Vanessa Kirby: Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, το Pieces of a Woman και όσα μας έκαναν να τη λατρέψουμε

Πατούλια Κατερίνα
Vanessa Kirby: Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, το Pieces of a Woman και όσα μας έκαναν να τη λατρέψουμε

Η υπέροχη Vanessa Kirby.

H γεννημένη το 1988 Vanessa Kirby κατάφερε από την πρώτη στιγμή, όταν δηλαδή υποδύθηκε την πριγκίπισσα Μαργαρίτα στο Crown του Netflix να μας μαγνητίσει.

Η υπέροχη κορμοστασιά, η elegant παρουσία και τα γατίσια μάτια της Kirby δεν θα μπορούσαν παρά να μας εντυπωσιάσουν.

Και μπορεί στο Crown να παρέδωσε πριν 2 σεζόν τα σκήπτρα της Μαργαρίτας, της αδερφής της βασίλισσας στην Helena Bonham Carter και όλοι φαντάστηκαν πως μέχρι εκεί ήταν η δόξα για την Kirby όμως φέτος, το 2021 έμελλε να είναι η χρονιά της Vanessa.

Η ταινία στην οποία η Kirby έχει σαρώσει τις υποψηφιότητες και διεκδικεί και ένα Oscar, είναι το Κομμάτια μιας Γυναίκας (Pieces of a woman)

Pieces of a (Great) Woman

Την Kirby δεν την αγάπησα στην οσκαρική της ερμηνεία στο Pieces of a Woman. Ήταν λατρεία με την πρώτη ματιά, η όψη της ως πριγκίπισσα Μαργαρίτα στο Crown.

Υπάρχουν σκηνές και επεισόδια ολόκληρα που η Kirby καπέλωσε την ίδια την πρωταγωνίστρια Claire Foy σε μια ερμηνεία που θα χειροκροτούσε και η ίδια η αδερφή της βασίλισσας.

Γοητευτική και επιβλητική, με δύο μάτια που μπορούν να σε μαγνητίσουν, η 33χρονη Kirby κατάφερε για τον ρόλο της ως πριγκίπισσα Μαργαρίτα στη δραματική σειρά του Netflix να κερδίσει ένα βραβείο BAFTA και να είναι υποψήφια για βραβείο ΕMMY.

Τα κομμάτια μιας γυναίκας:

Η ταινία είναι από τα λίγα εκείνα φιλμ που περιγράφουν με απόλυτη αλήθεια τη διαδικασία του τοκετού, τα συναισθήματα της απώλειας και της μοναξιάς που νιώθει αυτή η Kirby ως λεχώνα στο 2021, η οποία επιλέγει τον τοκετό στο σπίτι και τελικά χάνει το μωρό της.

Στα 24 αυτά εκστατικά λεπτά που διαρκεί ο τοκετός στο σπίτι, η Kirby μας δίνει μια ερμηνεία ζωής και χωρίς να έχει γίνει η ίδια ακόμα μαμά σωματοποιεί με απίστευτη ακρίβεια την απώλεια του ελέγχου του σώματος αλλά και το θείο θαύμα της γέννησης του παιδιού αυτού που έμεινε ζωντανό για μερικές μόνο στιγμές.

Η Vanessa κατανόησε πλήρως τον σκοπό που είχε να επιτελέσει, αποκάλυψε πως μίλησε και έζησε κοντά σε γυναίκες που έχουν βιώσει την αποβολή και τον θάνατο του παιδιού τους και τον απόλυτο πόνο του θανάτου ενός κομματιού της ψυχής των μαμάδων που έμειναν με άδεια αγκαλιά.

Η θλίψη και ο πόνος, το Pieces of Woman, άλλαξαν την Kirby

«Παρατηρώ τώρα, ότι είμαι πολύ πιο ευαίσθητη στον πόνο άλλων ανθρώπων σε σύγκριση με πριν. Μπορώ να τον καταλαβαίνω περισσότερο. Μπορώ να τον βλέπω περισσότερο και αν το βλέπω, ξέρω πώς να στέκομαι δίπλα και να αφήνω χώρο για αυτόν» ανέφερε.

Για να κατανοήσει τη διαδικασία τοκετού, η 33χρονη ήταν παρούσα σε έναν τοκετό, κάτι που είχε τεράστιο αντίκτυπο στην ίδια. «Ήταν το καλύτερο απόγευμα της ζωής μου, θα έλεγα. Ελπίζω να το κάνω μια μέρα», τόνισε η Vanessa που κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

O αποχωρισμός από το Crown:

«Το Crown ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής μου. Το να το αποχαιρετήσω ήταν άθλιο, το πένθησα», τόνισε η Kirby η οποία έχει ένα post της ως Μαργαρίτα στο δωμάτιό της εξηγώντας πως δεν ήθελε να υποδυθεί την πριγκίπισσα στην εκδοχή που την γνωρίζαμε ως δημόσιο πρόσωπο αλλά όπως πραγματικά ήταν.

Ταδύσκολα σχολικά χρόνια:

Η Kirby μεγάλωσε στο Wimbledon του Λονδίνου και ήταν το μεσαίο από τρία παιδιά. Η ζωή της στο ιδιωτικό σχολείο Lady Eleanor Holles δεν ήταν ονειρεμένη. Η Vanessa έπεσε θύμα bullying.

«Έπεσα θύμα εκφοβισμού για μια σειρά ετών και κατάλαβα πως πρέπει να έχω συνείδηση σε σχέση με ό,τι είχε να κάνει με τα άτομα που με εκφόβιζαν», τονίζει η Kirby, η οποία εξήγησε πως όταν αποφοίτησε η δασκάλα της τόνισε στην μητέρα της πως η κόρη της ευτυχώς επιβίωσε.

H οικογένεια της Kirby:

Οι γονείς μου έχασαν τους γονείς τους πολύ νέοι, γνωρίστηκαν όταν ήταν 17. Πάντα ήθελαν να πετύχουμε αλλά να κάνουμε αυτό που μας κάνει χαρούμενους, μέσα από ένα αίσθημα ανεξαρτησίας. Κανείς στην οικογένειά μου δεν ήταν ηθοποιός. Όλοι με ενθάρρυναν να κάνω αυτό που με κάνει ευτυχισμένη, όταν έμαθα τα νέα για την υποψηφιότητα στα Oscar, ένιωσα τιμή και ευθύνη.

O Shia Le Beouf:

Αν κάποιος μπορεί να κοστίσει το Oscar στην Kirby, είναι ο συμπρωταγωνιστής της Shia LeBeouf. Το σκάνδαλο περί κακοποιήσεων στην προσωπική του ζωή, λίγη ημέρες πριν την προβολή της ταινίας από το Netflix, έπληξε και την ταινία και την πορεία της στα βραβεία.

Η Kirby εξέδωσε ανακοίνωσε σχετικά με το γεγονός τονίζοντας πως στέκεται δίπλα σε όλα τα θύματα κακοποίησης αλλά δεν μπορεί να σχολιάσει παραπάνω ένα νομικό θέμα εν εξελίξει.

Λίγο Κριός και λίγο Ταύρος

Γεννημένη στις 18 Απριλίου, πάνω στην αλλαγή του Κριού με τον Ταύρο, η Vanessa έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά σταθερότητας και ξεροκεφαλιάς που μπορούν με σιγουριά να την αναδείξουν σε μια από τις μεγάλες δυνάμεις υποκριτικής στο Hollywood.

Έλα Όσκαρ, Έλα!

Η Kirby έμαθε πως είναι υποψήφια για Oscar στα γυρίσματα του Mission Impossible, την ώρα που έφτιαχνε τα μαλλιά και το μακιγιάζ της. Η κραυγή της από χαρά ακούστηκε παντού!
Εμείς θα της ευχηθούμε σύντομα να γίνει μαμά! Με έναν πόνο και με ένα Όσκαρ!