Καλεσμένη σε γάμο: Διαβάστε τα tips για... διαγωγή κοσμιοτάτη!

Καλεσμένη σε γάμο: Διαβάστε τα tips για... διαγωγή κοσμιοτάτη!

Αφήστε τις καλύτερες εντυπώσεις

Από τη στιγμή που λάβατε μια πρόσκληση σε γάμο και στη δεξίωση που ακολουθεί, οφείλετε να ενημερώσετε έγκαιρα για το αν θα παραβρεθείτε ή όχι. Έτσι επιτάσσει το savoir vivre, ώστε να μπορεί το ζευγάρι να φτιάξει το πλάνο των τραπεζιών, να γνωρίζει για πόσα άτομα πρέπει να ετοιμαστεί φαγητό από το catering, πόσες μπομπονιέρες και δωράκια για τους καλεσμένους πρέπει να προμηθευτεί ή ακόμη για πόσα άτομα πρέπει να παραγγείλει την τούρτα. Επίσης θα πρέπει να είστε τυπικοί στο εξής: αν η πρόσκληση απευθύνεται σε ένα πρόσωπο, δεν είναι σωστό αυτό να εμφανιστεί με κάποιο συνοδό και ιδιαίτερα στη δεξίωση, εκτός αν του ανακοινωθεί κάτι διαφορετικό από το ζευγάρι.

Αν είστε ζευγάρι και η πρόσκληση είναι για δύο, θα πρέπει αν έχετε παιδιά να σας τα κρατήσει κάποιος- εκτός κι αν έχετε τόσο καλές σχέσεις που θεωρείται δεδομένη η παρουσία των παιδιών σας στο γάμο ή στη δεξίωση. Καλό είναι να μην δημιουργήσετε αναστάτωση αν δεν έχετε το θάρρος να φέτερε τα παιδιά σας, αν κάποιοι άλλοι συμμορφωθούν με την πρόσκληση και δεν φέρουν τα παιδιά τους.

Αλλο μεγάλο θέμα είναι τα κουτσομπολιά. Μην σχολιάζετε τις επιλογές που έχουν γίνει, ιδιαίτερα όσο βρίσκεστε ακόμη στο χώρο της εκκλησίας ή της δεξίωσης. Σκεφτείτε ότι όλοι θέλουν το καλύτερο, αν κάτι δεν πάει και τόσο καλά, μην καταδικάζετε τόσο εύκολα τα πάντα και προπάντων μη στενοχωρείτε τους ανθρώπους που σας προσκάλεσαν, θέλοντας να είστε δίπλα τους. Αν θέλετε οτιδήποτε, ή κάτι συμβαίνει, μην το αναφέρετε στον γαμπρό ή τη νύφη, δεν είναι απαραίτητο να τους απασχολήσετε ούτε να τους αγχώσετε με κάτι. Για όλα αυτά μπορούν να ασχοληθούν οι κοντινοί τους άνθρωποι που έχουν ρόλο βοηθητικό εκείνη τη μέρα. Επίσης, όταν εύχεται κάποιος στο ζευγάρι καλό είναι να αρκεστεί εκείνη τη στιγμή στις ευχές και να μην απασχολήσει περισσότερο το γαμπρό ή τη νύφη. Έχουν τόσους καλεσμένους να δουν και να ευχαριστήσουν, που δεν θα είναι διαθέσιμοι για συζητήσεις, σχόλια και κουτσομπολιά. Η ουρά στο γνωστό "χαιρέτημα" πρέπει να προχωρά, χωρίς ανώφελες καθυστερήσεις.

Η ευγένεια πρέπει να διακρίνει τους καλεσμένους, ώστε να μην δημιουργούν πρόβλημα στο service και το προσωπικό. Χρειάζεται και λίγη υπομονή και κατανόηση όταν πρέπει να σερβιριστεί άμεσα μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Επίσης, δεν χρειάζεται να ζητάμε συνεχώς κάτι από τους σερβιτορους και τους βοηθούς ή να μεγαλώνουμε με τις απαιτήσεις μας, το λογαριασμό που θα πληρώσουν οι νεόνυμφοι. Όταν ξεκινήσει ο χορός, αφήστε πρώτα τις οικογένειες να χορέψουν και αφού περάσουν όλοι από την πρώτη θέση στο χορό, τότε σηκωθείτε και οι υπόλοιποι για να ανάψει το γλέντι.