Η απόλυτη συνταγή για το περιζήτητο μαγικό κέικ πορτοκάλι

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Η απόλυτη συνταγή για το περιζήτητο μαγικό κέικ πορτοκάλι

Αυτό το κέικ θα το ονομάσω Majenco’s orange cake και είναι εγγύηση ότι και θα σας ταξιδέψει τον ουρανίσκο σας αλλά και θα κερδίσετε τις εντυπώσεις σε όποιον το φτιάξετε.

Όποτε ανεβάζω στο www.instagram.com/majenco βιντεάκια με φαγητά που μαγειρεύω δέχομαι παρά πολλά μηνύματα όλα θετικά, από φίλους και γνωστούς αλλά και από κόσμο που δεν γνωρίζω.

Μου ζήτησε μια φίλη μου να τις φτιάξω το κέικ πορτοκάλι που είχα φτιάξει παλιότερα και ήταν το αγαπημένο του άντρα της που γιόρταζε να του το πάει έκπληξη. Της πρότεινα να φτιάξω ένα θεϊκό που ήθελα πολύ καιρό να το φτιάξω μιας και είχα πολύ ωραία πορτοκάλια και λαχταρούσα πολύ να το δοκιμάσω.

Το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό το cake ήταν πολύ moist / υγρό ζουμερό και πολύ νόστιμο. Έφτιαξα 2 κέικ με πολύ αγάπη ένα για την φίλη μου μου και ένα για εμένα.

Το Majenco’s orange cake έκανε θραύση !!! Ανέβασα 2 stories στο instagram και μέσα σε ούτε 30 λεπτά είχα δεχτεί 20 μηνύματα. Συνολικά δέχτηκα πάνω από 50 μηνύματα από γνωστούς και αγνώστους με πολύ θαυμασμό και με πολλά emojis και όλοι ζητάγανε την συνταγή.

Είχα σκοπό να ανεβάσω 2-3 άλλες και να την έβαζα τον επόμενο μήνα αλλά είπα αφού είχε τόση πέραση να την μοιραστώ μαζί σας άμεσα. Να φανταστείτε μια άλλη φίλη μου ήρθε το πρωί στις 830 και μου άφησε μια σακούλα με πορτοκάλια από τον κήπο της για να τις το φτιάξω και εκείνης που το είδε και τις τρέχανε τα σάλια και εννοείται πως το έφτιαξα με πολύ χαρά και αγάπη.

Είναι ένα κέικ πανεύκολο με ελάχιστα υλικά που θα εντυπωσιάσετε άπαντες.

Τα Υλικά:

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 κούπα ζάχαρη

180 μλ λάδι ηλιέλαιο

1 κούπα χυμό φρέσκο πορτοκαλιού

2 κούπες αλεύρι

1 κσ baking powder

Για το σιρόπι

1 κούπα χυμό πορτοκαλί

1 κούπα ζάχαρη

Οδηγίες

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα 2 αυγά , βάζετε την ζάχαρη και ανακατεύετε καλά , μετά το ηλιέλαιο και ανακατεύετε, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε , το αλεύρι το ανακατεύετε πολύ καλά να μην γίνουν γρομπαλάκια και το baking powder.

Σε μια φόρμα στρογγυλή αφού την έχετε βουτυρώσει πολύ καλά παντού ρίχνετε το μείγμα του κέικ και την βάζετε στον φούρνο για 45 λεπτά. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύετε την πορτοκαλάδα με την ζάχαρη να πάρουν μια βράση και με το που κοχλάζει σβήνετε την φωτιά.

Με το που βγάλετε το κέικ αμέσως όπως είναι ζεστό ρίχνετε το σιρόπι να πάει παντού όπως και στις φωτογραφίες πιο κάτω.

Μετά από λίγα λεπτά ( δεν αντέξαμε θέλαμε να το φάμε !!!) το αναποδογυρίζετε σε ένα μεγάλο πιάτο και το σερβίρετε.

Είναι το πιο ωραίο σιροπιασμένο κέικ πορτοκάλι που έχετε δοκιμάσει σας το υπόσχομαι αυτό !!!

Περιμένω να μου στείλετε εντυπώσεις στο www.instagram.com/majenco

Καλή επιτυχία ...

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/majenco