Αγγλίδες στο ραντεβού του γάμου σας

Αγγλίδες στο ραντεβού του γάμου σας

Καμιά φορά, ακόμα και τα έθιμα μπαίνουν στην άκρη και οι Ελληνίδες γίνονται Αγγλίδες για το γάμο τους.

Όλες γνωρίζετε το έθιμο της καθυστέρησης της νύφης στην εκκλησία, που στόχο έχει να κάνει το γαμπρό να αγχωθεί και να χαρεί ακόμα περισσότερο όταν ακούσει τελικά τις κόρνες του αυτοκινήτου που τη φέρνει.

Το έθιμο αυτό είναι γενικά χαριτωμένο και ευχάριστο, ειδικά για εμάς τους Έλληνες που στην τελική έχουμε συνηθίσει τίποτα να μη γίνεται στην ώρα του. Ωστόσο είναι βασικό η καθυστέρηση αυτή να μην ξεπερνά το δεκάλεπτο γιατί φτάνει στα όρια της αγένειας και κουράζει τους πάντες.

Τι κάνουμε όμως όταν ο παπάς της εκκλησίας δεν επιτρέπει στη νύφη να καθυστερήσει ούτε καν αυτό το εθιμοτυπικό δεκάλεπτο και απειλεί με ματαίωση του μυστηρίου σε περίπτωση ανυπακοής των μελλονύμφων; Επειδή δεν θέλετε να πάνε στράφι προετοιμασίες μηνών, καλό είναι να υπακούσετε και να το καταπιείτε κι αυτό, εκτός αν είστε ακόμα νωρίς στη διοργάνωση του γάμου και αν δεν τρελαίνεστε για την εκκλησία, βρείτε καλύτερα μια άλλη με πιο ελαστικό παπά.

Στην τελική, άνθρωποι είμαστε, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί και μια μικρή καθυστέρηση δεν θα έπρεπε να σημαίνει αυτόματα ματαίωση ολόκληρου του μυστηρίου.