Μύθοι γύρω από το σεξ - Υπάρχει λόγος πραγματικά να μας βασανίζουν;

Μύθοι γύρω από το σεξ - Υπάρχει λόγος πραγματικά να μας βασανίζουν;

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από το σεξ; Μήπως βασανιζόμαστε για λάθος λόγους; Τις απαντήσεις θα τις βρείτε παρακάτω!

Ο άνδρας δεν πρέπει να εκφράζει τα συναισθήματά του
Το κλασικό στερεότυπο όπου ο ανδρική συναισθηματική έκφραση θεωρείται ένδειξη αδυναμίας και ευαλωτότητας, αντίθετα με τη γυναίκα που η συναισθηματική έκφραση είναι από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της και θεωρείται «φυσιολογική». Στην πραγματικότητα και οι άνδρες μπορούν να είναι σχεδόν το ίδιο εκφραστικοί συναισθηματικά και μάλιστα κάποιες φορές και περισσότερο από τις γυναίκες όταν νιώθουν ασφάλεια, εμπιστοσύνη και τρυφερότητα.

Κάθε σωματική επαφή απαιτεί σεξουαλική πράξη
Όχι, κάθε σωματική επαφή δεν είναι προμήνυμα της σεξουαλικής πράξης. Μπορεί να είναι απλά έκφραση συναισθηματικής ανάγκης, ανάγκη για συντροφικότητα την συγκεκριμένη στιγμή, ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά, να νιώσουμε πιο οικεία με τον σύντροφό μας.

Το καλό σεξ οδηγεί σε έντονο οργασμό
Ο «έντονος» οργασμός δεν είναι εγγύηση του καλού σεξ. Το καλό σεξ είναι αυτό που οδηγεί σε καλή ψυχική και σωματική υγεία, σε ψυχοσυναισθηματική πληρότητα, σε μοίρασμα. Έντονο οργασμό μπορεί να βιώσει κάποιος και σε ευκαιριακές συνευρέσεις, γιατί όμως παραμένουν ευκαιριακές και χωρίς συνέχεια;

Το σεξ είναι ταυτόσημο με τη συνουσία
Σεξ δεν είναι μόνο η συνουσία, δεν είναι μόνο η πράξη. Σεξ είναι το ερωτικό παιγνίδι, τα προκαταρκτικά...

Ο άνδρας είναι ο «σεξουαλικός αρχηγός»
Το σεξ είναι παιγνίδι συντρόφων, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρχηγοί. Αν δεχόμασταν ότι υπάρχει σεξουαλικός αρχηγός, μεταφορικά θα φωτογραφίζαμε τη σεξουαλική φαντασίωση...

Η γυναίκα δεν πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα στο σύντροφό της για σεξουαλική επαφή
Εφόσον δεν υπάρχει σεξουαλικός αρχηγός και οι δύο σύντροφοι είναι ισότιμοι, η γυναίκα μέσα στη ψυχοσωματική ανάγκη της να εκφραστεί έχει το δικαίωμα να δείξει στον ερωτικό της σύντροφο ότι τον θέλει και τον ποθεί. Τι πιο όμορφο και αφροδισιακό για την σχέση τους!

Διαβάστε περισσότερα στο mothersblog.gr