Ετοιμάζεσαι να ντυθείς νυφούλα; Βρήκαμε το κατάλληλο νυφικό για τον δικό σου σωματότυπο

Ετοιμάζεσαι να ντυθείς νυφούλα; Βρήκαμε το κατάλληλο νυφικό για τον δικό σου σωματότυπο

Το σωστό φόρεμα είναι το μυστικό του επιτυχημένου γάμου!

Ετοιμάζεσαι για τη μεγάλη μέρα με κυριότερο μέλημά σου την επιλογή του πιο εντυπωσιακού νυφικού; Τα δύο κριτήρια που θα πρέπει να επηρεάσουν την απόφασή σου είναι αρχικά να ταιριάζει στον σωματότυπό σου και δεύτερον να ταιριάζει με την πρσοσωπικότητά σου. Το δεύτερο το αποφασίζεις εσύ... όσο για το πρώτο σου έχουμε τις σωστές συμβουλές...


Αν έχεις σωματότυπο αχλάδι

Διάλεξε φούστα που σταδιακά "ανοίγει" σε γραμμή Α από τη μέση και μέχρι το τελείωμα. Δώσε προσοχή στο να τονίσει τη μέση σου, η οποία είναι πιο στενή και να μην είναι κολλητή στους γοφούς ή στους μηρούς σου. Η καλύτερη επιλογή υφάσματος είναι το ταφτά καθώς είναι βαρύ και "στέκεται". Ένας στενός κορσές ή ένα ντεκολτέ σε V θα τραβήξει τα βλέμματα προς τα πάνω και δημιουργεί πιο λεπτή σιλούετα.

Αν έχεις μεγάλο ντεκολτέ
Προτίμησε ένα φόρεμα με διακριτικό μπούστο. Να αποκαλύπτει το λαιμό σου, αλλά να μην θα δείχνει τα προσόντα σου με υπερβολικό τρόπο. Αν πάλι θέλεις να φορέσεις στράπλες τότε επέλεξε το κόψιμο του να μην είναι σε ευθεία γραμμή, αλλά να κάνει ένα μικρό κόψιμο στη μέση, σαν καρδιά δηλαδή. Το ύφασμα στον κορσέ απέφυγε να είναι οργάτζα, σατέν ή από μετάξι γιατί προσθέτουν όγκο και τραβούν τα βλέμματα.

Αν έχεις μερικά περιττά κιλά
Προτίμησε ένα φόρεμα που η φούστα του ξεκινά ακριβώς κάτω από τη μέση και ανοίξει σε γραμμή Α. Πρόσεξε όμως η γραμμή του να μην ξεκινά ακριβώς κάτω από το μπούστο γιατί θυμίζει φόρεμα εγκυμοσύνης. Αν σου αρέσει το ρομαντικό στιλ επέλεξε τούλι και σατέν που δεν κάνουν όγκο.

Αν έχει σωματότυπο μήλο
Ιδανικό για το σώμα σου είναι ένα νυφικό που τονίζει τη μέση και ανοίγει σταδιακά. Επένδυσε σε ένα κορσέ με σχέδια όπως λεπτομέρειες με δαντέλα που θα καμουφλάρει και θα δημιουργεί πιο στενή μέση. Το ιδανικό ντεκολτέ είναι ένα βαθύ V καθώς θα τραβάει τα βλέμματα κάθετα και όχι οριζόντια. Απέφυγε τα νυφικά σε στιλ γοργόνας καθώς τονίζουν τη σιλουέτα σε όλο το μήκος της.

Διαβάστε ακόμη:

Νυφικό μακιγιάζ: 5 tips για να είσαστε εσείς η πιο λαμπερή νύφη!