Γάμος ή πουρνάρια;

Γάμος ή πουρνάρια;

Δεν απασχολούμε το ζευγάρι από το γάμο τους για να ασχοληθούν με τα πουρνάρια εκτός και αν πρόκειται να τους ενημερώσουμε για κάτι σπουδαίο, όπως π.χ. ότι έρχεται το τέλος του κόσμου σε 30 δευτερόλεπτα.

Βρίσκεστε στο γάμο φίλων, συγγενών, γνωστών ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων και κάτι θέλετε να ρωτήσετε ή να ζητήσετε. Δεν είναι όμως τόσο απλό. Φανταστείτε πως η διοργάνωση ενός γάμου έχει αμέτρητες πτυχές, με τις οποίες ασχολήθηκαν ο γαμπρός και η νύφη επί μήνες, προσπαθώντας να τα κάνουν όλα τέλεια. Εκείνη την ώρα όμως, εφόσον πρωταγωνιστούν σε αυτήν την –ας την πούμε- «παράσταση», σίγουρα δεν μπορούν να ασχοληθούν και με την διεκπεραίωση λεπτομερειών, όπως π.χ. τη φύλαξη των δώρων.

Εσείς, γνωρίζοντας το σωστό savoir vivre των προσκεκλημένων θα πρέπει να μην τους απασχολήσετε με οποιοδήποτε τρόπο, ό,τι κι αν συμβαίνει. Δεν είναι ανάγκη να τους αγχώνετε με θέματα που μπορούν να διευθετηθούν και από άλλους, όπως είναι τα μέλη της οικογένειάς τους ή οι πολύ κοντινοί τους φίλοι. Σε κάθε περίπτωση, αν είναι να έχετε κάποιο ρόλο, αυτός θα πρέπει να επιδιώξετε να είναι περισσότερο βοηθητικός, παρά ενοχλητικός.