Αφήστε τους μελλόνυμφους να κάνουν σωστά τη δουλειά τους

Αφήστε τους μελλόνυμφους να κάνουν σωστά τη δουλειά τους

Η μέρα του γάμου ενός ζευγαριού είναι σκληρή δουλειά, γι' αυτό προσπαθήστε να βοηθήσετε κι εσείς με τον τρόπο σας.

Όπως και να το κάνουμε, η μέρα που ένα ζευγάρι παντρεύεται, όσο χαρμόσυνη κι αν είναι, είναι κατά κανόνα μια μέρα μέσα στην ένταση και τις υποχρεώσεις. Αυτό δεν σταματά ούτε πριν, ούτε κατά τη διάρκεια, ούτε μετά την θρησκευτική τελετή. Γι' αυτό κι εσείς ως καλεσμένοι, πρέπει να θυμάστε ανά πάσα στιγμή μερικούς βασικούς καλούς τρόπους που θα δώσουν την ευχέρεια στο νέο ζευγάρι να φέρει εις πέρας τη μέρα του γάμου του με επιτυχία. Γιατί, μην νομίζετε, το να παντρευτεί κάποιος απαιτεί πολλή δουλειά, ακόμα και στη δεξίωση.

Όταν εύχεται, λοιπόν, κάποιος στο ζευγάρι καλό είναι να αρκεστεί εκείνη τη στιγμή στις ευχές και να μην απασχολήσει περισσότερο το γαμπρό ή τη νύφη. Έχουν τόσους καλεσμένους να δουν και να ευχαριστήσουν, που δεν θα είναι διαθέσιμοι για συζητήσεις, σχόλια και κουτσομπολιά. Η ουρά στον γνωστό ευχητήριο χαιρετισμό πρέπει να προχωρά, χωρίς ανώφελες καθυστερήσεις.

Άλλο μεγάλο θέμα είναι τα κουτσομπολιά. Μην σχολιάζετε τις επιλογές που έχουν γίνει, ιδιαίτερα όσο βρίσκεστε ακόμη στο χώρο της εκκλησίας ή της δεξίωσης. Σκεφτείτε ότι όλοι θέλουν το καλύτερο, αν κάτι δεν πάει και τόσο καλά, μην καταδικάζετε τόσο εύκολα τα πάντα και προπάντων μη στενοχωρείτε τους ανθρώπους που σας προσκάλεσαν, θέλοντας να είστε δίπλα τους.

Αν θέλετε οτιδήποτε, ή κάτι συμβαίνει, μην το αναφέρετε στον γαμπρό ή τη νύφη, δεν είναι απαραίτητο να τους απασχολήσετε ούτε να τους αγχώσετε με κάτι. Για όλα αυτά μπορούν να ασχοληθούν οι κοντινοί τους άνθρωποι που έχουν ρόλο βοηθητικό εκείνη τη μέρα.