Απολύμανση τώρα! Πώς η χλωρίνη θα σε βοηθήσει να κρατήσεις το σπίτι σου ασφαλές

Απολύμανση τώρα! Πώς η χλωρίνη θα σε βοηθήσει να κρατήσεις το σπίτι σου ασφαλές

Οι οδηγίες πάντως ήταν αρκετά σαφείς: «Μένουμε σπίτι», παραμένουμε αισιόδοξοι, ψύχραιμοι και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προστατέψουμε εμάς και αυτούς που αγαπάμε!

Αν υπάρχει κάτι που επισημαίνει εύστοχα η παρούσα κατάσταση σε σχέση με τον COVID 19, είναι την αναγκαιότητα μίας σχολαστικής προσωπικής υγιεινής και την τακτική καθαριότητα του προσωπικού μας χώρου. Ειδικότερα, όσες από εμάς έχουν οικογένεια και μοιράζονται το ίδιο σπίτι με μικρά παιδιά ή κάποιο άτομο σε ευπαθή ομάδα, γνωρίζουν πόσο απαιτητικό είναι να διατηρήσεις ένα απόλυτα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον. Τα μικρότερα μέλη της οικογένειας μάλιστα, είναι εκείνα που λόγω ηλικίας δυσκολεύονται να κατανοήσουν τον κίνδυνο, μπορεί να συμπεριφερθούν απερίσκεπτα ανά πάσα στιγμή και να μην προφυλαχθούν επαρκώς.

Οι οδηγίες πάντως ήταν αρκετά σαφείς: «Μένουμε σπίτι», παραμένουμε αισιόδοξοι, ψύχραιμοι και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προστατέψουμε εμάς και αυτούς που αγαπάμε! Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και τα ισχυρά μέσα για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές «καταφύγιο», κρατώντας μικρόβια ή παθογόνους μικροοργανισμούς μακριά, με μία ισχυρή «σπιτική» απολύμανση.

Επενδύουμε στο κατάλληλο «οπλοστάσιο»

Για να κερδίσουμε τη «μάχη» ενάντια στα μικρόβια, καλό θα ήταν να επενδύσουμε σε προϊόντα που είναι ικανά να σκοτώσουν όλους τους τύπους μικροβίων, άρα και όλα τα βακτήρια ή τους ιούς. Σε αντικείμενα και επιφάνειες που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως ο πάγκος της κουζίνας, το χειριστήριο της τηλεόρασης, συγκεντρώνονται εστίες διαφορετικών ειδών μικροβίων, που μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις ή ακόμη και αλλεργίες. Με άλλα λόγια, όσο πιο ευρεία είναι η αντιβακτηριδιακή δράση ενός προϊόντος, τόσο πιο ολοκληρωμένη είναι και η απολύμανση. Παρότι τα περισσότερα αντιβακτηριδιακά προϊόντα δεν εξουδετερώνουν τα μικρόβια που προκαλούν τις πιο μεταδοτικές νόσους, υπάρχει η Χλωρίνη Klinex που είναι η πιο δραστική επιλογή, με ένα ποσοστό 4,5% υποχλωριώδους νάτριου, το οποίο εξουδετερώνει το 99,9% των μικροβίων.

nnnvvvv

«Σπιτική» και ασφαλής απολύμανση

Ένας ακόμη λόγος που η Χλωρίνη δεν πρέπει να λείπει με τίποτα από το ντουλάπι σου, είναι γιατί στη σύστασή της, περιλαμβάνει έναν από τους πιο ασφαλείς και «σπιτικούς» τρόπους απολύμανσης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που και οι μαμάδες μας τη χρησιμοποιούν, αφού είναι το πιο αποτελεσματικό και συγχρόνως οικονομικό προϊόν, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το συνιστά ως ιδανικό απολυμαντικό για ειδικούς κινδύνους (Ebola, AIDS, H1N1, κλπ.). Πιο συγκεκριμένα όμως, το υποχλωριώδες νάτριο που είναι και το βασικό συστατικό του, όταν διασπάται γίνεται νερό και αλάτι με αποτέλεσμα να είναι απόλυτα ασφαλές και να καθαρίζει δύσκολα σημεία όπως η λεκάνη ή το σιφόνι, χωρίς όμως να επιβαρύνει το περιβάλλον. Ακόμη και ο ανθρώπινος οργανισμό παράγει πολύ μικρές ποσότητες αυτής της ουσίας, όταν θέλει να επεξεργαστεί μικρόβια που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του!

Από πού ξεκινάμε;

Για να είμαστε σίγουρες πως έχουμε κάνει μία σωστή απολύμανση και έχουμε απομακρύνει όλα τα μικροβιακά στελέχη από το οικιακό περιβάλλον, είναι απαραίτητο να φορέσουμε γάντια και να τρίψουμε καλά κάθε επιφάνεια με την οποία ερχόμαστε τακτικά σε επαφή μέσα στη μέρα, όπως είναι η λεκάνη της τουαλέτας, οι νεροχύτες, οι πάγκοι της κουζίνας ή το πάτωμα που παίζουν τα παιδιά. H απολύμανση του σπιτιού είναι πολύ πιο απαιτητική διαδικασία από μία εβδομαδιαία γενική καθαριότητα. Ακριβώς για αυτό, πρέπει να ακολουθούμε προσεκτικά τις υποδείξεις που αναγράφει η συσκευασία και να διαπιστώσουμε πως το προϊόν που έχουμε επιλέξει είναι όντως ικανό να οξειδώσει παθογόνους και μη μικροοργανισμούς. Σε κάθε περίπτωση, η Χλωρίνη Klinex που είναι πιο ισχυρό απολυμαντικό, μειώνοντας τον τον αριθμό των μικροβίων κατά 1.000 – 100.000 φορές, αναμειγνύεται αυστηρά μόνο με νερό και η ιδανική αναλογία είναι 150ml σε 5L. νερό. Σε σημεία όπως η αποχέτευση, το εσωτερικό της λεκάνης ή το σιφόνι, μπορούμε να την εφαρμόσουμε αδιάλυτη.

cccccccxxx

Κλείνοντας, έχει σημασία να θυμόμαστε πως την παρούσα στιγμή, το σπίτι είναι ο χώρος που περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Όσο πιο καθαρό και ασφαλές είναι το σπίτι μας από ανεπιθύμητους «εισβολείς», έχουμε μία ισχυρή «ασπίδα» που προφυλάσσει εμάς και όσους αγαπάμε.