Αναβολή γάμου για το φθινόπωρο: Πρέπει να αλλάξεις όλη τη διακόσμηση;

Νατάσσα Σχοινά
Αναβολή γάμου για το φθινόπωρο: Πρέπει να αλλάξεις όλη τη διακόσμηση;

Ο προβληματισμός που φέρνει η αλλαγή της εποχής.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα τους προηγούμενους μήνες, ο γάμος που τόσο καιρό κανόνιζες αναγκάστηκε να αναβληθεί. Όλες οι προετοιμασίες, οι λίστες, τα σχέδια που ετοίμαζες μεταφέρθηκαν σε μία νέα ημερομηνία μέσα στο φθινόπωρο που έρχεται. Δεν επέλεξες το φετινό καλοκαίρι γιατί δεν ήξερες πώς θα έρθουν τα πράγματα και τελικά βρίσκεσαι με την απορία του τι μπορεί να χρειάζεται να τροποποιήσεις λόγω της αλλαγής εποχής.

Τα πράγματα είναι ευτυχώς πιο απλά και λιγότερο αγχωτικά απ’ όσο μπορεί να φαντάζεσαι. Στις περισσότερες περιπτώσεις η διακόσμηση ενός γάμου περιλαμβάνει πιο απαλά και γλυκά χρώματα. Λευκά, ροζ, μπλε και γενικά όλες τις πιο παστέλ αποχρώσεις. Αυτό ουσιαστικά σου δίνει ένα μεγάλο περιθώριο να μετακινήσεις την ημερομηνία σε όποια εποχής θες χωρίς να μπεις στη διαδικασία να φτιάξεις πλάνο από την αρχή.




Παρά ταύτα, αν θες οπωσδήποτε να κάνεις κάποια αλλαγή για να υιοθετήσεις περισσότερο το εποχιακό update, υπάρχουν μερικές πινελιές που θα σου δώσουν αυτό που ζητάς κρατώντας την ήδη σχεδιασμένη βάση σταθερή. Για παράδειγμα, αν λόγω άνοιξης ή καλοκαιριού είχες επενδύσει στα αντίστοιχα χρώματα στα λουλούδια -βλ. γαλάζιο- μπορείς να επέμβεις μόνο εκεί ζητώντας από το ανθοπωλείο να σου κάνει αυτήν τη διαφοροποίηση.

Σε γενικές γραμμές, όμως, δε χρειάζεται να αγχώνεσαι γιατί τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στους γάμους είναι τέτοια που μπαίνουν στην κατηγορία passe-partout.