3 tips για να τα βγάλετε πέρα με τους γάμους του καλοκαιριού χωρίς να μείνετε απένταροι

3 tips για να τα βγάλετε πέρα με τους γάμους του καλοκαιριού χωρίς να μείνετε απένταροι

Το ξέρετε καλά, το ζείτε κάθε καλοκαίρι και έχετε αρχίσει να το ζείτε και φέτος. Ιούνιο με Σεπτέμβριο μπαίνουμε στην twilight zone των γάμων φίλων και συγγενών. Κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο τρέχουμε και σε ένα ξωκλήσι, είτε επειδή θέλουμε είτε, ας το παραδεχτούμε, και από υποχρέωση. Και φυσικά, μαζί με μας τρέχουν και οι τσέπες μας, μία για τα δώρα, μία για τη γκαρνταρόμπα μας (δεν πας σε 3 γάμους με το ίδιο φόρεμα), μία για τη διαμονή αν ο γάμος είναι μακριά κλπ. Για να μην φρικάρετε άλλη μια χρονιά με την high season των γάμων, λοιπόν, ορίστε 3 σημαντικά tips για να σώσετε τα λεφτά σας και τα νεύρα σας, ειδικά αν ο γάμος είναι σε άλλη πόλη:

1. Σιγουρευτείτε πως έχετε ψάξει όλες τις προσφορές ξενοδοχείων στο μέρος που θα γίνει ο γάμος. Πολλές φορές, ακόμα και το ξενοδοχείο με το οποίο έχει κάνει συμφωνία το ζευγάρι για τους καλεσμένους, «ξυρίζει» στις τιμές του. Η καλύτερη λύση για εμάς, είναι να μαζευτείτε 4-6 φίλοι, ζευγάρια ή όχι, και να κλείσετε μια βίλα όλοι μαζί. Θα σας βγει πολύ πιο οικονομικά από το να μένατε μόνοι σας και θα περάσετε τέλεια.
2. Γλιτώστε λεφτά από το δώρο, αγοράζοντας ένα από την λίστα του ζευγαριού και νωρίς νωρίς, ώστε να προλάβετε τα πιο οικονομικά. Μια ακόμα καλύτερη λύση είναι να μαζέψετε λεφτά μαζί με άλλους καλεσμένους και να πάρετε όλοι μαζί ένα από τα ακριβά δώρα, ώστε και το ζευγάρι να χαρεί και εσείς να μην ξεπαραδιαστείτε.
3. Συγχρονιστείτε με άλλους καλεσμένους-φίλους σας και πηγαίνετε όλοι μαζί με ένα αμάξι (ή δύο, ανάλογα τον αριθμό) στον γάμο. Ειδικά αν είναι μακριά, θα συνεισφέρετε όλοι στη βενζίνη, τα σνακ και τα διόδια και θα περάσετε υπέροχα με τα μισά λεφτά.