Ποια είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο;

Για έβδομη χρονιά τα τελευταία 10 χρόνια κάθισε στην κορυφή της λίστας με τις πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη.

Η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα του Forbes που κυκλοφόρησε είναι η ραχοκοκαλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι εκείνη που φέρει την τύχη του ευρώ στους ώμους του και έχει δεχθεί σφοδρή κριτική τόσο από τη Νότια Ευρώπη όσο και από το Βορρά για τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Ο λόγος φυσικά είναι για την πενηνταοκτάχρονη Angela Merkel που για έβδομη φορά σε 10 χρόνια φιγουράρει στην πρώτη θέση των πιο ισχυρών γυναικών στον κόσμο. Η Angela από το 2005 είναι καγκελάριος της Γερμανίας, η πρώτη μάλιστα γυναίκα σε αυτήν τη θέση, και αυτή τη χρονιά έχει μια πολύ μεγάλη πρόκληση μπροστά της, να κερδίσει και πάλι τις εκλογές το επόμενο φθινόπωρο.

Την Angela στην πρώτη oκτάδα της εν λόγω λίστας ακολουθούν η πρόεδρος της Βραζιλίας Dilma Rousseff, η Melinda Gates συνιδρύτρια του Bill & Melinda Gates Foundation, η Michelle Obama, η Hillary Clinton, η COO του Facebook Sheryl Sandberg, η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde και η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών Janet Napolitano.

Διαβάστε επίσης:

Ποιο είναι το μόνο μοντέλο που φιγουράρει στη λίστα με τις ισχυρότερες γυναίκες του Forbes;

Ποια είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο από τον χώρο της μόδας;

Ποια είναι η πιο δημοφιλής εταιρία μόδας στο Pinterest;

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ