής φροντίδας με ενυδατικές κρέμες και serums. Έτσι, φροντίστε να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά αλλά και να πίνετε πολύ νερό που θα σας κρατήσουν fit και θα χαρίσουν την πολυπόθητη ενυδάτωση. Ακόμη, μην ξεχνάτε να φοράτε την ενυδατική κρέμα αλλά και να δοκιμάζετε σπιτικές μάσκες ομορφιάς, που είναι και ανέξοδες!

Η ώρα η καλή!