Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Elton John & David Furnish

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Elton John & David Furnish

Ο γάμος του ειδώλου της βρετανικής, και όχι μόνο, μουσικής σκηνής έμεινε περισσότερο στην ιστορία για τα λεφτά που ξοδεύτηκαν γι' αυτόν και τις υπερβολές στις οποίες επιδόθηκε το ζεύγος, παρά για το ότι έγινε μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Ο θρύλος της pop, Elton John, παντρεύτηκε τον σύντροφό του, σκηνοθέτη David Furnish, στις 21 Δεκεμβρίου του 2005, μετά από σχεδόν 12 χρόνια σχέσης. Η ευκαιρία δόθηκε στο ζευγάρι μόλις η Μεγάλη Βρετανία πέρασε τον νόμο που επιτρέπει τον γάμο ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου και μάλιστα Elton και Furnish δεν έχασαν χρόνο και παντρεύτηκαν την πρώτη κιόλας εβδομάδα ισχύος της νέας νομοθεσίας.

Το πάρτι για τον Elton John και τον David Furnish ξεκίνησε από το βράδυ πριν τη μεγάλη μέρα, οργανώνοντας ένα κοινό bachelor party στο μπαρ Too2Much στο West End του Λονδίνου με καλεσμένους όπως οι Ozzy και Sharon Osbourne, Liz hurley, Sir Tim Rice, Bryan Adams, Jimmy Choo, Kid Rock και Gary Barlow.

Τη μέρα του γάμου, ο 58χρονος Elton και ο 43χρονος David, φόρεσαν ασορτί κλασικά, πρωινά κοστούμια σε μαύρο χρώμα και αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης μαζί με διαμαντένιες βέρες, στο ιστορικό κτίριο Guildhall toy 17ου αιώνα, στο Windsor της Αγγλίας (8 μήνες πριν είχε παντρευτεί εκεί ο Πρίγκιπας Κάρολος με την Καμίλα). Ωστόσο ο Elton δεν μπόρεσε να καταπιέσει το ιδιόρρυθμο ταπεραμέντο του και φόρεσε γυαλιά με μωβ φακούς ειδικά για την περίσταση. Οι γονείς τους εκτέλεσαν χρέη μαρτύρων, ενώ εκατοντάδες φαν του Elton είχαν πλημμυρίσει τους δρόμους γύρω από το κτίριο για να πανηγυρίσουν τον γάμο του ειδώλου τους. Μετά την τελετή, το ζευγάρι πήρε τους γονείς του και τους πήγε για φαγητό μέσα σε μια πολυτελή μαύρη Rolls Royce.

Η δεξίωση του γάμου έγινε στην εξοχική κατοικία του ζευγαριού στο Windsor, όπου σε αντίθεση με την μικρή και κλειστή τελετή, παρευρέθησαν περίπου 700 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων οι Victoria Beckham, George Michael, Donatella Versace, Sting, Hugh Grant, Naomi Campbell, Sharon Stone, Claudia Schiffer και Elizabeth Hurley.

Μεγάλες λευκές τέντες είχαν στηθεί στον εξωτερικό χώρο με σόμπες να ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα, ενώ οι καλεσμένοι μπορούσαν να απολαύσουν vintage ροζ σαμπάνια και αρνάκι σε γκουρμέ εκδοχές. Με αυτά και με εκείνα, η όλη δεξίωση στοίχισε 1.75 εκατομμύρια δολάρια. Το ζευγάρι, ωστόσο, ζήτησε από τους καλεσμένους αντί για δώρα να προσφέρουν χρήματα στο Elton John Aids Foundation.

Ο μήνας του μέλιτος του Elton και του David έγινε μέσα στο 2006 και σχεδιάστηκε αποκλειστικά από τον David, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς κανείς να μάθε λεπτομέρειες γύρω από αυτόν. Τον Δεκέμβριο του 2010 το ζευγάρι απέκτησε το πρώτο του παιδί, τον μικρό Zachary Jackson Levon Furnish-John, μέσω παρένθετης μητέρας.