Ο Εμμανουήλ Καραλής κάνει θρύψαλα το ταμπού της ψυχικής υγείας και έχει το αμέριστο respect μας

Νατάσσα Σχοινά
Ο Εμμανουήλ Καραλής κάνει θρύψαλα το ταμπού της ψυχικής υγείας και έχει το αμέριστο respect μας

Ο αθλητής απέδειξε ότι η σπουδαιότητα δε βρίσκεται μόνο στην αθλητική του παιδεία, αλλά -κυρίως- στην προσωπικότητά του.

Εκτός του τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μόναχο βρέθηκε ο Εμμανουήλ Καραλής και αυτό στάθηκε η αφορμή ο αθλητής να μιλήσει για την ψυχική του κατάσταση αυτήν τη χρονιά σπάζοντας το ταμπού που αδικαιολόγητα υπάρχει ακόμη και σήμερα γύρω από το θέμα.

«Δεν τα κατάφερα σήμερα. Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά μετά το κλειστό, η ψυχολογία μου δεν είναι καλή. Όταν δεν χαίρομαι να πηδάω, δε μου βγαίνει. Πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα. Πρέπει να συγκεντρωθώ στον στόχο μου, να Ξέρω τι μπορώ να κάνω, αγαπάω αυτό που κάνω, αλλά με στενοχωρεί ορισμένες φορές», είπε στην πρώτη του δήλωση στην ΕΡΤ. Αλλά δεν έμεινε εκεί.

Ο 22χρονος αθλητής, όμως, δεν έμεινε εκεί.

Η ανάρτηση του Εμμανουήλ Καραλή για την ψυχική του υγεία

Σήμερα, Παρασκευή (19/8), έγραψε ένα κείμενο στον λογαριασμό του στο Instagram, με το οποίο εξήγησε ακριβώς τι έχει συμβεί. Μίλησε για την κούραση που νιώθει, για την πίεση που άσκησε στον εαυτό του αλλά και την ανάγκη να επικεντρωθεί στην ψυχική του υγεία για να μπορέσει να επανέλθει.

https://www.instagram.com/p/ChbvruDIpnd

«Μετά από ένα ατύχημα που έπαθα κατά τη σεζόν του κλειστού στίβου, μία σειρά από γεγονότα ακολούθησε, κάτι που κατάφερε να ρίξει το ηθικό μου.

Για πρώτη φορά φέτος έπαθα μια πλήρη κρίση πανικού που κατά συνέπεια με έκανε να βυθιστώ στο άγχος και την κατάθλιψη για αρκετό καιρό. Πίεσα τον εαυτό μου πολύ σκληρά για να ανατρέψω αυτήν την κατάσταση, αλλά αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα και ατυχή, ο κακός Manolo κυριάρχησε και πήρε τον έλεγχο.

Ανάγκασα τον εαυτό μου να συνεχίσει τη σεζόν και να προσπαθήσω να είμαι θετικός και να απολαμβάνω τους αγώνες όπως κάνω, αλλά πάντα ένιωθα χαμένος και χωρίς κίνητρο.

Είμαι κουρασμένος και νιώθω εντελώς εξαντλημένος. Τελειώνω τη σεζόν μου εδώ. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα για να ανακτήσω το χαμόγελό μου», είπε χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/CgXK9EerTfL

Ο Εμμανουήλ Καραλής απέδειξε ότι η σπουδαιότητα δε βρίσκεται μόνο στην αθλητική του παιδεία αλλά -κυρίως- στην προσωπικότητά του. Μοιράζεται με τον κόσμο τις επιτυχίες του, αλλά δε φοβάται να δείξει και τις δύσκολες στιγμές του, βοηθώντας στην πορεία και δίνοντας δύναμη σε όσους γίνονται μάρτυρες της ζωής του. Και εμείς τον χειροκροτάμε σε κάθε του βήμα.