Δεν το περίμενες σίγουρα! Η εξήγηση 7 νυφικών παραδόσεων θα σε εκπλήξουν

Δεν το περίμενες σίγουρα! Η εξήγηση 7 νυφικών παραδόσεων θα σε εκπλήξουν

Γιατί το νυφικό είναι λευκό; Από που πήρε το όνομα του ο μήνας του μέλιτος; Κάνε κλικ για να μάθεις...

bride and groom wrapped in her veil-4734 fe8b5
9965-Bride-And-Groom-Feet 09813

Το πέπλο στο πρόσωπο, το λευκό φόρεμα, ο μήνας του μέλιτος... Είχες ποτέ αναρωτηθεί ποιος είναι ο πραγματικός λόγος πίσω από αυτές τις παραδόσεις; Πιθανόν όχι γιατί ως μέλλουσα νύφη έχεις πολλά άλλα πράγματα να σκεφτείς (σε καταλαβαίνουμε απόλυτα)! Ανάμεσα στα προσκλητήρια, στο catering, στις πρόβες για το νυφικό πήραμε την πρωτοβουλία να σου αποκαλύψουμε πως προήλθαν οι 7 πιο διάσημες νυφικές παραδόσεις σε όλο τον κόσμο.

Το ότι φοράς τη βέρα σου στο συγκεκριμένο δάχτυλο δεν είναι τυχαίο. Το δαχτυλίδι αρραβώνων και η βέρα φοριούνται από τις γυναίκες στο τέταρτο δάχτυλο του αριστερού χεριού γιατί παλιότερα υπήρχε η πεποίθηση πως ένα αγγείο σε αυτό το δάχτυλο φτάνει κατευθείαν στην καρδιά.

Η βασίλισσα Victoria ευθύνεται για τη δυτική παράδοση οι νύφες να φοράνε λευκά φορέματα. Πριν από εκείνη την εποχή, κάπου στο 1840 δηλαδή, οι νύφες φορούσαν απλώς το πιο ωραίο φόρεμά τους.

Οι νύφες παραδοσιακά φορούν πέπλο για να καλύψουν το πρόσωπό τους καθώς οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι πίστευαν πως έτσι η γυναίκα προστατεύονταν από τα κακά πνεύματα.


Η παράδοση της γαμήλιας τούρτας έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ρώμη, όπου οι προσκεκλημένοι του γάμου έσπαγαν ένα καρβέλι ψωμί πάνω από το κεφάλι της νύφης για να είναι καρπερή!

Σύμφωνα με την παράδοση ο γαμπρός κουβαλάει τη νύφη στο κατώφλι του σπιτιού για να την προστατεύσει από τα κακά πνεύματα που βρίσκονται στο πάτωμα.

Ο πιο δημοφιλής μήνας για γάμους είναι ο Ιούνιος. Η δημοφιλία του οφείλεται στη θεά των Ρωμαίων, Juno (Ήρα) που προστατεύει τους γάμους και την απόκτηση παιδιών.

Ο μήνας του μέλιτος δεν σήμαινε πάντα εξωτικές διακοπές στη Ταϊλάνδη! Στα αρχαία χρόνια τα νεόνυμφα ζευγάρια στη Νορβηγία μετά τον γάμο τους εξαφανίζονταν σε άγνωστο μέρτος και ένα μέλος της οικογένειάς τους τους έφερνε μια κούπα κρασί με μέλι για τριάντα μέρες... και έτσι προέκυψε η φράση "μήνας του μέλιτος" που όλοι χρησιμοποιούμε σήμερα.


Διαβάστε ακόμη:

Μα πόσο τυχερές! Τα πιο ακριβά δαχτυλίδια αρραβώνων που έχουν φορέσει οι διάσημες κυρίες