Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Άκης Τσοχατζόπουλος & Βίκυ Σταμάτη

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Άκης Τσοχατζόπουλος & Βίκυ Σταμάτη

Ένας γάμος που έμεινε στην ιστορία για όλους τους λάθος λόγους και κατάφερε να εκνευρίσει ακόμα και τον πιο ψύχραιμο Έλληνα πολίτη.

Αν η σημερινη Τετάρτη είναι Μεγάλη, είναι ακόμα μεγαλύτερη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος άνοιξε το πρωί την πόρτα του πολυτελούς σπιτιού του στην Διονυσίου Αεροπαγίτου και βρήκε μπροστά του μια ομάδα δικαστικών υπαλλήλων, αντρών ασφαλείας και του ΣΔΟΕ, οι οποίοι είχαν ένταλμα σύλληψης για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας. Κατά πληροφορίες, το ένταλμα που εκδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Τσοχατζόπουλου, ένα θέμα που «έκαιγε» πολύ κόσμο εδώ και χρόνια και δεν ήταν λίγοι αυτοί που σήμερα το πρωί αναφώνησαν «επιτέλους!».

Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός, αποφασίσαμε να θυμηθούμε μια μέρα, πριν από 8 χρόνια, όπου ο κ.Τσοχατζόπουλος είχε καταφέρει να συγχίσει εκατομμύρια Ελλήνων κάνοντας κάτι που, υπό άλλες συνθήκες, θεωρείται χαρμόσυνο. Παντρεύτηκε.

Ο πολύκροτος γάμος του Άκη Τσοχατζόπουλου με την Βίκυ Σταμάτη μπορεί να έγινε το 2004, αλλά το σκάνδαλο που δημιούργησε τόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όσο και στην υπόλοιπη χώρα, δύσκολα ξεχνιέται ακόμα και σήμερα.

Ο γάμος έγινε την Κυριακή 11 Ιουλίου του 2004, με φόντο το βροχερό Παρίσι, στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Το ζευγάρι έφθασε στην εκκλησία μέσα σε μία μπλε Τζάγκουαρ και το μυστήριο τέλεσε ο μητροπολίτης Παρισίων Εμμανουήλ, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Παρόντες ήταν οι συγγενείς του Ακη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη και ελάχιστοι φίλοι τους, μεταξύ των οποίων ο καθηγητής Κώστας Βεργόπουλος και ο πρώην σύμβουλος του κ. Τσοχατζόπουλου, Νίκος Δημάδης. Κουμπάρος ήταν ο Γάλλος πολιτικός μηχανικός, Μισέλ Καντάς.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν αποκαλύφθηκαν τα «νούμερα» του γάμου και ειδικά αυτά της δεξίωσης που ακολούθησε στο ξενοδοχείο Four Seasons, όπου οι νεόνυμφοι γιόρτασαν την ευτυχία τους μέσα σε κρύσταλλα Swarovski. Ο λογαριασμός, σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, είχε φτάσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.5 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε πει τότε πως δεν μετάνιωνε για τον πολυτελή γάμο του, παρά τον χαμό που είχε ξεσπάσει, επαναλαμβάνοντας συχνά τη φράση «Τι θέλουν τέλος πάντων;». Οι άνθρωποι του κοντινού του περιβάλλοντος υποστήριζαν πως «Είχε καλεσμένους μόνο 18 άτομα. Είναι τόσο συνηθισμένο και απλό πράγμα αυτό». Και όταν το θέμα πήγαινε στην δεξίωση που παρέθεσε στο υπερπολυτελές «George V», της αλυσίδας ξενοδοχείων «Four Seasons», έλεγαν ότι δεν υπήρξε καμιά δεξίωση: «Στο ξενοδοχείο αυτό έμεινε επειδή είναι κοντά στον Αγιο Στέφανο. Και μετά προσκάλεσε τους 18 φίλους του και τη φρουρά του με τις γυναίκες τους για δείπνο. Δεν έμενε στην βασιλική σουίτα όπως λένε, αλλά σε ένα απλό δωμάτιο».

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο Βήμα, είχε πει: «Διερωτώμαι πόσο μεγάλη πρόκληση ήταν ο γάμος μου,στις πραγματικές του διαστάσεις,με τη συμμετοχή 15 ατόμων και τη διαμονή μου για δύο ημέρες στο Παρίσι,απέναντι στο αισχρό μυθιστόρημα περί μυθικών δεξιώσεων με εκατοντάδες καλεσμένους».

Το κατά πόσο ήταν αληθείς όλες αυτές οι δηλώσεις, φάνηκε σήμερα το πρωί με τον πιο εύγλωτο τρόπο. Καθυστερημένα, βέβαια, αλλά είναι και αυτή μια δικαίωση.