Η αγάπη ήρθε από μακριά για τη Μάρα Νεστορίδου

Μαρία Ροδίτη
Η αγάπη ήρθε από μακριά για τη Μάρα Νεστορίδου

Γράφει η Μαρία Ροδίτη

Η ζωή της Μάρας Νεστορίδου μοιάζει με παραμύθι. Με τις δυσκολίες και τα εμπόδια, που σε κάθε ιστορία συναντάς, αλλά με ένα happy end που από την αρχή ονειρεύεσαι να υπάρξει. Η Μάρα είναι μια δυναμική γυναίκα, με λόγο και άποψη, που ζει σε ένα χωριό του νομού Τρικάλων, μαζί με την υπέροχη και πολυμελή οικογένειά της.

Η Μάρα έχει υιοθετήσει δύο παιδάκια από την Αφρική και έχει αποκτήσει και δύο βιολογικά παιδιά με τον σύζυγό της, Σάκη Μπασδέκη. «Έχουμε τη σοκολάτα υγείας, που είναι η Κατερίνα, τη σοκολάτα γάλακτος, που είναι ο Γιώργος, τη λευκή σοκολάτα, που είναι η Έλενα και τη ροζ σοκολάτα, τη μικρή Ανθή, η οποία γεννήθηκε κατακόκκινη, γιατί ήταν κολλημένη στον πλακούντα μου», λέει με χιούμορ για τα παιδιά της αποκλειστικά στο Queen.gr η Μάρα Νεστορίδου.

Και μέσα από την προσωπική ιστορία της για τον τρόπο γνωριμίας με τον σύζυγό της, για την προσπάθεια απόκτησης βιολογικών παιδιών, για τη διακρατική υιοθεσία και για την επιχειρηματικότητα στον χώρο της ομορφιάς με την οποία ασχολείται τελευταία, καταλαβαίνεις πολλά για τη Μάρα. Μα, κυρίως, πως αυτή η γυναίκα είναι ένα φωτεινό παράδειγμα πίστης και αφοσίωσης, επιμονής, υπομονής, δύναμης και αγάπης. Αγάπης, που ξεχειλίζει από παντού.


Ο Σάκης Μπασδέκης, ο μικρός Γιώργος, η Μάρα Νεστορίδου και η μικρή Κατερίνα

Ηκινηματογραφική γνωριμία με τον άντρα της ζωής της

Η γνωριμία της Μάρας Νεστορίδου με τον σύζυγό της, Σάκη Μπασδέκη, μοιάζει με εξωπραγματική ιστορία, σαν αυτές που διαδραματίζονται στο σινεμά. Σαν καλογραμμένο σενάριο, που ένας ταλαντούχος σεναριογράφος μελέτησε, έγραψε και γύρισε με τον πιο περιγραφικό τρόπο.

«Γνώρισα τον άνδρα μου στον δρόμο, στην Εθνική Οδό. Είναι απίστευτη ιστορία!», λέει η Μάρα, αναπολώντας εκείνες τις όμορφες στιγμές. «Είχα φύγει από τα Γρεβενά για να πάω στη Λευκάδα να βρω κάποιους φίλους μου και είχα τη φαεινή ιδέα να μη γυρίσω από τη Λευκάδα στα Γρεβενά μέσω της Εγνατίας Οδού, αλλά να κάνω τον γύρο και να πάω μέσω Ναυπάκτου. Μαζί μου ήταν και δύο φίλες μου και σκέφτηκα πως θα ήταν ωραία να δούμε και αυτήν την περιοχή. Στον δρόμο, όμως, μου έκλεψαν την τσάντα. Κι έτσι ξεμείναμε σε ένα καφέ στη Λαμία μέχρι να μου φέρουν χρήματα. Εκείνη την ώρα ο άντρας μου σταμάτησε στην ίδια καφετέρια για να πάρει καφέ. Επέστρεφε από την Αθήνα με φίλους του.

Πήγα στο παράθυρο του αυτοκινήτου, του χτύπησα και του είπα: ‘’Συγγνώμη, πηγαίνετε Τρίκαλα; Μπορούμε να σας ακολουθήσουμε;’’. Με κοιτούσε σαν να είμαι εξωγήινος. Με ρώτησε αν θέλουμε να μας πάρει μαζί του και του εξήγησα πως είχα δικό μου αυτοκίνητο, οπότε απλώς ήθελα μία καθοδήγηση.

Έτσι γνωριστήκαμε. Ο φίλες μου αντάλλαξαν τηλέφωνο μαζί του για να πιούν καφέ και καταλήξαμε έναν χρόνο μετά να τον αρραβωνιαστώ εγώ. Ούτε κι εγώ περίμενα πως όλο αυτό θα εξελιχθεί έτσι. Γιατί είχα παντρευτεί ξανά σε μικρή ηλικία, αλλά ο γάμος κράτησε μόνο έναν χρόνο. Οπότε δεν ήμουν και πολύ υπέρ του γάμου. Πιστεύω, βέβαια, πως όλα για κάποιον λόγο γίνονται», αφηγείται η Μάρα.

Η οικογένεια Μπασδέκη-Νεστορίδου

Η απίστευτη αυτή ιστορία εκτυλίχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008. Η Μάρα Νεστορίδου είχε προγραμματίσει τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς να πάει ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη με φίλους, όμως τελικά μαζί της πήγε και ο Σάκης.

«Στην παρέα μας τότε ήταν ένα ζευγάρι που είχε ένα κοριτσάκι και πάνω στη συζήτηση μας εξομολογήθηκαν πόσο δυσκολεύτηκαν να γίνουν γονείς. Μας είπαν πως είχαν κάνει εξωσωματική, οπότε στη συζήτηση πάνω λέει ο άντρας μου: ‘’εγώ αν η γυναίκα μου ήταν ανοιχτή δεν θα ήθελα να κάνουμε εξωσωματική. Θα ήθελα να υιοθετήσουμε’’. Έμεινα σοκαρισμένη να τον ακούω. Ήμουν πάντα υπέρ της υιοθεσίας και μου έκανε εντύπωση, γιατί λίγοι άντρες το λένε αυτό από μόνοι τους. Το συζητήσαμε, λοιπόν, και του είπα πως κι εγώ είμαι υπέρ της υιοθεσίας.

«Θέλαμε να αποκτήσουμε και βιολογικά παιδιά, αλλά και να υιοθετήσουμε για δύο σημαντικούς λόγους: για να χαρίσουμε σε ένα παιδί ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και για να συνειδητοποιήσουν τα δικά μας τα παιδιά ότι πρέπει να προσφέρουμε, ότι η οικογένεια είναι κάτι παραπάνω από το να έχουμε κοινό DNA».

Η Μάρα Νεστορίδου με τον γιο της, Γιώργο-Sirkanan

Οιπροσπάθειες, η… αναμονή και η διαδικασίατης διακρατικής υιοθεσίας

Πριν πάρουν την απόφαση να προχωρήσουν σε υιοθεσία, ο Σάκης και η Μάρα είχαν προσπαθήσει αρκετά να αποκτήσουν δικά τους παιδιά. Δεν υπήρχε οργανικό πρόβλημα σε κανέναν από τους δύο. Απλώς δεν ήταν γραφτό να συμβεί εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Τότε, το ζευγάρι αποφάσισε να ξεκινήσει δυναμικά τη διαδικασία της διακρατικής υιοθεσίας.

«Ξεκινήσαμε να κάνουμε προσπάθειες με τον άντρα μου, αλλά δεν έμενα έγκυος. Συμβουλευτήκαμε διάφορους γιατρούς, κάναμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και γενικά πήραμε αρκετές γνώμες. Εν τέλει, δεν εντοπίστηκε κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε σε εμένα, ούτε στον σύζυγό μου. Κάποια στιγμή έμεινα έγκυος και στον δεύτερο μήνα απέβαλα. Τότε, λοιπόν, ήταν που ο άντρας μου, μου πρότεινε να ξεκινήσουμε να καταθέτουμε τα χαρτιά της υιοθεσίας. Κι αν προέκυπτε εγκυμοσύνη, καλώς να ερχόταν», εξηγεί η Μάρα Νεστορίδου.

«Κάναμε, λοιπόν, τα χαρτιά μας. Υπήρξε, όμως, κάτι που με συγκλόνισε στη διαδικασία αναζήτησης παιδιού. Κατ’ αρχάς, να σου πω ότι ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για υιοθεσία παιδιού από τη χώρα μας, από την Ελλάδα. Ερωτήθηκα από ένα ορφανοτροφείο πόσων ετών είμαι, είπα γύρω στα 30 και με ρώτησαν αν έχω κάνει εξωσωματική. Τους είπα πως δεν έχω κάνει καμία εξωσωματική και πως δεν σκοπεύω να κάνω. Ήταν επιλογή μου. Μου είπαν, λοιπόν, ‘’ε, κάνε μερικές εξωσωματικές και μετά έλα για υιοθεσία’’. Με σόκαρε όλο αυτό. Κάναμε τα χαρτιά για το εξωτερικό κατευθείαν μετά το συμβάν.

Στην ουσία, και για τις διακρατικές υιοθεσίες πρέπει να κάνεις φάκελο, όπως κάνεις και στην Ελλάδα. Δηλαδή, πρέπει να έχεις γνωμάτευση κοινωνικής υπηρεσίας, μία έκθεση καταλληλότητας, που θα λέει ότι σε κρίνουν κατάλληλο ζευγάρι ή μονογονέα για ένα παιδί, ακτινογραφία θώρακος και εξετάσεις για μεταδιδόμενα νοσήματα. Τους ενδιαφέρει το ζευγάρι να είναι υγιές. Επίσης, χρειάζονται εκκαθαριστικά εφορίας και χαρτιά για τα περιουσιακά στοιχεία. Στο εξωτερικό πάντως ήταν πιο εύκολα τα πράγματα. Στην Ελλάδα σού ζητούσαν να έχεις στο όνομά σου και κάποια ακίνητα. Στο εξωτερικό προϋπόθεση ήταν να μπορείς να έχεις μια δουλειά, ώστε να συντηρείς το παιδί σου. Η διαφορά της Ελλάδας με το εξωτερικό, επίσης, ήταν η ψυχιατρική γνωμάτευση. Εδώ ζητείται ψυχιατρική γνωμάτευση, ενώ εκεί, η κοινωνική υπηρεσία είναι υπεύθυνη να ελέγξει ότι δεν πάσχεις από κάποιο ψυχιατρικό νόσημα», λέει η Μάρα Νεστορίδου.


Η Μάρα Νεστορίδου με την κόρη της, Κατερίνα-Sheba, όταν ήταν μωράκι.

Η αλήθεια είναι πως μόνο εύκολη δεν μπορείς να την πεις όλη αυτή τη διαδικασία. Τόσο ψυχολογικά όσο και χρονικά. Γιατί, λόγω γραφειοκρατίας, τα πράγματα είναι δύσκολα, την ώρα που «ο χρόνος είναι χρήμα» για τους δύο ανθρώπους που ανυπομονούν να γίνουν γονείς. Και αυτό το αισθάνθηκε στο πετσί της η Μάρα.

«Αφού κάναμε τις απαραίτητες εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη μάς πέρασαν από διάφορα ψυχολογικά τεστ. Μας έβαλαν να απαντήσουμε άπειρες ερωτήσεις και μας έκαναν προσωπική συνέντευξη. Το κακό με την Ελλάδα είναι ότι σε τέτοιες θέσεις έχουν ελάχιστα άτομα. Για όλο τον νομό, δηλαδή, είχαν μία κοινωνική λειτουργό που είχε να αναλάβει υιοθεσίες, κακοποιήσεις κ.ά. Έκανε να μου γράψει μία σελίδα έκθεση έξι ολόκληρους μήνες. Βάσει νόμου, από τη στιγμή που καταθέτεις, μέσα σε έξι μήνες πρέπει να σου τελειώσουν τα χαρτιά σου. Εμείς καταθέσαμε 17 Ιανουαρίου 2013 για να ξεκινήσει η διαδικασία, αλλά τρεις μήνες νωρίτερα εγώ είχα μαζέψει ό,τι χρειαζόταν και τους είχα ενημερώσει.

Εν συνεχεία, πήγαμε τα χαρτιά στο Υπουργείο Εξωτερικών για να μεταφραστούν επίσημα, να επικυρωθούν στην Πρεσβεία της Αιθιοπίας και όταν ήταν έτοιμος ο φάκελος θεωρήσαμε πως θα μας συμβουλεύσουν για το πώς θα προχωρήσουμε τη διαδικασία. Εν τω μεταξύ, εγώ όταν έκανα τα χαρτιά μου συνάντησα μια κοπέλα που υιοθέτησε από την Αιθιοπία και έτσι επέλεξα αυτήν τη χώρα. Μας είπαν, όμως, ότι μόνοι μας θα πρέπει να ‘’τρέξουμε’’ την υιοθεσία», εξηγεί η Μάρα, εκπλήσσοντάς μας.

«Μου είπαν για ένα ορφανοτροφείο που δίνει ένα με δύο παιδάκια τον χρόνο στην Αιθιοπία. Εγώ ήμουν δωδέκατη στη σειρά και λέω… δηλαδή μετά από έξι χρόνια θα υιοθετήσω; Είχα κάποια χρήματα στην άκρη, τα πήρα και κατέβηκα στην Αιθιοπία για να βρω άκρη. Είπα πως θα τα καταφέρω μόνη μου, έβγαλα εισιτήριο για μια εβδομάδα και έφυγα. Άλλαξα το εισιτήριό μου πολλές φορές, βέβαια, μέχρι να τα ρυθμίσω όλα και να επιστρέψω στην Ελλάδα.

Βρίσκω τον Γιώργο σε ορφανοτροφείο στις 4 Ιουλίου 2013. Ήταν τεσσάρων μηνών τότε. Δύο μέρες μετά και 250 χλμ. μακριά βρέθηκε η Κατερίνα. Βρήκα δικηγόρους, γιατρούς, έδωσα όλη την έρευνα που είχα κάνει στη ΜΚΟ και στο Υπουργείο κι έτσι ξεμπλόκαραν οι υιοθεσίες. Στη συνέχεια, έγινε το πρώτο δικαστήριο. Εκεί δεν παρευρίσκονται οι θετοί γονείς. Είναι παρόντες εκπρόσωποι του ορφανοτροφείου ή οι βιολογικοί γονείς που συναινούν να δώσουν το παιδί τους για υιοθεσία. Το δεύτερο δικαστήριο γίνεται με παρόντες τους θετούς γονείς, ώστε να πάρουν την επιμέλεια».

Και τα τέσσερα παιδιά της Μάρας έχουν από δύο ονόματα. Εδώ η Κατερίνα-Sheba, ο Γιώργος-Sirkanan και η Έλενα-Oshri (από αριστερά προς τα δεξιά).

Το background του Γιώργου και της Κατερίνας

«Και τα δύο παιδιά είχαν μαμά, αλλά δεν είχαν μπαμπά. Ο γιος μας, ο Γιώργος, δεν είχε αδέλφια και η μαμά του δεν ήθελε εξ αρχής να έχει επαφή ούτε με εμάς, ούτε με το παιδί. Ακόμη και χρήματα που της έταξα, αρνήθηκε οποιαδήποτε επικοινωνία. Στο πρώτο δικαστήριο, μάλιστα, αρνήθηκε να δει και το παιδί, όταν εμείς δεν ήμασταν παρόντες.

Όσον αφορά την Κατερίνα, η μαμά της είναι πάρα πολύ φτωχή και δεν μπορούσε να τη μεγαλώσει. Γι’ αυτό και την έδωσε για υιοθεσία. Και, βέβαια, έχουμε εξαιρετικές σχέσεις μαζί της. Όταν ήμασταν στην Αιθιοπία πήγαμε και είδαμε το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε η Κατερίνα. Τι να σου περιγράψω… Ο άντρας μου είναι κτηνοτρόφος και η καλύβα που έχει για τα ζώα είναι σε καλύτερη κατάσταση από το μέρος που ζούσε η Κατερίνα.

Πάντως, συναντηθήκαμε με τη μαμά της, μας έδωσε φωτογραφίες από τα αδέλφια της Κατερίνας και κάθε χρόνο της στέλνουμε νέα μας. Για την ακρίβεια, βάσει σύμβασης είμαστε υποχρεωμένοι να στέλνουμε στους βιολογικούς γονείς τους εκθέσεις που αποδεικνύουν ότι τα παιδιά είναι καλά μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Φαντάσου ότι λόγω ασυνεννοησίας με το Ελληνικό Δημόσιο, για δυο χρόνια τούς παίρναμε τηλέφωνο να έρθουν να κάνουν εκθέσεις και δεν έρχονταν, οπότε δεν είχαν νέα μας στην Αιθιοπία. Η μαμά της Κατερίνας άρχισε να αναρωτιέται για το παιδί. Επικοινώνησε ένας κοινωνικός λειτουργός από εκεί μέσω facebook με εμένα και έτσι έμαθαν νέα μας ξανά», εξιστορεί η Μάρα Νεστορίδου.

Μια μεγάλη πλημμύρα, όμως, στην Αιθιοπία ήταν η αιτία να δυσκολευτεί ακόμα περισσότερο η μητέρα και τα αδέλφια της Κατερίνας με τη Μάρα και τον Σάκη να δείχνουν για ακόμα μια φορά τη μεγαλοψυχία τους.

«Η μαμά της Κατερίνας έπαιρνε 29 ευρώ τον μήνα ως μισθό για καθημερινή εργασία 10-12 ωρών στα χωράφια. Νιώσαμε άσχημα όταν το μάθαμε. Είχαν και μια πλημμύρα πριν ενάμιση χρόνο, οπότε κι αυτό δυσκόλεψε τα πράγματα. Το σπίτι που είχαμε δει δεν υπάρχει πλέον. Τους φιλοξενεί η εκκλησία σε μια αποθήκη που απέμεινε. Αποφασίσαμε, λοιπόν, με τον άντρα μου και στείλαμε χρήματα, σε έναν φίλο μας Έλληνα, που μένει στην Αιθιοπία. Τους αγόρασε πρόβατα και πράγματα, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη ζωή τους από την αρχή. Μόνο 300 ευρώ τους στείλαμε, που για εμάς δεν είναι ένα εξωφρενικό ποσό. Για εκείνους, όμως, είναι μια περιουσία. Από το να τους δώσουμε, λοιπόν, χρήματα στο χέρι, αποφασίσαμε να τους βοηθήσουμε να έχουν δουλειά με τα πρόβατα. Να έχουν κάτι για να συντηρούνται. Μας έστειλαν φωτογραφίες και η χαρά μας ήταν απερίγραπτη, γιατί καταλάβαμε πόσο χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι ήταν. Προσπαθήσαμε κι άλλες φορές να τους βοηθήσουμε οικονομικά και δεν θέλησαν. Αυτό που λέει η μαμά της Κατερίνας είναι ότι νιώθει πολύ τυχερή που βρέθηκε οικογένεια να αγαπά το παιδί της. Και για μένα αυτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Να νιώθει καλά ο άνθρωπος που γέννησε αυτό το παιδί».

Ο Γιώργος και η Κατερίνα ταΐζουν τη νεογέννητη αδελφή τους, Έλενα.

Η αντιμετώπισητου περίγυρου και η αποδοχή της διαφορετικότητας

«Οι γονείς μου ήταν πολύ θετικοί από την αρχή στην ιδέα της διακρατικής υιοθεσίας. Τα πεθερικά μου, που ζουν σε ένα χωριό 100 ατόμων, σίγουρα είχαν αμφιβολίες. Με τον άντρα μου, όμως, δεν τους αφήσαμε περιθώρια. Απλά ανακοινώσαμε ότι θα υιοθετήσουμε παιδί από την Αιθιοπία. Σήμερα, βέβαια, αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν πως οι αδυναμίες τους είναι ο Γιώργος και η Κατερίνα… Ούτε και με το σχολείο είχαμε πρόβλημα. Ήμασταν τυχεροί, γιατί είχαμε μια θαυμάσια διευθύντρια στον παιδικό σταθμό, η οποία μέσω βιβλίων εξήγησε στα παιδιά γιατί όλοι δεν είμαστε ίδιοι. Οπότε, τα παιδιά θεωρούσαν εντελώς φυσιολογικό να υπάρχει διαφορετικότητα στην τάξη.

Γενικά, στον δρόμο μάς έχουν τύχει διάφορα, αλλά δεν μας απασχολεί. Τα παιδιά μας από την πρώτη μέρα γνωρίζουν τα πάντα. Ξέρουν ότι είναι υιοθετημένα. Κι αυτό, γιατί δεν ήθελα να έχουν καμία αμφιβολία, ούτε γιατί το κάναμε, ούτε για οτιδήποτε. Ό,τι θέλουν να μάθουν τους το έχω πει ήδη εγώ. Κάποια στιγμή θέλουμε να πάμε και ένα ταξίδι στην Αιθιοπία, θέλω να δουν πού γεννήθηκαν, να βρούμε συγγενείς. Κάποιοι μου λένε «καλά, δε φοβάσαι;». Όχι δεν φοβάμαι. Εγώ είμαι η μαμά τους και αυτό κανένας δεν πρόκειται να το αλλάξει», λέει με πυγμή και πίστη στον εαυτό της η Μάρα Νεστορίδου.

Ηεγκυμοσύνη και τα δύο βιολογικά παιδιά

Και ενώ η Μάρα είχε γίνει όχι μία, αλλά δύο φορές μητέρα με τον Γιώργο και την Κατερίνα, ήρθε στη ζωή της και η Έλενα με την Ανθή. «Κατεβαίνοντας στην Αιθιοπία έκανα ό,τι εμβόλιο ήταν απαραίτητο για να είμαι ασφαλής. Με ενημέρωσαν, όμως, πως για ενάμιση χρόνο δεν θα πρέπει να μείνω έγκυος, διότι τα συγκεκριμένα εμβόλια ήταν αρκετά ισχυρά και μπορεί να προκαλούσαν παρενέργειες και άρα επιπλοκές σε μία πιθανή εγκυμοσύνη. Οπότε, ήμουν πολύ προσεκτική.

Το 2013, λοιπόν, πήραμε την Κατερίνα και τον Γιώργο και το 2015 εγώ έμεινα έγκυος στο πρώτο βιολογικό μου παιδί. Τον Μάιο του 2016 γέννησα την Έλενα και τον Ιανουάριο του 2019 ήρθε στον κόσμο η Ανθή», εξηγεί η Μάρα Νεστορίδου.

Ο Γιώργος με την Έλενα και την Ανθή.

Η ομορφιάστη ζωή της

Η Μάρα, πέρσι, στην έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, αποφάσισε να ξεκινήσει το δικό της beauty brand, ονόματι «Sheba’s Beauty», το οποίο έχει γίνει ευρέως γνωστό και πολλές Ελληνίδες celebrities το έχουν ήδη αγαπήσει. «Διευθύντρια είναι η Κατερίνα. Εγώ είμαι υπάλληλος», λέει με χιούμορ η Μάρα Νεστορίδου.

«Η ίδρυση του beauty brand μας κρύβει μια όμορφη ιστορία. Όταν ήμασταν στην Αιθιοπία γνωρίσαμε τον επικεφαλής του ΟΗΕ και μαζί με αυτόν και τη σύζυγό του, την Όσρι. Το ζευγάρι πάντρεψε την κόρη του στη Νέα Υόρκη, σε έναν πολύ glamorous γάμο, και ήθελαν παρανυφάκι αποκλειστικά και μόνο την Κατερίνα. Μας έκαναν δώρο, λοιπόν, τα εισιτήρια και πήγαμε οικογενειακώς στη Νέα Υόρκη για τον γάμο τον Μάρτιο του 2015. Εκεί μας πήγαν σε ένα ωραίο ξενοδοχείο με spa και έτσι πρώτη φορά δοκίμασα τα κουκούλια μεταξοσκώληκα. Ενθουσιάστηκα! Εν τω μεταξύ, στα κορίτσια μου αρέσουν πολύ οι κρέμες και τα σαπούνια. Πέρσι, λοιπόν, είχαν πάρει κάτι kit με σαπούνια και μπάλες οξυγόνου και μου λέει η Κατερίνα, ‘’μαμά θέλω να κάνουμε αυτήν τη δουλειά’’. Και έτσι από ένα αστείο, καταφέραμε σε εννέα μήνες να φτιάξουμε μια δική μας σειρά ομορφιάς. Τον Ιούλιο του 2020 ξεκινήσαμε πιο ενεργά να δουλεύουμε το brand και το ονομάσαμε Sheba’s beauty, που είναι το Αιθιοπικό όνομα της Κατερίνας και το όνομα της Βασίλισσας της Αιθιοπίας. Ήταν ό,τι άρεσε σε εμάς και θεωρήσαμε ότι θα αρέσει και στις περισσότερες γυναίκες.

Φυσικά αποσμητικά και κουκούλια μεταξοσκώληκα από τη Sheba's Beauty

Έχουμε φυσικά προϊόντα ομορφιάς, τα οποία είναι και eco-friendly. Συγκεκριμένα, έχουμε κουκούλια μεταξοσκώληκα, τα οποία αποτελούν φυσικό καθαριστικό για το πρόσωπο, σαπούνια προσώπου και σώματος, φυσικά αποσμητικά για τη μασχάλη με κερί μέλισσας, σόδα, έλαιο καρύδας και βιταμίνες, πανάκια επαναχρησιμοποιούμενα, αλλά και αρωματοθεραπείες. Είναι πολύ μικρή η επιχείρησή μας. Έχει καμιά δεκαριά προϊόντα και τα φτιάχνω σπίτι μου. Καταφέραμε, όμως, μέσα σε έναν χρόνο και στείλαμε προϊόντα σε Βενεζουέλα, Κολομβία και Πακιστάν. Και φαντάσου πως γίναμε γνωστές μέσα από το διαδίκτυο και τα social media. Τώρα έχουμε μιλήσει με eco-friendly ξενοδοχεία στο εξωτερικό για να συνεργαστούμε, ενώ σιγά-σιγά θα ξεκινήσω να στήνω και το e-shop μου», λέει η Μάρα Νεστορίδου.

Και της ζητώ να κλείσει αυτήν την πολύ μεγάλη, απολαυστική, ενδιαφέρουσα και διδακτική κουβέντα που είχαμε με ένα μήνυμα στον κόσμο και στα ζευγάρια που προσπαθούν να γίνουν γονείς.


«Θα πρότεινα σε όποιον θέλει να το κάνει, να το κάνει. Να υιοθετήσει. Εμείς το κάναμε και μένουμε σε ένα χωριό με 100 άτομα. Δεν σκεφτήκαμε στιγμή τι θα πει ο κόσμος. Δεν μπορώ να ακούω κανέναν να λέει ότι δεν το κάνω, γιατί ζω σε μια μικρή κοινωνία και δεν ξέρω πώς θα με αποδεχθούν. Εσύ θα το επιβάλεις κι έτσι θα το αποδεχθούν. Στο κάτω-κάτω, όταν κλείνεις την πόρτα του σπιτιού σου είσαι εσύ και η οικογένειά σου».

Για περισσότερες πληροφορίες μπες στο Instagram: @shebas_beauty2020