Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Marilyn Monroe & Joe DiMaggio

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Marilyn Monroe & Joe DiMaggio

Ένας γάμος που θύμιζε περισσότερο σχέδιο απόδρασης παρά την κλασική τελετή, και παρότι δεν κράτησε πολύ, έγραψε την δική του ιστορία στο Hollywood.

Ο άσος του baseball παντρεύτηκε την γυναίκα των ονείρων του, και των ονείρων πολλών αντρών ακόμα στον κόσμο, την «αιώνια» Marilyn, στις 14 Ιανουαρίου του 1954, στο δημαρχείο του San Francisco.

Αρχικά, η ημερομηνία και το μέρος που θα γινόταν ο γάμος είχαν κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό, στο τέλος όμως δεν ήταν ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά περίπου 500 ενθουσιώδεις φαν που περικύκλωσαν το δημαρχείο για να δουν τα αγαπημένα τους είδωλα να περνάνε την κουλούρα. Πως έγινε αυτό;

Φαίνεται πως η Marilyn είχε κάνει το λάθος να πάρει τηλέφωνο την προηγούμενη μέρα στο studio της στο Hollywood και να τους ενημερώσει για τα σχέδιά της, ότι δηλαδή επρόκειτο να παντρευτεί στη 1 το μεσημέρι στο San Francisco. Το αποτέλεσμα ήταν ένας από τους υπεύθυνους του studio να διαδώσει το νέο στα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων της εποχής και έτσι τη μέρα του γάμου οι αίθουσες του δημαρχείου είχαν πλημμυρίσει με ρεπόρτερ, δημοσιογράφους και φαν του ζευγαριού.

Monroe και Di Maggio έφτασαν στον χώρο λίγο μετά τη 1, με την Marilyn να φορά ένα ταγέρ σε σκούρο καφέ χρώμα με λευκό γιακά και σκουρόχρωμο παλτό αντί για το παραδοσιακό λευκό νυφικό, και έδωσαν μια μικρή παράσταση για τα φλας των φωτογράφων, ανταλλάσσοντας παθιασμένα φιλιά για αρκετή ώρα. Όταν μπήκαν στο γραφείο του δημάρχου, μάλιστα, το περισσότερο κραγιόν της Marilyn βρισκόταν στο πρόσωπο του Di Maggio και τα μαλλιά της ήταν ανακατωμένα. Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το πόσο χαρούμενοι είναι και για τα σχέδιά του για παιδιά απάντησαν:

Marilyn: «Ξέρετε πως είμαι πολύ παραπάνω από ενθουσιασμένη!»
Joe: «Θα κάνουμε τουλάχιστον ένα παιδί. Σας το εγγυώμαι αυτό!»

Στις 1.30 το ζευγάρι απομονώθηκε με τον δήμαρχο και τους μάρτυρες στο επίσημο γραφείο και στις 1.48 ονομάστηκαν σύζυγοι, με δόξα και τιμή. Τότε άνοιξαν ξανά και οι πόρτες στον κόσμο που περίμενε απ᾽έξω, οι οποίοι στο διάστημα αυτό είχαν διπλασιαστεί, και όλοι ξεχύθηκαν πάνω στο νιόπαντρο ζευγάρι.

Η Marilyn και ο Joe πόζαραν για μερικές ακόμα φωτογραφίες και αμέσως μετά, οι φίλοι τους δημιούργησαν μια ασπίδα τριγύρω τους και προσπάθησαν να τους οδηγήσουν στην έξοδο, μακριά από το πλήθος. Στην αρχή, όμως, το σχέδιο πήγε στραβά καθώς μέσα στον χαμό το ζευγάρι οδηγήθηκε σε μια άλλη αίθουσα του κτιρίου και όχι στην έξοδο. Τότε η «στρατιά» των φίλων, άλλαξε κατεύθυνση και κατεύθυνε το ζευγάρι προς το ασανσέρ αλλά εκεί τους περίμενε άλλο ένα μπουλούκι τρελαμένων φαν, οπότε η στρατηγική άλλαξε για άλλη μια φορά, με επόμενη κατεύθυνση το υπόγειο. Ένας φαν, μάλιστα, φώναξε ειρωνικά στον Di Maggio: «Ωραία συμπεριφορά Joe, να παρατάς έτσι τους πιστούς θαυμαστές σου!», για να πάρει μετά από λίγο την απάντηση από τον εξαγριωμένο παίκτη του baseball: «Μην μου λες τι να κάνω!».

Στο υπόγειο, φυσικά, τους περίμεναν και άλλοι φαν, και το ζευγάρι με τη βοήθεια πάντα της πιστής στρατιάς του κατάφερε να τους ξεφύγει, για να βγει στον δρόμο και... να ποζάρει για άλλη μια φορά μπροστά από μια εντυπωσιακή μπλε Κάντιλακ.

Ο μήνας του μέλιτος έγινε στην Ιαπωνία, κατά τη διάρκεια του οποίου όμως έκαναν πρόταση στην Marilyn να δώσει μερικές παραστάσεις στα στρατόπεδα της Κορέας, με αποτέλεσμα η σταρ να δώσει δέκα (10) show μέσα σε τέσσερις (4) μέρες. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, σύμφωνα με τις ομολογίες φίλων του ζευγαριού, ήταν που ξεκίνησε και ο κατήφορος του γάμου τους, με αποκορύφωση την, ιστορική πλέον, σκηνή της ταινίας «Εφτά Χρόνια Φαγούρα» με το λευκό φόρεμα, ο χαμός τον οποίο προκάλεσε έκανε έξαλλο τον Di Maggio. Το αποτέλεσμα ήταν η Monroe να καταθέσει αίτηση διαζυγίου εννέα μήνες μετά τον γάμο, επικαλούμενη «ψυχική βία» από πλευράς του συζύγου της.