Η μοναξιά του Covid δεν παλεύεται!

Κατερίνα Ιωακείμ
Η μοναξιά του Covid δεν παλεύεται!

Ακόμη και το Χρυσό Κορίτσι του Hollywood ανυπομονεί να πετάξει τη μάσκα και να ξεχυθεί στους δρόμους! Η Betty White στα 99 της θυμίζει πως για κάποιους η καραντίνα ήταν πιο δύσκολη (γι' αυτό τώρα θα... γίνει χαμός!). 

Η μία μετά την άλλη, αλλαγές δρομολογούνται αυτές τις μέρες στη ζωή μας καθώς απαγορεύσεις και περιορισμοί για την προστασία από τον Covid-19 αίρονται, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται και το καλοκαίρι έρχεται με υποσχέσεις για επιστροφή σε μια κάποια κανονικότητα.

Κι αν κάτι μάθαμε όλον αυτόν τον καιρό κλεισμένοι στα σπίτια μας, είναι να ζούμε με την ψυχή μας κάθε στιγμή, να χαιρόμαστε και να εκτιμούμε τις μικρές όμορφες στιγμές της καθημερινότητας.

Ανυπομονούμε να βγούμε, να συναντήσουμε φίλους, να αγκαλιάσουμε ξανά τους γονείς μας, να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε ξανά. Πού και πού λέμε κανένα «επιτέλους», «δεν άντεχα άλλο», «έχω τρελαθεί από την κλεισούρα»… Μισό λεπτό!

Έχεις πάρει αλήθεια μισό λεπτό να σκεφτείς για ποιον ήταν αυτή η καραντίνα πιο δύσκολη;

Υπάρχουν κάποιοι που φοβήθηκαν περισσότερο, που έμειναν κλεισμένοι μέσα περισσότερο, που ένιωσαν μόνοι, πάρα πολύ μόνοι.

Η μαμά, ο μπαμπάς, ο παππούς, η γιαγιά, η θεία σου και ο γείτονας που "παλιά" κινούσε κάθε πρωί στις 7 για έναν βαρύ γλυκό στο καφενείο, αντάλλασσε καλημέρες, χαιρετούσε τις νοικοκυρές στο δρόμο, έμπαινε σε όλα τα μαγαζιά της διαδρομής να πει ένα «γειά» και λίγο πριν γυρίσει σπίτι έπιανε κουβέντα στο κορίτσι που κρατάει το ταμείο στο μίνι μάρκετ της γωνίας.

Αυτοί οι άνθρωποι λένε πως η μοναξιά του Covid δεν παλεύεται. Και έχουν δίκιο. Κι εσύ δίκιο έχεις αλλά εκείνοι λίγο περισσότερο.

Γι΄ αυτό, λοιπόν, μη βιάζεσαι να τους κλείσεις το τηλέφωνο, μη βαριέσαι να πεταχτείς να τους πάρεις λίγα ψώνια (έτσι το λένε, για να πας ως την πόρτα να σε ακούσουν) και μην τους μαλώνεις που ακόμα δεν προλάβανε καλά καλά να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου και θέλουν να φύγουν να πάνε στο χωριό, βιάζονται να επιστρέψουν στο καφενείο και σου λένε κάτι… τρελά για μια εκδρομούλα με τα «παιδιά» ως τον πεζόδρομο με τα ουζερί. Πες ναι! Με την καρδιά σου.



Πώς μου ήρθε απογευματιάκα και σας λέω τέτοια πράγματα; Διάβασα ένα ρεπορτάζ για την πολυαγαπημένη μου Betty White! Ο ζωντανός θρύλος του Hollywood, η υπέροχη αυτή γυναίκα, περιμένει υπομονετικά να περάσει ο κίνδυνος για να βγει από το σπίτι.

Είναι υγιής και ασφαλής αλλά πάρα πολύ μόνη.

Ανυπομονεί να έρθει το καλοκαίρι και να πάρει πίσω την ελευθερία της! Ναι, μάλιστα αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποίησε η 99χρονη σούπερ σταρ του θεάματος.

Όλους αυτούς τους μήνες τους πέρασε βλέποντας τηλεόραση, διαβάζοντας μυθιστορήματα, λύνοντας σταυρόλεξα και φροντίζοντας τις πάπιες στην αυλή της.

Ο ατζέντης της, Jeff Witjas, λέει στο TMZ πως η πανδημία δεν επηρέασε τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητά της αλλά της έλειψαν πάρα πολύ οι φίλοι της.

Δέχεται, βέβαια, καθημερινά βροχή από γράμματα, τηλεφωνήματα και mail αλλά… είναι αλλιώς η από κοντά επικοινωνία. Της λείπουν, λέει, τα πρόσωπα των φίλων της. Κάποιους τους συναντούσε στην αυλή του σπιτιού της. Εκείνη μέσα, εκείνοι έχω, ένα παράθυρο στη μέση.

Κι αυτό που την ενοχλεί εξίσου πολύ είναι ότι δεν μπορεί να πάει στη δουλειά. 60 συνεχόμενα χρόνια δουλεύει στην τηλεόραση, ανάμεσα σε πολύ κόσμο, πολλές ώρες.

Δεν απέκτησε παιδιά από τους δύο πρώτους της γάμους, ούτε και από τη ζωή με τον λατρεμένο της Allen Ludden. Όταν εκείνος αρρώστησε και πέθανε, στις 9 Ιουνίου 1981, παρέμεινε η δεύτερη μητέρα για τα τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο. Εκείνη δεν παντρεύτηκε ποτέ ξανά. Όταν τη ρώτησε ο Larry King, γιατί μια τόσο σπιρτόζα γυναίκα προτίμησε να συνεχίσει μόνη τη ζωή της, εκείνη του απάντησε: «Όταν είχες τον καλύτερο, τι να τους κάνεις τους υπόλοιπους»;

H Betty White είναι ένα κορίτσι με τεράστια αγάπη στη ζωή, στο φλερτ και στη λάμψη της σκηνής. Αν δεν την έχεις δει ποτέ on stage, πάτησε το play στο βίντεο και δες το μέχρι το τέλος.



Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που μια ολόκληρη αίθουσα γεμάτη celebrities χειροκροτούσαν τόση ώρα όρθιοι την "πιο σημαντική γυναίκα στην αμερικανική τηλεόραση" σήμερα!

Κυρίες και κύριοι η μεγαλύτερη όλων των εποχών, Betty White (μπορείτε να κλάψετε -και να γελάσετε- ελεύθερα):



Μήπως θέλεις να ανοίξεις το κινητό σου να πάρεις τηλέφωνο κάποιον που περιμένει πώς και πώς;

Όσο περιμένεις να σηκώσουν το ακουστικό (ΠΑΝΤΑ αργούν, κι εσύ ανησυχείς) κλέψε στιγμές από τη ζωή μας αυθεντικής σταρ του Hollywood: