8 DIY τρόποι για να… μυρίσει το σπίτι σου Χριστούγεννα

Μαρία Ροδίτη
8 DIY τρόποι για να… μυρίσει το σπίτι σου Χριστούγεννα

Γιατί και οι χριστουγεννιάτικες μυρωδιές μπορούν να σου φτιάξουν ακόμα πιο πολύ τη διάθεση.

Από όταν ήμουν μικρή θυμάμαι ότι πάντα είχα συνδέσει τα Χριστούγεννα με μυρωδιές. Για μένα, οι γιορτές δεν ήταν μόνο στολισμένα λαμπάκια στους δρόμους και στα μπαλκόνια, στα εμπορικά κέντρα και τις αγορές.

Ήταν και μυρωδιές γλυκών και φαγητών! Λιχουδιών που έφτιαχνε η γιαγιά μου, αλλά και… μειγμάτων, που έδιναν στο σπίτι μια επιπλέον χριστουγεννιάτικη νότα. Αλήθεια, ξέρεις πώς είναι να μυρίζει όλο το σπίτι εσπεριδοειδή και κανέλα; Αυτά τα αρώματα δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο και φέρνουν τα Χριστούγεννα ακόμα πιο κοντά.

keria

8 κεριά για να κάνεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου ακόμα πιο cozy

Γι’ αυτό κι εγώ θυμήθηκα όλες εκείνες τις «μυστικές» χριστουγεννιάτικες συνταγές που έκανε η γιαγιά μου και μύριζε από πολύ νωρίς όλο το σπίτι Χριστούγεννα. Έλα μαζί μου να τις ανακαλύψεις κι εσύ!

Οι 8 DIY τρόποι για να μοσχομυρίζει το σπίτι σου Χριστούγεννα

#1 Μείγμα από πορτοκάλι και βάλσαμο

Τις κρύες νύχτες των Χριστουγέννων, βάλε σε ένα κατσαρολάκι να σιγοβράζει νερό με χοντρά κομμάτια πορτοκαλιού, φρέσκο βάλσαμο και δενδρολίβανο. Το άρωμα του μείγματος… απλά δεν υπάρχει!



#2 Αρωματικός… σπάγκος

Ψήσε στον φούρνο λεπτές φέτες εσπεριδοειδών και μήλου, τρύπησέ τα στη μέση και πέρασέ τα σε ένα κομμάτι σπάγκο. Έπειτα, τρύπησε τα φρούτα με λίγα γαρύφαλλα και κρέμασε τον σπάγκο σε μια γωνιά της κουζίνας.

#3 Κουκουνάρια αρωματισμένα

Μάζεψε κουκουνάρια, τοποθέτησέ τα σε ένα χριστουγεννιάτικο σκεύος στο σαλόνι σου και ψέκασέ τα με λάδι σώματος που χρησιμοποιείς. Αν έχεις λάδι με κανέλα, το σπίτι σου θα μοσχοβολήσει.

#4 Στεφάνι από φασκόμηλο

Πάρε ένα στεφάνι από φελιζόλ και δέσε γύρω του φύλλα από φασκόμηλο. Πέρασε, στη συνέχεια, μια κορδέλα μέσα από το στεφάνι και κρέμασέ το στην πόρτα του σπιτιού σου.



#5 Φέρε… το δάσος στο σπίτι σου

Μέσα σε μια κατσαρόλα μπορείς να σιγοβράσεις πευκοβελόνες, μούρα και κανέλα. Η μυρωδιά του μείγματος αυτού είναι το κάτι άλλο!

Περίμενε! Σου έχω κι άλλες ιδέες στην gallery!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

9 προτάσεις που θα φέρουν τα Χριστούγεννα στο σαλόνι σου

20 ιδέες για να στολίσεις ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο διαφορετικό από τα συνηθισμένα