Μόνη τα Χριστούγεννα; Και τι έγινε;

Μόνη τα Χριστούγεννα; Και τι έγινε;

Αυτές τις μέρες έλαβα πολλά μηνύματα από νέα κορίτσια που μου γράφουν πόσο στενοχωρημένες είναι που θα περάσουν τα φετινά Χριστούγεννα μόνες, χωρίς ταίρι. Δεν αναφέρομαι στην «κατάθλιψη των Χριστουγέννων» γιατί προφανώς είναι μια ειδική περίπτωση που δεν αφορά όλους. Στην πλειονότητα αφορά βαθιά προβληματισμένους ανθρώπους με χρόνια θέματα και όχι... εποχιακά. Γιατί αν σε γενικές γραμμές όλα πάνε καλά -τουλάχιστον τα βασικά- δεν έχεις λόγο να είσαι θλιμμένος τα Χριστούγεννα.

Μπορώ όμως να καταλάβω τους ανθρώπους που είτε δεν έχουν βρει το ταίρι τους, είτε χώρισαν από αυτούς που αγαπούν και δεν περνούν καλά τις γιορτινές μέρες. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Όλοι θέλουμε να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι πόσο μάλλον τις γιορτινές μέρες που οι περισσότεροι γύρω μας είναι ευδιάθετοι. Άλλωστε δεν έχουν λόγο να μην είναι. Θα πάρουν διπλό μισθό, θα κάνουν διακοπές με την οικογένειά τους, θα ξεκουραστούν, θα φάνε καλά, θα ανταλλάξουν δώρα. Όλοι οι άνθρωποι θέλουν και έχουν ανάγκη να μοιράζονται την ευτυχία τους. Ποτέ δεν «χορταίνεις» την ευτυχία όταν είσαι μόνος. Κι αυτό είναι απολύτως κατανοητό.

Πες μου όμως κάτι καλή μου... Ήρθε το τέλος του κόσμου αν φέτος οι γιορτές σε βρουν μόνη; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Δυνατό και βροντερό. Γιατί όσο κι αν σου ακούγεται κλισέ όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Τώρα δεν μπορείς να το καταλάβεις αλλά θα έρθει η στιγμή που θα εκτιμήσεις αυτό το σοφό ρητό.

Αν χώρισες προφανώς είχες σοβαρούς λόγους για να το κάνεις. Αν ήσουν ευτυχισμένη δε θα το τελείωνες. Ξέρεις αυτό που λένε «αν δε φύγεις από τα άσχημα, δε θα έρθουν ποτέ τα όμορφα», έτσι δεν είναι; Υποστήριξέ το λοιπόν με πυγμή. Μην αφήνεις την τύχη σου στα χέρια των άλλων.

Αν πάλι σε χώρισε, προσπάθησε να αποδεχτείς την σκληρή αλήθεια. Αν δεν περάσεις το στάδιο της συνειδητοποίησης θα ζεις για πάντα στον κόσμο σου. Σκέψου ότι μπορεί να γλίτωσες από ένα «εν δυνάμει κέρατο» γιατί αν έπαψε να σε θέλει να είσαι σίγουρη ότι αν δε σε χώριζε, αργά ή γρήγορα θα έκανες το ταρανδάκι του Αγίου Βασίλη τα φετινά Χριστούγεννα. Δέξου το ως γεγονός και πάψε να μεμψιμοιρείς. It is what it is. Μπορεί να αξίζεις κάτι πολύ καλύτερο. Μόνο αν φύγεις από την προηγούμενη κατάσταση θα δεις με καθαρά μάτια το λαμπερό σου μέλλον που σου κλείνει το μάτι!

Σε κάθε περίπτωση σκέψου θετικά, βγες, χόρεψε, πέρνα χρόνο με τα φιλαράκια σου, απόλαυσε το παρόν και εκτίμησε όλα όσα έχεις. Άλλοι δεν έχουν ούτε τα μισά. Πήγαινε σινεμά, φάε δίχως αύριο, κάνε εκδρομές, ταξίδεψε. Όλη η ζωή είναι μπροστά σου και είναι δική σου για να την κάνεις ό,τι θες.

Και να θυμάσαι: τον αληθινό έρωτα δεν τον βρίσκεις κάθε μέρα. Αν ήταν έτσι δε θα είχε καμία αξία. Θα παιδευτείς, θα πονέσεις, θα κλάψεις, θα απογοητευθείς, αλλά μπορώ να σου το εγγυηθώ! Αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί μπροστά σου από το πουθενά. Γιατί ο έρωτας είvαι απρόσμενος και αφοπλιστικός!

Αν σε χώρισε, άστον να πάει στην ευχή της Παναγίας, πάψε να μιζεριάζεις πάνω από το Facebook και το Instagram για να παρακολουθείς τις κινήσεις του και ζήσε τα δικά σου Χριστούγεννα με αυτούς που το αξίζουν πραγματικά.

Αν τον χώρισες, σίγουρα είχες τους λόγους σου. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και πέρασε ωραίες στιγμές με τους φίλους σου. Αν αξίζει θα γυρίσει ξανά. Δεν τελειώνουν τόσο απλά οι μεγάλοι έρωτες. Αν δε γυρίσει, δεν άξιζε. Θα έρθει κάτι μεγαλύτερο που θα σε κάνει μια μέρα να αναρωτιέσαι: «Υπήρχα πριν από αυτόν; Έκλαιγα για τον κάθε τυχάρπαστο;», θα τα σκέφτεσαι και θα γελάς τυλιγμένη στην αγκαλιά του...

Να περάσεις όμορφα καλή μου! Καλά Χριστούγεννα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον!

DPG Network