Θέλω κάτι πρωτότυπο αλλά και οικονομικό για τον μπουφέ στη δεξίωση του γάμου μου. Έχετε καμία ιδέα;

Θέλω κάτι πρωτότυπο αλλά και οικονομικό για τον μπουφέ στη δεξίωση του γάμου μου. Έχετε καμία ιδέα;

Τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης όσο και της ανάγκης για κάτι πιο σύγχρονο και διαφορετικό, οι δεξιώσεις τον γάμων ήδη από τα τέλη του 2011 έχουν αρχίσει να παίρνουν άλλη μορφή και χαρακτήρα, οπότε να χαίρεστε γιατί η σκέψη σας συμβαδίζει με το κλίμα της εποχής αλλά και γιατί οι εναλλακτικές που έχετε είναι αρκετές.

Καταρχάς καλό θα ήταν να κρατήσετε τη δεξίωση σε μικρό κύκλο, συμπεριλαμβάνοντας μόνο όσους θέλετε πραγματικά να είναι μαζί σας σε αυτή τη γιορτή (και φυσικά τους συγγενείς που δεν μπορείτε να μην καλέσετε), ώστε να περιορίσετε τα έξοδα και να έχετε τη δυνατότητα και την άνεση να δώσετε προσοχή στις λεπτομέρειες.

Στον μπουφέ τώρα, φροντίστε να επιλέξετε μια τουλάχιστον ιδιαίτερη γεύση, μια σπεσιαλιτέ, που θα κάνει το μενού να ξεχωρίσει. Από εκεί και πέρα, συμπεριλάβετε στον μπουφέ ιδιαίτερες ενότητες, όπως ένα pasta station όπου θα παρασκευάζονται φρέσκα ζυμαρικά καθώς κι έναν συνοδευτικό μπουφέ με ποικιλία γλυκυσμάτων, οι οποίοι θα βάλουν ποικιλία στη δεξίωση και θα δώσουν την ευκαιρία στους καλεσμένους να δοκιμάσουν κάτι ξεχωριστό που δεν μπορούν να έχουν στο σπίτι τους.

Επίσης, επιλέξτε ντόπια υλικά από Έλληνες παραγωγούς, κυρίως όσον αφορά τα λαχανικά και τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε για τις σαλάτες και τα επιδόρπια, για να πετύχετε φτηνές τιμές και να ενισχύσετε την τοπική οικονομία. Τέλος, κάντε την έκπληξη και τοποθετήστε σε μια γωνιά της δεξίωσης ένα καροτσάκι με παγωτό ή μαλλί της γριάς και ποπ κορν και μια μίνι «καντίνα» που θα προσφέρει hot-dogs στους καλεσμένους. Τα έχουμε συναντήσει ήδη σε κάποιους γάμους και πιστέψτε μας, ήταν τα κομμάτια της δεξίωσης που ενθουσίασαν τους πάντες.