Ετοιμάζομαι να παντρευτώ και δεν έχω ιδέα από χορό. Σκέφτομαι να απευθυνθώ σε σχολή. Τι πρόγραμμα να ζητήσω;

Ετοιμάζομαι να παντρευτώ και δεν έχω ιδέα από χορό. Σκέφτομαι να απευθυνθώ σε σχολή. Τι πρόγραμμα να ζητήσω;

Αν κάνεις έναν μεγάλο γάμο με πάρτυ σε αίθουσα συνεστιάσεων ή σε κάποιο κτήμα και το θεωρείς απαραίτητο να τηρήσεις το mainstream έθιμο του χορού του ζευγαριού μπροστά στους καλεσμένους, μπορείς σαφώς να απευθυνθείς σε κάποια σχολή, μόνη σου ή σαν ζευγάρι. Αν δεν έχεις καμία απολύτως επαφή με το χορό- είναι σίγουρα μία καλή λύση, που αν εφαρμόσετε και μαζί, εκτός του ότι θα δεθείτε περισσότερο, θα μάθετε αρκετούς χορούς για να διασκεδάσετε και να εντυπωσιάσετε ακόμη περισσότερο την πιο όμορφη κοινή στιγμή σας.

Λοιπόν, στις περισσότερες σχολές χορού, υπάρχουν ειδικά ευέλικτα προγράμματα και σε πολύ προσιτές τιμές για αυτήν την πολύ γεμάτη υποχρεώσεις περίοδο. Προτίμησε καλύτερα μία μαγάλη σχολή χορού για μεγαλύτερη ευελιξία σε τιμές και ωράρια. Για το ζευγάρι συνήθως προσφέρεται ένα πακέτο παροχών το οποίο συνήθως περιλαμβάνει:

1. Την γαμήλια χορογραφία.

Η χορογραφία θα είναι διάρκειας περίπου δύο λεπτών, με μέγιστη διάρκεια τα τρία λεπτά. Ο χορός θα επιλεγεί από τον δάσκαλο και εσάς (με επίδειξη όλων των γαμήλιων χορών σε video), αφού γίνουν κάποια δοκιμαστικά μαθήματα για να αποφασίσετε ποιος χορός σας ταιριάζει και με ποιόν χορό θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον χρόνο που διαθέτετε.

124833-bride-and-groom-first-dance-songs-3



Στην συνέχεια, πάλι με την βοήθεια του δασκάλου σας, θα επιλέξετε το τραγούδι που σας αρέσει. Σχεδόν πάντα, υπάρχει η δυνατότητα για οποιαδήποτε επεξεργασία ήχου, ώστε να προσαρμοστεί η μουσική στις ανάγκες της περίστασης: διάρκεια, εισαγωγή, φινάλε, ταχύτητα, μίξεις κλπ. Η χορογραφία θα δημιουργείται σιγά-σιγά, σύμφωνα με τις ικανότητες και την πρόοδό σας και δεν θα είναι έτοιμη από πριν. Θα γίνονται αλλαγές εάν κάτι δεν σας αρέσει ή δεν φαίνεται αρκετά καλό και θα προσαρμοστεί στις ανάγκες του χώρου που θα χορέψετε, την πίστα της αίθουσας δηλαδή, αλλά και τα ρούχα που θα φοράτε ή το είδος του νυφικού. Ο συνήθης χρόνος που απαιτείται για να εκτελέσει το ζευγάρι μια όμορφη εντυπωσιακή χορογραφία με άνεση, είναι περίπου 20 ωριαία μαθήματα, τα οποία είναι καλό να γίνονται, περίπου δύο ή τρία την εβδομάδα. Σε αυτά φυσικά για να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα, θα πρέπει να προστεθεί και αρκετός χρόνος εξάσκησης του ζευγαριού στο σπίτι. Φυσικά, ο βαθμός δυσκολίας της χορογραφίας και ο τεχνικός τρόπος εκτέλεσής της, θα είναι ανάλογος των χορευτικών ικανοτήτων-γνώσεων και του χρόνου εξάσκησης του ζευγαριού. Εάν το ζευγάρι έχει προηγούμενες γνώσεις χορού, ο χρόνος που θα χρειασθεί μειώνεται σημαντικά.

2. Την μουσική επένδυση στην είσοδο στην αίθουσα, στην κοπή της τούρτας και την σαμπάνια και φυσικά την μουσική της χορογραφίας σας.

3. Βιντεοσκόπηση στις πρόβες, για να βλέπετε μόνοι την πρόοδο σας και να βελτιώνετε το στυλ σας.

4. Γενικές συμβουλές και καθοδήγηση, όσον αφορά την διαδικασία πριν και μετά τον χορό.

5. Παράλληλα, υπάρχουν στην διάρκεια της εκμάθησης της χορογραφίας, συνήθως χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση, μαθήματα ξένων κοινωνικών χορών, καθώς και των πιο δημοφιλών ελληνικών χορών, ώστε να μπορέσετε όλη την βραδιά να εντυπωσιάσετε το ίδιο καλά με τον πρώτο σας χορό, σε όλους τους χορούς, αλλά και να διασκεδάσετε κι εσείς με τους καλεσμένους σας.

Εάν ο χρόνος σας δεν επαρκεί για όλα αυτά, μπορείτε απλά, με λίγα μαθήματα που θα προαποφασίσετα και πολύ λιγότερα χρήματα να έχετε την καλύτερη δυνατή παρουσία στον γαμήλιο χορό σας, που θα βασίζεται όμως σε κινησιολογία και πολύ βασικές συμβουλές- όχι σε οργανωμένη χορογραφία. Και πάλι εμείς συμβουλεύουμε να αφεθείτε στην στιγμή και να παραμερίσετε ό, τι σας αγχώνει. Υπάρχετε εκεί ο ένας για τον άλλον. Έχετε ήδη κάνει την επιλογή του ιδανικού άλλου σας μισού και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για το θεαθήναι.