Ο τρόπος με τον οποίο τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου, αποκαλύπτει πολλά για τη σχέση σας

Ιωάννα Τζανή
Ο τρόπος με τον οποίο τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου, αποκαλύπτει πολλά για τη σχέση σας

Προσπαθείς να χρησιμοποιείς επιχειρήματα με σκοπό να βελτιωθεί η σχέση σας ή λες λόγια που τον πληγώνουν; Ίσως πρέπει να ξανασκεφτείς τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις εκρήξεις.

Σε μια σχέση, οι διαφωνίες είναι αναπόφευκτες. Αν και ακούγεται αντιφατικό, το να διαφωνείς με τον σύντροφό σου είναι μια υγιής πτυχή οποιασδήποτε σχέσης και δείχνει ότι αντί να κρύβεις τα θέματα που προκύπτουν κάτω από το χαλί, έχεις επενδύσει σε αυτό που υπάρχει μεταξύ σας και θέλεις να αντιμετωπίζετε μαζί κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται.

Μεγάλα ή μικρά, τα επιχειρήματα ανοίγουν μια γραμμή επικοινωνίας, εφόσον βέβαια οι προθέσεις σου είναι αγνές και δείχνεις κατανόηση απέναντι στον σύντροφό σου. Η λογομαχία πολλές φορές μπορεί πραγματικά να ωφελήσει τη σχέση σου, επειδή σε αναγκάζει να εκφράσεις τα θέλω και τις ανάγκες σου στον άλλον.

erwtisi3

Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις καθημερινά στον εαυτό σου αν είσαι σε σχέση

Δώσε βάση στον τρόπο με τον οποίο τσακώνεσαι

Ενώ είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν τσακωμοί ανεξάρτητα από το πόσο καιρό είστε μαζί, ο τρόπος με τον οποίο μαλώνεις αποκαλύπτει πολλά για τη σχέση που έχεις με τον σύντροφό σου.


https://www.instagram.com/p/CRny-6xL3YY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δεν είναι υγιές ή φυσιολογικό να νιώθεις ότι χάνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου μετά από κάθε διαφωνία. Συχνά, μας συνεπαίρνει η ένταση της στιγμής που μπορεί να είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσουμε τι είναι αποδεκτό και καλό για τη σχέση μας, και τι όχι.

Αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να καταλάβεις εάν τα επιχειρήματα και τα λεγόμενά σου σε μια διαφωνία γίνονται τοξικά, ο ειδικός σχέσεων Matthew Hussey μάς αναλύει ποιοι είναι οι 2 τρόποι με τους οποίους μαλώνουμε και τι σημαίνει ο καθένας από αυτούς.



Υπάρχει διαφορά μεταξύ του να μαλώνεις για να εκφράσεις τα συναισθήματά σου, με το να πληγώνεις σκόπιμα τον σύντροφό σου

Εάν αισθάνεσαι κουρασμένη σωματικά και συναισθηματικά μετά από έναν καυγά, αυτό σημαίνει ότι σίγουρα κάτι γίνεται λάθος! Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, ο ειδικός σχέσεων Matthew Hussey διευκρινίζει τους δύο διαφορετικούς τύπους επιχειρημάτων στις σχέσεις και η διαφορά είναι σαφής.

«Πάντα εξετάζω τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι διαφωνούν και αν προσπαθούν να προκαλέσουν κακό σε μια διαφωνία ή αν προσπαθούν να διορθώσουν τα πράγματα», εξηγεί ο Hussey.

Στο βίντεό του, ο Hussey επιβεβαιώνει πόσο τοξικά και αποθαρρυντικά μπορεί να είναι τα επιχειρήματα και τα λόγια που ειπώνονται με σκοπό να πληγώσουν τον άλλον και τονίζει ότι είναι σοβαρό πρόβλημα εάν οι καβγάδες σάς αφήνουν να νιώθετε και οι δύο καταρρακωμένοι.

Το να γνωστοποιείς πώς νιώθεις, διαφέρει πολύ από το να πληγώνεις τον σύντροφό σου. Μερικά πράγματα δεν πρέπει ποτέ να λέγονται σε έναν τσακωμό. Είτε είστε μαζί έναν μήνα, είτε έναν χρόνο, είτε μια δεκαετία, θα πρέπει να λειτουργείτε ως ομάδα, ακόμα και σε στιγμές που διαφωνείτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς να μην αφήσεις τις διαφωνίες να χαλάσουν τον γάμο σου

Οι φίλοι σου δεν συμπαθούν τον σύντροφό σου; Μην αγχώνεσαι, υπάρχει λύση!

4 σημάδια που αποδεικνύουν πως ο πρώην σου θα επιστρέψει σε σένα