Πρέπει να κανονίσω τα της τούρτας του γάμου και αγχώνομαι τι γεύση να διαλέξω. Τι μου προτείνετε που θα αρέσει σε όλους;

Πρέπει να κανονίσω τα της τούρτας του γάμου και αγχώνομαι τι γεύση να διαλέξω. Τι μου προτείνετε που θα αρέσει σε όλους;

Το Queen.gr σας δίνει τη λύση

Η απορία της αναγνώστριας

Παντρεύομαι σε λίγο καιρό και αγχώνομαι για την τούρτα. Ένα από τα πράγματα που μισώ στους γάμους είναι οι άνοστες, όμορφες μεν τούρτες που μένουν αφάγωτες και στο τοπίο κυριαρχούν τα σκαλισμένα πιατάκια με το γλυκό μπροστά σε πολλούς να μοιάζει βομβαρδισμένο. Θα ήθελα να δώσω μία γλυκιά γεύση στους καλεσμένους μου, που θα τους ικανοποιήσει. Το πρόβλημά μου είναι ότι ήδη για τα βασικά άτομα του στενού περιβάλλοντος, των οποίων τα γούστα ξέρω δε βρίσκω λύσει. Σε άλλους αρέσουν τα φρούτα, σε άλλους η βανίλια, κάποιοι είναι φανατικοί της σοκολάτας, άλλοι πάλι πιο εκλεκτικοί και παράξενοι... Σκεφτείτε για άλλους καλεσμένους με τους οποίους δεν είμαστε σε τόσο στενή επαφή.

Δεν θέλω να δώσω ένα κάρο χρήματα για κάτι που θα πάει στα σκουπίδια, αλλά από την άλλη είναι μισή η δεξίωση αν δεν δώσεις το γλυκό και δεν κάνεις την πρόποση. Τι θα μπορούσα να ζητήσω; Γίνεται να φτιάξουν τούρτα... που να καλύπτει όλα τα γούστα; Ουφφφφφ. Ευχαριστώ.

Ξένια.

Η απάντηση του Queen.gr

Οι καιροί αλλάζουν και όλα ανανεώνονται. Όταν έχουμε ειδικά να κάνουμε με νέους ανθρώπους όσο πιο διαφορετικές και πρωτότυπες οι ιδέες τόσο το καλύτερο. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες. Είναι πραγματικά ενοχλητικό και αντιαισθητικό να περνάς όλο σου το βάρυ κοιτώντας το πιάτο σου με το κομμάτι από την τούρτα το οποίο δεν μπορείς να φας- αλλά δεν είναι σωστό να αρνηθείς καθώς πρόκειται για τούρτα γάμου- συμβολικά το ζευγάρι σου μοιράζει άνα κομμάτι από την ευτυχία του. Τη μοιράζεται μαζί σου και το savoir vivre απαιτεί κανονικά να το φας όλο το κομμάτι σου!

Λοιπόν, μην αγχώνεσαι. Το Queen.gr έχει τη λύση που έρχεται από το εξωτερικό και λέγεται "shot-cake" - αποτελείται δηλαδή από τα γνωστά σε όλους μας σφηνάκια, τα ποτηράκια με τα πεντανόστιμα γλυκά που πωλούνται στα περισσότερα ζαχαροπλαστεία. Σίγουρα έχεις δοκιμάσει cheesecakes, προφιτερόλ, παστάκια παντώς είδους και ξετρελάθηκες! Λοιπόν, μπορείς να κάνεις μία κατασκευή που να μοιάζει με πολυόροφη τούρτα με αυτά τα κυλυνδρικά ποτηράκια τα οποία οι ειδικοί τοποθετούν σε βάσεις. Κάθε όροφος θα έχει απ' όλες τις γεύσεις σε ατομικές μεριδούλες. Το κόστος δεν διαφέρει πολύ και ό, τι μείνει δεν είναι ανάγκη να πεταχτεί ενώ σίγουρα κάποιος σερβιρόρος ή συγγενής μπορεί να μοιάζει κατευθείαν στα τραπέζια κρατώντας τους ορόφους με τις θήκες σαν δίσκο ενώ οι καλεσμένοι επιλέγουν την γεύση της αρεσκείας τους. Όσο για την κοπή της τούρτας; Ο πάνω μικρός όροφος μπορεί φυσικά να είναι μία μίνι τούρτα φτιαγμένη όπως εσύ, ο αγαπημένος σου και ίσως ο κουμπάρος επιθυμείτε. Ούτως ή άλλως όλη η κατασκευή μπάινει σε βάση οπότε μπορείτε άνετα να κόψετε και την τούρτα!

Η κατασκευή μπορεί να αποτελείται ακόμη και από cupcakes! Υπάρχουν επίσης πολλοί δημιουργοί που λειτουργούν ατομικά και δημιουργούν υπέροχες χειροποίητες λιχουδιές. Σου βρήκαμε και μερικές φωτογραφίες γαι να πάρεις ιδέες...!!

Περιμένουμε τα γράμματά σας στο info@queen.dpg.gr

Διαβάστε ακόμη:

Πόσο κοστίζουν οι βέρες του γάμου και πόσο καιρό πριν πρέπει να τις παραγγείλω;

Σε λίγο καιρό παντρεύομαι και η πεθερά μου επιμένει να κάνουμε το λεγόμενο 'κρεβάτι'. Τι με περιμένει;

Αποφάσισα να γίνω κουμπάρα στο γάμο μιας καλής φίλης. Τι έξοδα συνεπάγεται αυτό;