3 tips για να μειωθούν τα έξοδα του γάμου

Νατάσσα Σχοινά
3 tips για να μειωθούν τα έξοδα του γάμου

Μερικές λύσεις που θα σώσουν λίγο την κατάσταση.

Ο γάμος είναι μία από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής σου. Συγγενείς και φίλοι θα συγκεντρωθούν για να γιορτάσουν μαζί με το ζευγάρι, αφού πρώτα παρευρεθούν στην τελετή -πλέον μέσω προβολής έξω από την εκκλησία- και το γεγονός θα ανήκει στα πιο λαμπερά… αλλά και πιο ακριβά events που θα έχεις να διοργανώσεις.

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πολλούς λόγους. Υπάρχουν διάφορα πράγματα που πρέπει να φροντίσεις, από την άφιξή σου στο σημείο μέχρι την αποχώρηση και του τελευταίου καλεσμένου. Διακόσμηση, ρούχα, φαγητό, ενοικίαση χώρου, που θα χρειαστούν το αντίτιμό τους.

Τι γίνεται, όμως, αν είσαι σε μία φάση που δεν έχεις και την τεράστια οικονομική άνεση; Προσανατολίσου σε μερικά tips που θα σώσουν κάπως την κατάσταση.

  1. Όχι στη βιασύνη.

Πάρε τον χρόνο σου και ψάξε αναλυτικά τα μαγαζιά από τα οποία μπορείς να προμηθευτείς ό,τι χρειάζεσαι. Μη βιάζεσαι να επιλέξεις για να τελειώσεις ή επειδή έχεις κουραστεί. Ενδεχομένως στη συνέχεια να βρεις πολύ πιο οικονομικές επιλογές, αν τους δώσεις την ευκαιρία.

  1. Ναι στο εναλλακτικό.

Σαφώς και υπάρχουν συγκεκριμένες εταιρείες που είναι γνωστές για τον bridal χαρακτήρα τους. Είναι δοκιμασμένες και γνωστές στο κοινό, που τις έχεις πρώτες στο μυαλό του σε τέτοιες περιπτώσεις. Ωστόσο, γι’ αυτό συνήθως είναι και πιο ακριβές. Αντ’ αυτού, χρησιμοποίησε τη δύναμη που σου δίνει η τεχνολογία, κάνε searching και βρες πιο μικρές επιχειρήσεις που κατά πάσα πιθανότητα δε θα απαιτούν και τόσα χρήματα.

  1. Απόφυγε τα ολοκληρωμένα πακέτα.

Ακριβώς για να διευκολύνεται το ζευγάρι, στην αγορά θα βρεις έτοιμα πακέτα γάμου, τα οποία αγοράζεις και δεν έχεις να ασχοληθείς με τίποτα σχετικό. Εξ ου και είναι τόσο ακριβά. Σε αυτήν ακριβώς την ευκολία είναι που πατάει το κόστος και συνήθως το τελικό ποσό είναι μεγαλύτερο από το αθροιστικό των όσων περιλαμβάνονται σε αυτό. Διάλεξε, λοιπόν, ένα-ένα ξεχωριστά τα πάντα, ώστε να μπορέσεις να έχεις το καλύτερο deal στο καθένα.