Πού να πας ταξίδι του μέλιτος, ανάλογα με τον μήνα που παντρεύεσαι

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πού να πας ταξίδι του μέλιτος, ανάλογα με τον μήνα που παντρεύεσαι

Το σίγουρο είναι πως όπου και να πας θα περάσεις τέλεια

Ο γάμος είναι μία από τις καταλήξεις που μπορεί να έχει μία μακροχρόνια (ή και όχι) σχέση ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα. Πλέον μάλιστα μπορείς να τον διοργανώσεις όπως εσύ θέλεις και να έχει το θέμα που εσύ θα επιλέξεις για αυτόν, ανάλογα πάντα και με τον μήνα που θα έχεις κανονίσει να γίνει ο γάμος σου.

Άλλο ένα επίσης σημαντικό και λίγο πιο όμορφο γεγονός είναι το θέμα του ταξιδιού του μέλιτος. Είναι αυτό που περιμένεις με αγωνία περισσότερο απ’ όλα και ανάλογα με τον προορισμό έχεις ήδη φανταστεί πως θα περάσεις. Παρακάτω θα δεις τους προορισμούς που μπορείς να κανονίσεις για τον μήνα του μέλιτος σου με βάση τον μήνα που είπες το «δέχομαι» στον καλό σου.

Ιανουάριος-Χαβάη: Αν παντρεύεσαι τον Γενάρη (ή δέχτηκες τότε την πρόταση του καλού σου) και δεν σε ενθουσιάζει και πολύ η ιδέα μετά τον γάμο σου να πας σε κάποια χιονισμένη πλαγιά σε σαλέ, τότε η Χαβάη είναι ακριβώς αυτός ο προορισμός που θέλεις. Ο Ιανουάριος μπορεί να είναι βροχερός, κρύος και απρόβλεπτος, όμως στη Χαβάη θα δεις ηλιοβασιλέματα που δεν φαντάζεσαι, θα φας πεντανόστιμα και φρέσκα ψάρια και θα δεις ονειρικές παραλίες για σένα και τον αγαπημένο σου. Όλα αυτά θα κάνουν τον μήνα του μέλιτος σου όσο μαγικό φαντάζεσαι.

Φεβρουάριος-Ουάσινγκτον: Αν πάλι προτιμάς το χιόνι από το νερό και ο μήνας που σου έκανε την πρόταση ο σύντροφος σου ήταν ο Φεβρουάριος, τότε η Ουάσινγκτον είναι ο καταλληλότερος προορισμός για τον μήνα του μέλιτος σας. Μπορείς να βρεις πολύ όμορφα ξενοδοχεία και μικρές βίλες για να μείνετε και φυσικά να απολαύσετε (περπατώντας) μία από τις ωραιότερες πόλεις της Αμερικής. Αν πάλι δεν είσαι και πολύ φαν του να περπατάς, τότε μπορείς να κάτσεις μετον καλό σου δίπλα στο τζάκι και να απολαύσεις ένα ποτήρι κόκκινο κρασί κάνοντας σχέδια για το μέλλον.

Μάρτιος-Αριζόνα: Φημισμένο για τηνονομασία του το Camelback Mountain είναι ένας προορισμόςπου πρέπει οπωσδήποτε να δεις στο Scottsdale της Αριζόνα. Παρόλο που η περιοχή προσελκύει πολλούς πεζοπόρους που αναζητούν μια πρόκληση, εσύ και ο σύζυγος σου μπορείτε να απολαύσετε την ιδιωτικότητα της περιοχής αυτής που είναι γεμάτη με κρασί και ηλιοβασιλέματα. Κλείσε τον μήνα του μέλιτος στο Sanctuary του Camelback Mountain Resort & Spa και να είσαι σίγουρη πως δεν θα το μετανιώσεις.

Απρίλιος-Palm Springs: Πριν αρχίσει η θερμοκρασία να ανεβαίνει και τα πάρι να παίρνουν φωτιά, ο Απρίλιος είναι ο καλύτερος μήνας για να πας στο West Coast και να εξερευνήσεις το Palm Springs για τον μήνα του μέλιτος σου. Βρίσκεται αρκετά μακριά από το χάος των πιο πολυσύχναστων πόλεων της Καλιφόρνια και σου προσφέρει πολλές ανέσεις, αλλά και ρομαντισμό.

Μάϊος-Asheville: Στεγασμένο στα βουνά Blue Ridge, αυτός ο πρόσφατα δημοφιλής προορισμός στη δυτική Βόρεια Καρολίνα είναι γνωστός για τον πολιτισμό, την τέχνη και την εξαιρετική κουζίνα του. Εκεί μπορείς να περάσεις την ημέρα σου περιπλανώμενη στο κέντρο της πόλης, η οποία μπορεί να σου θυμίσει μία μικρογραφία της Νέας Υόρκης. Μπορείς επίσης να επισκεφθείς την ιστορική κατοικία Baltimore House & Winery, που είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό σπίτι στην Αμερική.

Ιούνιος-Νέο Μεξικό: Κάθε ζευγάρι έχει διαφορετική άποψη για τον προορισμό του μήνα του μέλιτος. Ενώ μερικοί μπορεί να θέλουν να περάσουν το βράδυ τους τυλιγμένοι αγκαλιά κάτω από τα σκεπάσματα ενός υπερπολυτελούς δωματίου, άλλοι μπορεί να θέλουν να σηκωθούν νωρίς και να περπατήσουν στο ηλιοβασίλεμα. Εάν δέχτηκες την πρόταση του καλού σου τον Ιούνιο, τότε το Νέο Μεξικό είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς. Από ιδιωτικά ρομαντικά δείπνα, πικνίκ που ετοιμάζουν οι σεφ, από την Λίμνη Munn ή την βεράντα στο Casa Grande, θα νιώσετε την αγάπη να σκορπίζεται σε όλη την έρημο.

Ιούλιος-Κολοράντο: Όταν σκέφτεσαι τα βουνά του Κολοράντο, μάλλον σκέφτεσαι έναν προορισμό σκι, ιδανικό για το νέο έτος ή την περίοδο των διακοπών. Αλλά ξανασκέψου: το Telluride, στο Κολοράντο, είναι επίσης ένας πανέμορφος προορισμός για καλοκαιρινούς νεόνυμφους, ειδικά αν και οι δύο έχουν την όρεξη να εξερευνήσουν και να απολαύσουν την ηρεμία των βουνών.

Αύγουστος-Ελλάδα: Πίστευες ότι θα μπορούσε η Ελλάδα να λείπει μέσα από αυτούς τους προορισμούς; Ή μήπως είχες σκεφτεί κάτι καλύτερο από τα ελληνικά νησιά. Σαντορίνη, Νάξος, Τήνος, είναι μερικά μόνο από τα νήσια που μπορείς να επισκεφθείς με τον καλό σου. Σκέψου μόνο να ξυπνάς με θέα την Καλντέρα και το απέραντο γαλάζιο των Κυκλάδων, απλά ονειρικά!

Σεπτέμβριος- San Francisco: Αν έχεις επισκεφθεί ποτέ το Bay Area, τότε γνωρίζεις πως αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις μαζί σου είναι ένα φούτερ ή ένα ελαφρύ σακάκι. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θα ήταν πραγματικά τέλειο να ξέρουμε ότι οι πιο ζεστές μέρες του έτους πραγματικά έχουν αρχίσει να υποχωρούν. Αυτό γίνεται συνήθως μεταξύ Σεπτέμβρη και Νοέμβρη, οπότε επιβραδύνεται (λιγοστεύει) και ο τουρισμός, κάνοντας πιο ήσυχους τους δρόμους και δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες για ιδιωτικές στιγμές.

Οκτώβριος-Florida Keys: Η επίσκεψη κατά τη διάρκεια της off-season εποχής στην κατά τα άλλα πάντα δημοφιλή Florida Keys τον Οκτώβριο είναι ένας τρόπος για να απολαύσετε την άμμο και τον ήλιο χωρίς να διασταυρώσετε το δρόμο σας με άλλους νεόνυμφους που βρίσκονται στην παραλία. Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, η πρόγνωση του καιρού είναι σχεδόν τέλεια. Για να έχεις μία τέλεια εμπειρία από τον μήνα του μέλιτος σου, η διαμονή στο Little Palm Island Resort & Spa στο Big Pine Key θεωρείται απαραίτητη.

Νοέμβριος-The Virgin Islands: Οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ είναι μία επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών, έτσι μπορείς να πας στον Άγιο Θωμά χωρίς τεχνικά να φύγεις από την χώρα. Είναι πραγματικά ένα από τα πιο όμορφα θέρετρα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς.

Δεκέμβριος-Πουέρτο Ρίκο: Αφού ανταλλάξατε τους όρκους σας και φάγατε την τούρτα σας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χαλαρώσετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η απογείωση στο Πουέρτο Ρίκο ίσως να είναι το καλύτερο hot spot του μήνα του μέλιτος τον Δεκέμβριο, όταν μειώνονται οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Με ένα θαυμάσιο τροπικό δάσος για εξερεύνηση και άφθονο χρόνο στην παραλία για να κάνετε βόλτα, το Πουέρτο Ρίκο είναι χωρίς διαβατήριο αλλά γεμάτο οικειότητα και περιπέτεια.
Μπορείτε να μείνετε στο Wyndham Grand Rio Beach Resort & Spa, όπου το πακέτο Grand Romance περιλαμβάνει καθημερινό πρωινό, σαμπάνια και μούρα κατά την άφιξη, ιδιωτική τραπεζαρία υπό τον ήλιο, δωρεάν καμπάνες στην παραλία, μια εκδρομή της επιλογής σας και πολλά άλλα. Το πακέτο αυτό είναι ίσως ότι καλύτερο για να γιορτάσετε την ένωση σας και την αγάπη σας.