Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Paul McCartney και Linda Eastman

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Paul McCartney και Linda Eastman

Ένας από τους πιο αγαπημένους και πετυχημένους celebrity γάμους, με ένα, δυστυχώς, τραγικό τέλος.

Το θρυλικό σκαθάρι-frontman των Beatles γνώρισε την όμορφη φωτογράφο το 1967, σε ένα πάρτι και ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος και άκρως κινηματογραφικός. Δύο χρόνια μετά, Paul McCartney και Linda Eastman ένωσαν και επίσημα τις ζωές τους με τα δεσμά του γάμου και ξεκίνησαν μία από τις ομορφότερες και πιο δεμένες σχέσεις στην ιστορία της showbiz.

Ο γάμος έγινε στις 12 Μαρτίου 1969, ήταν πολιτικός κι έλαβε χώρα στο Marylebone Register Office του Λονδίνου, παρουσία εκατοντάδων φίλων και συγγενών, καθώς και της 6χρονης κόρης της Linda, Heather, από προηγούμενο γάμο της, η οποία έφτασε στο κτίριο μαζί με το ζευγάρι. Δεκάδες αστυνομικοί φυλούσαν την είσοδο και τους γύρω χώρους ώστε να κρατήσουν μακριά τους ενθουσιώδεις φαν.

Η νύφη φορούσε ένα παλτό στο κίτρινο χρώμα του ασφοδέλου πάνω από ένα κοντό, boho φόρεμα και ο γαμπρός γκρι κοστούμι και μια γραβάτα στην ίδια κίτρινη απόχρωση. Ο μήνας του μέλιτος ήταν ένα μεγάλο ταξίδι στην Αμερική, στο οποίο πήραν μαζί τους και την μικρή Heather.

Μπορεί οι λεπτομέρειες για την τελετή και τη δεξίωση που ακολούθησε να είναι ελάχιστες έως μηδαμινές (στα 60s έγινε όμως, μπορείτε να φανταστείτε μερικά πράγματα), η ουσία του συγκεκριμένου γάμου όμως ήταν άλλη. Paul και Linda έμειναν μαζί για 29 χρόνια, απέκτησαν τρία παιδιά, την Mary, τον James και την πασίγνωστη πλέον Stella, και είχαν έναν από τους πιο πετυχημένους γάμους που έχουν υπάρξει ποτέ στη show biz. O ίδιος ο McCartney μάλιστα είχε πει πως η Linda ήταν αυτή που τον βοήθησε να γίνει πάλι δημιουργικός. Όλα όμως τέλειωσαν άδοξα το 1998, όταν η Linda έχασε τη –σκληρή- μάχη που έδινε με τον καρκίνο του στήθους.

Ο McCartney, έκτοτε, έκανε άλλους δύο γάμους, αυτόν με το μοντέλο Heather Mills το 2002, ο οποίος και έληξε άδοξα το 2006 μέσα σε μια πολύβουη δικαστική διαμάχη, και τον πιο πρόσφατο και ίσως και τελευταίο του, με την επιχειρηματία Nancy Shevell τον Οκτώβριο του 2011. Μια δήλωση που είχε κάνει λίγο παλιότερα όμως, είναι αρκετή για να καταλάβεις πολλά: «κάθε κομμάτι που γράφω είναι για την Linda».