Φώφη Γεννηματά: Τελευταίο αντίο στη μάνα, γυναίκα, πολιτικό - Συγκλονιστική η στιγμή του συζύγου

Κατερίνα Μπούσιου
Φώφη Γεννηματά: Τελευταίο αντίο στη μάνα, γυναίκα, πολιτικό - Συγκλονιστική η στιγμή του συζύγου

Η γροθιά για το άδικο του συζύγου της, η θλίψη των παιδιών της, συγκινητική ζωγραφιά και η αφιέρωση ενός 7χρονου κοριτσιού στην Φώφη Γεννηματά. «Μη φοβάσαι. Θα είσαι κοντά σε αγγέλους» 

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά δεν είναι μόνο ένα πολιτικό γεγονός. Αλλά και μια ανθρώπινη βαθιά συναισθηματική στιγμή για τα μέλη της οικογένειάς της, την μεγαλύτερη κόρη της Αιμιλία, τον Γιώργο, την μικρότερη Κατερίνα, την αδελφή της Μαίρη. Η οποία λίγο πριν ξεκινήσει το λαικό προσκήνυμα ζήτησε για μισή ώρα να μείνει μόνη στο παρεκλήσι με την αδελφή της για να της «μιλήσει» και να της πεί το «αντίο» όπως μόνο εκείνη ήθελε. Αλλά και για τον σύζυγό της Ανδρέα Τσούνη που μόλις προσκύνησε το φέρετρο της χτύπησε τη γροθιά του πάνω ως ένδειξη του άδικου!



«Μη φοβάσαι Φώφη θα είσαι κοντά σε αγγέλους»

Μια ζωγραφιά ενός μικρού κοριτσιού, της 7 χρονης Κατερίνας την οποία άφησε η μητέρα της- μια από τις πολλές γυναίκες που πήγε στο λαικό προσκήνυμα- πάνω στο φέρετρο, συγκίνησε ακόμη περισσότερο την οικογένειά της. Το μικρό κοριτσάκι είχε ζωγραφίσει πολλές καρδούλες και αποχαιρετούσε με το δικό του τρόπο την πολιτικό «Κ.Φώφη. Ετών 56....Κατερίνα 7 χρονών..Μη φοβάσαι θα είσαι κοντά σε αγγέλους».

Μας λύγισαν τα παιδιά της Φώφης Γεννηματά - Τα λόγια με τα οποία την αποχαιρέτησαν

zografia

Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Ντόρα Μπακογιάννη: Οι δυο γυναίκες που συγκίνησαν στο αντίο της Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά όπως προέκυψε εκ των υστέρων γνώριζε πως ο καρκίνος την επισκέφτηκε ξανά και προσπαθούσε να κρατήσει δυνάμεις. Είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή τα παιδιά της που πρόλαβαν μάλιστα να την αποχαιρετήσουν πριν φύγει από τη ζωή. Ποτέ δεν τους έκρυψε την αλήθεια. Ακόμη 15 χρόνια πριν που η μεγάλη της κόρη ήταν μικρό παιδάκι της είχε μιλήσει ξεκάθαρα για την μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Για αυτό και ως στάση ζωής και εκείνα παίρνοντας παράδειγμα από την μητέρα τους, ρουφούσαν μαζί της το κάθε λεπτό της μέρας τους. Με χαρά, όχι με λύπη. Με δύναμη, όχι με μιζέρια.

Έτσι στάθηκαν και οι προσωπικοί φίλοι της κοντά της. Και οι στενοί της συνεργάτες που γνώριζαν ότι έδινε μεγάλο αγώνα τον τελευταίο μήνα, όταν τους έλεγε «Μου ξέφυγε πάλι ο μπαγάσας, αλλά θα τον νικήσω και αυτή τη φορά, θα τη δώσω και αυτή τη μάχη αλλά δεν μπορώ να δίνω τις μάχες όλες μαζί. Για αυτό η πολιτική θα υποχωρήσει και θα επικεντρωθώ να ξανακερδίσω τη μάχη για τη ζωή μου».


https://www.instagram.com/p/CUnIAKnNj89/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με θλίψη αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά μια γυναίκα που πάλεψε τον καρκίνο με τεράστια δύναμη ψυχής

Η λατρεία στα παιδιά της

Η τελευταία φωτογραφία που δημοσίευσε η Φώφη Γεννηματά και με τα τρία της παιδιά ήταν την φετινή Πρωτοχρονιά. Τρείς σέλφι σε ένα μικρό οικογενειακό πάζλ, όπου τα μάτια της έλαμπαν δίπλα στα παιδιά της. Στην πρωτότοκη Αιμιλία από τον πρώτο της γάμο με τον αρχιτέκτονα Αλέκο Ντέκα, η οποία λάτρευε τα αδέλφια της, τον Γιώργο και την Κατερίνα, από τον δεύτερο γάμο της μητέρας της με τον οδοντίατρο Ανδρέα Τσούνη, τον άνθρωπο που της στάθηκε στα δύσκολα. Εκείνον που αν παρατηρήσει κανείς τα προσωπικά του social media, παρακολουθούσε και στήριζε την κάθε πολιτική της πράξη.

paidia

Για εκείνους το διάστημα που ακολουθεί, το να ζήσουν χωρίς εκείνη είναι και το πιο δύσκολο. 'Ομως θα ακολουθήσουν το δικό της παράδειγμα και το δικό της δίδαγμα ζωής.



Tώρα πια θα ζήσουν για εκείνη. Με το δικό της χαμόγελο ως οδηγό και την μαχητικότητά της ως παράδειγμα.